keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Hyödyllisiä tarvikkeita

Esittelen teille tarvikkeita, jotka koen hyödyllisiksi arkea ajetellen. Useasti näkee tarvikkeina paljolti kaneille tehtyjä leluja, jotka itse tulkitsen aikamoiseksi krääsäksi. Omien kanieni "leluina" toimii mm. oksat, tunnelit. Tarvikkeisiin kuuluu myös paljon muunkin näkoistä tavaraa. Katsotaan löytyykö muiltakin näitä samoja tarvikkeita. 

Ensin kuitenkin vähän kuulumisia, mitään normaalista poikkeavaa ei sinäänsä ole tapahtunut. Paitsi että, kanilaan on pikkusiskoni toimesta rakentunut kolmekerroksinen koppi. Yhden kerroksen korkeus on 55cm, pituus 155cm ja syvyys 70cm. Lisäksi kaikkiin kerroksiin tulee kaksi 25cm tasoa.


Erilaisia kauhoja löytyy kanilasta ja ne ovatkin kovassa käytössä. Ensimmäisessä kuvassa on 1dl mitta ja toisessa kuvassa ½dl mitta, joka onkin jo elämää nähnyt. Kolmannessa kuvassa on kaura/pellettikauha, jolla saa hyvin sekoitusten pellettien suhteet oikeiksi. Lisäksi löytyy isompi, mutta samanlainen kauha, joka toimii purutus kauhana.


Vessalaatikoita ei sinäänsä montaa löydy, mutta 14kpl niitä taitaa kaiken kaikkiaan olla, eli ihan kaikilla kaneilla sellaista ei ole käytössä. Löytyy tosiaan noita valkoisialaatikoita kahdessa eri koossa, laatikot on dyykattu keväällä Helsingistä yhdeltä roskalavalta, ovat hoitaneet hyvin vessalaatikonvirkaa! Lisäksi löytyy muutama kulmavessa, kuvan vessoista huomaa etteivät ole olleet käytössä hetkeen. Vihreänlootan sisällä on kompostikehikoiden pidikkeitä.


Ensimmäisessä kuvassa meikäläisen vanha kylpyamme, nykyään kun isommassa kylven, on tähän hyvä tyhjentää koppien sisällöt. Sisällöt kaapi punainenlapio, joka sekin jäänyt pois lumileikeistä. Toisessa kuvassa kottikärryt, jotka aina täyttyvät liian nopeasti. Suunnitteilla olisi ostaa isommat.


Tunneleita löytyy jokaisen kanin omasta ulkoiluaitauksesta. Aitaukset on tehty mm. kompostikehikoista ja vanhoista kellariovista. Tunneleita löytyy erikokoisia, myös aivan pieniä, jotka ovat poikasten suuressa suosiossa.


Kuljetuslaatikoita, niitä löytyy useampaa, kuvasta puuttuu muutamat boksit. Suurin osa on atlas 10 kokoisia, kaksi boksia 20 kokoisia ja yksi niiden välimuoto. Lisäksi löytyy yksi kolmen kanin puuboksi ja pienikokoinen boksi, jossa kuskaan yleinsä poikasia mm. kuvauspaikoille.


Kaljakärryt pyötineen, ovat olleet yksi hyödyllisin keksintö! Julkisilla kulkiessa saa enemmän bokseja mukaan ja säästyy ainaiselta kantamiselta. Olleet nyt hieman vähemmässä käytössä.


Kisakäyttöön ostettuja juomapulloja ja kippoja. Pulloja sekä kippoja löytyy vielä lisää, jälleen kesän jäljiltä suurin osa kadoksissa


Kynsisaksia löytyy vielä kolmannetkin, tällä hetkellä ne ovat kadoksissa. Muuten kuvassa näyttelyajoilta vielä tallessa olevia tarvikkeita. Sanon vain, että näitä on ollut paljon enemmän, reissatessa vain tuppaa kaikennäköistä tavaraa häviämään.


Kuvassa vanhavaaka ja uudempi kosketusnäyttöinen talousvaaka. Käytän enimmäkseen uudempaa vaakaa, sillä sen päällä vati, johan kani tulee, pysyy paremmin paikoillaan. Kaikki kanit punnitsen n. 5kk välein. Kuvassa myös viisi vuotta sitten ostetti tassujen valkaisu pulveri, hyvin vielä ainetta jäljellä. Nykyään käytössä hyvin harvoin.


Sitten päästään valjaisiin, joita tietysti tarvitaan aina esteillä. H-valjata olen huonompi käyttämään, mutta tässä mieluisimmat H-valjaat. Taaimmaiset valjaat on ostettu ensimmäiselle kääpiölupalleni Libralta, nykyään ne ovat Voodoo Queenilla eli Meillä kisa käytössä. Keskimmäiset ovat itsetekemäni, uudet kisavaljaat Meille. Päälimmäiset ovat hyvin pieni kokoiset valjaat, ja niitä käytänkin aivan pienillä ja nuorilla kaneilla. Valjaat on tehnyt Sanni Siren.


Molempien kuvien valjaat ovat vähemmässä käytössä. Ensimmäisen kuvan taaimmaiset ja etummaiset valjaat ovat Reille ja Lucille ostetut valjaat Libralta. Mahdollisesti vielä olemassa on jossain vaaleansiniset timanteilla, jotka kuuluvat Winille. Keskimmäiset on ostettu Ruotsin LU:sta, käytössä ne ovat olleet Beedrillillä. Toisessa kuvassa edesmenneiden kanien Lavella Nöpin lilat valjaat, sekä Lumitassu Iitalle ostamat valjaat.  


Lapavaljaat ovat minulla suurimmassa käytössä, ensimmäiset valjaat ovat Rabb-it.sen tekemät s/m-kokoiset valjaat. Kaikki loput ovat minun oma tekemiäni, siniset s-kokoiset, vuoden käytössä olleet. Kirjavat s/m-kokoiset, kaksi vuotta käytössä olleet. Uudet testauksessa olevat s/m-kokoiset yksikerroksiset nahkavaljaat. Valko-vihreät m-kokoiset valjaat, olleet kaksi vuotta käytössä. Sekä s-kokoiset kirjavat valjaat, olleet vähemmässä käytössä.


Hihnoja löytyy viisi erilaista, lisäksi tilauksessa on tulossa kahdet uudet hihnat. Löytyy yksi musta 2m hihna, yksi vihreä 3m hihna, sekä kaksi kulunutta valkoista hihnaa 1,8cm ja 2,5cm pituiset sekä uusi valkoinen hihna 2,5m. Suosin pitkiä hihnoja, sillä varsinkin vaikeassa ja eliitissä ne ovat hyviä. Myöskin pituutta ja korkeutta mentäessä, pituudesta on hyötyä. Kateissa 2m sininen ja vaaleanpunainen hihna.


Parafiiniöljyöä löytyy, sekä ruiskuja suolitukosten varalta. Myös muutamat pienet neulat löytyy varuiksi, jos kani tarvitsee pikaista nesteytystä.


Esteitä on kertynyt mukavasti vuosien varrella, suurin osa on ostettu Libralta, kun se vielä kävi Suomessa. Myös siskon kanssa rakennettuja esteitä löytyy. Kaiken kaikkiaan löytyy viisi pystyä, vesieste, kaari, puolikaari, x-este, kryssetti, halv-tvåan ja kolmonen.


Lisäksi löytyy ystävältäni Hannalta saatuja esteitä. Näimä olisi tarkoitus rakennella loppuun, sen jälkeen esteitä on tarpeeksi, jotta voi eliittiluokkiakin pitää näillä esteillä. Uusista esteistä löytyy kaksi japsia, kaksi kania, loppuja on vain yksi eli kukkanen, puolikaari, pysty, x-este, puolipyramidi sekä sienieste.


6 kommenttia:

 1. Hauskoja noi uudet esteet, varsinkin toi kani:D

  VastaaPoista
 2. Mistä mahtais tota valkaisupulveria saada? :)

  http://roborabbitit.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siskoni on ostanut sen jostain eläinkaupasta, eiköhän sitä saa aika monista, kunhan vain osaa etsiä sitä. (:

   Poista
 3. Ihania, varsinkin nuo valjaat(: Mistä olet ostanut nuo hihnat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa on Libralta, mutta nyt uudempia olen ostanut Hanna Rautaselta ja Henna Vihersaarelta.

   Poista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni