perjantai 5. heinäkuuta 2013

Kolme urosta etsii sijoituskoteja!


Yhteistyö haluisia sijoituskoteja etsii kolme pienikokoista urosta. Sijoitetaan 1-3 onnistunutta poikuetta vastaan, jonka jälkeen kani siistyy sijoituskodin omistukseen. Mieluiten Turku-Salo-Helsinki + lähiseudut akselilta.

25.6.2012 syntynyt 1,7kg kokoinen risteytyskani, Lavella's Barrique eli Urpå on luonteeltaan vauhdikas ja ihmiseen kiintyvä. Se tulee helposti muiden kanien hajuista mustasukkaiseksi. Mielellään kotiin jossa kokemusta, mutta saisi olla ainoa kani. Antaa käsitellä moiteettomasti, pihalla on pystynyt pitämään täysin vapaana. Urpån kanssa kisaan esteillä. Aloittanut kisaamisen vasta tänä vuonna, mutta hyvin se on pärjännyt klassautunut vaikeaan suoraan ja keskivaikeaan mutkaan. Tullaan sijoittamaan vain oikeanlaisen kodin löytyessä!
http://maisun.kuvat.fi/kuvat/Kuvia+kaneista/Blogiin/Lavellas+Barrique/

Dimillä mahdollinen sijoituskoti tiedossa!
17.11.2012 syntynyt 1,5kg kokoinen kääpiöluppa, Nonjans Dim eli Dim on haettu Ruotsista. Dim omaa hyvin leppoisan luonteen, se on hyvin siisti, sekä rauhallinen. Sopii siispä hyvin myös kotiin jossa  ei ole kaneja ennen ollut. Dim omaa valkokorvakuvion(niitä vain kolme Suomessa!), joka ei valitettavasti näy hyvin sen vaalean pohjavärin vuoksi. On myös rex- ja satiiniturkki kantaja.
http://maisun.kuvat.fi/kuvat/Kuvia+kaneista/Blogiin/Nonjans+Dim/

29.12.2011 syntynyt 1,4kg kokoinen kääpiöjänisristeytys, Lavella's Keemun eli Kemu on luonteeltaan aktiivinen, hyvin utelias, sekä antaa kääntää ja vääntää itseään. Tämäkin kani sopii hyvin ensimmäiseksi kaniksi. Kemu on väriltään havannasoopeli white venäläinen ja näin ollen ainoa väriään Pohjoismaissa! Kemun kanssa on käyty useasti myös Pet-näyttelyissä, sen parhaat pisteet tähän meneessä ovat olleet 94p.
http://maisun.kuvat.fi/kuvat/Kuvia+kaneista/Blogiin/Lavellas+Keemun/

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!
maija.suni@hotmail.com

Mikä on sijoituskani?

Useat ihmiset eivät tiedä mitä sijoituskodilla meinataan, sitä vierastetaan paljonkin. 
Moni on varmasti kuullut joskus sijoituskoirista ja -kissoista. Kanin kanssa menee miltein samalla tyylillä, idea on sama.
Kasvattajilla on useasti miljoona tsiljoona kania, sen ymmärtää ettei kaikkia uroksia tai naaraita pysty pitämään itsellään. Siksi on kannattaavaa hyviä yksilöitä sijoittaa muualle asumaan. Sijoitusaika ei ole ikuinen, siinä on aina jokin aikaraja esim. tietty määrä poikasia. Sijoittaessa kanin kasvattajalle jää jalostusoikeus, sijoituskodille hallintaoikeus, omistusoikeus kasvattajalla tai molemmilla, miten sitten sovitaankaan.

Sijoitus sopimukseen kuuluu yleinsä seuraavia asijoita:
  • Vakuusmaksu, jokin tietty euromäärä, joka maksetaan kasvattajalle kanin siirtyessä sijoituskotiin.
  • Naraan kohdalla missä ja milloin tekee poikaset. Uroksen kohdalla missä astutus tapahtuu ja milloin?
  • Kun vaadittu määrä poikasia on syntynyt, kani siirtyy kokonaan sijoituskodin omistukseen.
Minä olen myös sopinut esteristeytysten kohdalla, että kisoissa on käytävä jonkin verran jotta kanille saa näyttöä ennen poikasia. Pet-näyttelyissä on saanut käydä vapaasti jos haluaa ja jos kanille sattuu jotain on se vietävä tietysti eläinlääkäriin. 

Sijoituskani ei eroa paljoa siitä normaalista sinun omistuksessa olevasta kanista, eli rohkeasti vaan ottamaan sijoituskani jos siltä tuntuu!


Huomioikaa myös tämä, belgianjänisristeytys Devin etsii myös omaa sijoituskotia!
Lisää täällä

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni