torstai 13. maaliskuuta 2014

Calicoon kastraatio

Eiliselle oli varattu Calicoon kastrointi, matkaan lähdettiin ennen kahta ja kahdelta alkoi operaatio. Ainaiset nukutuksen riskit oli tiedossa, mutta paljoa en operaatiota enään jännittänyt, olihan Calicoo jo minun kymmenes kastroitavaksi mennyt uros kani. Eläinlääkäristä lähdin vielä tokkuraisen pojan kanssa, siskoni otti sen kotona vastaan, itse lähdin istumaan illaksi koulunpenkille. 
Kotiin tullessani ruokin ensin kanilan nälkäisen väen ja sen jälkeen lähdin katsomaan miten sisällä oleva toipilas voi. Herätty oltiin jo, mutta edelleen askel oli hyvin hoippuvaa. Juotin Calicoolle vettä ruiskulla ja syötin sille palan porkkanan pienissä paloissa. Tietokoneen käynnistyessä asettelin filtin, tietokone pisteeni viereen ja laitoin unisen pojan siihen lepäilemään. Oman aikansa se ravisteli korviaan ja lähti hoippuen tutkiskelemaan minne se on oikein tuotu. Lopulta se löysi teemukini lattialta, josta olin ottanut ruiskuun veden, sitä juottaessa. Aina janon tullessa se hyppelehti juomaan mukista. Ruoka kuitenkaan ei vielä maistunut. Hyvä merkki oli kuitenkin se että Calicoo liikkui ja joi omatoimisesti. 
Lähempänä puoltayötä pilkoin vielä yhden porkkanan palan osiin ja syötin sen vähän kerrallaan toipilaalle. Tämän jälkeen asetuin pitkäkseni sänkyyni ja luin vielä jonkun tovin. Sinä aikana poika tosiaan virkistyi oikein kunnolla ja alkoi liikkumiseen tulla vauhtia lisää. Ennen kuin kävin nukkumaan, pistin varuiksi Calicoon koppiin ja kävin nukkumaan. Yöllä heräillessäni oli ihana kuulla rouskuttavaa ääntä, heinä näytti maistuvan. 
Aamulla suuntasimme Calicon kanssa kanilaan ja tämä pääsi omaan putsattuun koppiinsa.

Näin sujui kymmenennen kastroidun kanin operaatio ja toipuminen, joka vielä jatkuu lähipäivinä. Piakkoin Calicoo muuttaa uuteen kotiinsa, jossa varoaika jatkuu.

4 kommenttia:

 1. Kiva,että ollaan taas kunnossa. Kiva postaus oli:)

  VastaaPoista
 2. Muuten. Monta kania sulla oikeen on? Oliko niitä jotain 25?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kaikki kanit aika hyvin päivittänyt tuonne Kanit-sivulleni, mutta nyt on joku 23, kohta 21. :)

   Poista
  2. + sitten siskolla on myös jonkinverran pupuisia.

   Poista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni