tiistai 9. huhtikuuta 2013

Välimatka ei ole yleensä se ongelma, vaan se jaksaako ostaja etsiä kyydin.

Haluan nyt kirjoittaa tästä otsikon mukaisesta aiheesta, sen oman mielipiteeni.

Monesti tulee ihmiset ihastelemaan kania ja kertovat kuinka haluaisivat sen itselleen, mutta välimatka on liian pitkä. Välimatkat voivat olla ostajan ja kasvattajan välillä pitkiä, mutta eivät kanin ostossa mikään suuri ongelma. Vaan ongelma on viitsiikö ostaja etsiä kanille kyytiä, tai hakea sitä hieman pidempää. 
Kasvattajan tehtävä ei ole kuljettaa kania ostajan kotiovelle. Ostajan on kuitenkin hyvä kysyä onko kasvattaja tulossa joihinkin lähellä pidettäviin näyttelyihin/estekilpailuihin tai muuten vain ostajan lähiseudulle, joista olisi lyhyempi matka hakea kani. Jos ei, niin lannistua ei saa, jos kanin todella haluaa. Sillä joka päivä ihmisiä kulkee eripuolille Suomea, siksi nähkää vaivaa ja kysykää netissä tai lähipiiristä kulkisiko kani kyydissä.

Hyvänä esimerkkinä toimii viime viikonloppuna minuun yhteyttä ottanut oululainen.
Hän oli todella kiinnostunut yhdestä kasvatistani, mutta välillämme on noin 650km. Ehdotin kuitenkin että koittaa kysellä kyytiä etelästä pohjoiseen, eikä mennyt kieltämättä kuin 3 minuuttia kun kyyti oli saatu.
Vaikka en ostajaa näe kanin myynti hetkellä, tämä kertoo jo paljon siitä että kani totisesti halutaan ja ollaan kiinnostuneita.

Lisää tuollaisia tapauksia ja pois narinat että liian kaukana.

Kyydeistä sen verran, eli myytäviä kaneja pystyn kuljettamaan 21.4 Lempäälään ja ystävän kyydissä menee 4.5 Tuuriin. 


5 kommenttia:

 1. Ja tässä yksi hullu, joka ajeli juuri hakemassa hamstereita noin 260km päästä. 520km ihan vaan parin hamsterin takia.

  VastaaPoista
 2. Ilokinhan on Oululaista alkuperää :-) Kasvattaja sen silloin sai tuotua Tuusulan kautta Helsinkiin, kun oli sukuloimassa etelässä ja mä junailin Helsinkiin vauvaa vastaan! Kyllä se vaan on niin, että jos jotain haluaa niin sen eteen on valmis tekemäänkin jotain!

  VastaaPoista
 3. Siitä näkee että ostajat ei ole tosissaan ja ehkä parempikin että se kani jää sulle vielä vähäksi aikaa, ennen kuin löytyy todella kanirakas koti. Mutta voin täysin samaistua tohon ärtymykseen asiasta, että eka kiinnostaa mut sit yhyy en jaksa miettiä, haluun vaan kaikki heti nyt tekemättä itse mitään.

  VastaaPoista
 4. Tiedän, että postaus on todella vanha, mutta haluan antaa oman kantani asiaan... Mielestäni välimatka on ihan tarpeeksi hyvä syy jättää kani ostamatta. Lähtisitkö itse esimerkiksi 600 kilometrin päähän hakemaan esim. lemmikki hiirtä? Joillekkin kyyti vaan saattaa olla ongelma, ja esimerkiksi itse kärsin matkapahoin voinnista! En halua mitenkään "loukata, haukkua" tai mitään muutakaan, mutta minun mielestä on älytöntä, että sanotaan, ettei ole tosissaan ostamassa kania jos ei halua lähteä vaikka 600 kilometrin päähän hakemaan kania. Joillekkin kyyti vaan voi olla ongelma, vaikka kovin kanin haluaisivatkin! Kiitos.

  VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni