tiistai 13. maaliskuuta 2012

Tuulimäki


Esittelempä nyt teille lukijat tämän meidän paikan. Asumme Varsinais-Suomessa. Kaikki alkoi pari vuotta sitten kun muutimme tänne pientilalle, jonka nimesimme Tuulimäeksi. Nimi on hyvin osuva sillä täällä tuulee hyvin useasti. Tämä pientila on hyvin vanha ja siitä löytyisi paljon kerrottavaa, mutta en tällä kertaa ala sen historiasta kertomaan.
Talomme on hyvin uusi, sillä se on vastikää valmistunut. Pihalta löytyy vanha "lampola" jonka kanimme ovat asuttaneet nyt. Se tullaan kuitenkin tulevana kesänä kunnostamaan lattiasta kattoon. Tontillamme on myös hyviä paikkoja kuvata kaneja ja ulkolla niiden kanssa.

Löytyy paljon peltoa, kalliota, metsää, omenapuutarhaa jne..
Tämä paikka on aivan ihanteellinen kaneille. Ne saavat ulkoilla vapaana minun valvovan silmän alla. Ei tarvitse pelätä että ne jouksisivat naapurin pihalle, tai että jotain häiritsisi niiden olemassa olo. Kaneja varten on rakennettu alapellolle isot ukoiluaitaukset, niin voimme pitää kaikkia samaan aikaan pihalla. Alapellolla on myös iso alua esteitten treenaamista varten. Kesäisin ei auringon paisteestakaan ole hirveästi haittaa, sillä puut antavat hyvää harjoa.
Tältä näyttää talomme talvella etupihalta päin.
Tässä on kuvat talostamme takaa olevalta niityltä päin. Toisessa kuvassa näkyy myös hieman kanilan toista päätyä.Tässä on kuvia kanilastamme, se on paljon tilavampi mitä kuvat antavat näyttää. Muutenkin kopit on sijoitettu heiman tyhmästi niin vievät enemmän tilaa. Kun lumet sulavat niin päästään kunnostamaan kanila. Lattia tullaan valamaan uusiksi, seinät, ikkunat ja katto kunnostetaan. Kanilan ylä puolella on olkiparvi joka myös kunnostetaan. Parvelle saadaan laitettua kaikki heinät ja oljet. Sinne tulee myös kuivahuonne minne tulee mm. kanien ruuat. Kanilaan tullaan rakentamaan kolme sisä ulkoiluaitausta. Etupihan puoleiselle sivulle on tulossa pitkä katos johon tulee myös ulkoiluaitauksia.

Laittakaa rohkeasti kommenttia ja kysymyksiä mitä tulee vain mieleen, niin vastailen teille.

Tässä vielä maisemakuvia meiltä.

7 kommenttia:

 1. Maija saanko muuttaa teille :< ihana paikka!

  VastaaPoista
 2. Sun pittää laittaa kanilasta ulkoopäi kuva :>!
  Ps joo kelpais, vaihdetaanko?

  VastaaPoista
 3. Hyvä idea Jonna! Talvella se on ulkoa päin niin karun näköinen, kesällä paljon kivemman kun ympärillä on kasvillisuutta. Harmiksi ei ole kesälta mitään kuvaa siitä :/

  VastaaPoista
 4. Upee talo ja ihania kuvia! Sikasöpöjä kaneja:)

  VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni