perjantai 31. toukokuuta 2013

Eläinlääkärissä

Kun Voodoo Queen eli Mei oli saanut poikaset, aloin ihmettelemään yhtä pientä seikkaa sen käytöksessä. Mei pissi mielestäni todella useasti. Alkuun luulin että se johtuu siitä ettei kohtu ole vielä täysin palautunut ja painaa rakkoa. Mein seuraamista hankaloitti vielä se että olin vain viikonloput kotona. Lopulta siirsin sen poikaset Jemyn hoitoon ja aloin kunnolla seuraamaan sitä. Se tosiaan edelleen pissi epänormaalin useasti. Keskustelin ystävieni kanssa asiasta, toiset meinasivat että nyt se on joku niin vakava ettei muuta kuin lopetus ja toiset ettei sillä mikään paha voi olla. Oma mielikuvitus laukkasi myös hurjasti ja myös pelotti, entä jos sillä on jokin todella huonosti? Todella huonosti kuitenkaan ei voinut olla, sillä Mei oli todella hyvässä kunnossa, liikkui, söi ja ennen kuin siirsin poikaset pois sen luota, se hoiti niitä moitteetomasti.
3vk ikäinen Mei
Sain varattua eläinlääkäri ajan perjantaille, Turussa sijaitsevaan pieneläinklinikka Tuhatjalkaan. Hurjasti jännitti sinne meno, mikä mahtaa olla Mein tuomio?
Meiltä tunnusteltiin sisäelimistöä, selkäranka ja muuta luustoa, mitattiin kuume, otettiin verikoe ja pissanäyte.
Labratulosten perusteella Meillä on pissatulehdus, jonka saa hoidettua antibiootilla. Ette uskokkaan mikä helpotus oli kuulla se. Pelkäsin jo että kohdussa on jotain häikkää tai joku sairaus on puhjennut. 
Pissatulehduksen Mei on todennäköisesti saanut synnytyksen yhteydessä, nyt vain antibioottia nassuun ja odottamaan että pikku-Meini pääsee eroon tuosta vitsauksesta.

Kaikkea sitä saa näiden kanien kanssa aina kokea. :)

1 kommenttia:

  1. Hmm, siis oikeestikko joku oli sitä mieltä että usein pissaava kani on niin vakavasti sairas että pitäis lopettaa.. Huhhuh taas.

    VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni