perjantai 20. kesäkuuta 2014

Keskikesän juhla

Lähes täyden kolmen viikon ajan, joka ikinen päivä, on herätyskello soinut viiden ja kuuden välillä aamuisin. Tänä aamuna oli rauhoittavaa herätä omia aikojaan, ilman kiirettä mihinkään. 
Kaikki kanit pääsivät viimein yhtäaikaan pihalle aitauksiinsa, niiden purkaessa suurta energiamääräänsä pihalla, minä putsasin jokaisen kopit ja tein yleistä siivousta kanilassa. Hyvin perinteistä.
Omatuntoa on viimeiset viikot riipinyt, se etten ole pystynyt olemaan kanien kanssa niin paljo kuin haluaisin. Kanini eivät tule koskaan olemaan pelkästään kopissa kökkiviä otuksia, jo oma tuntonikin vaatii minua olemaan niiden kanssa ja pyrkii täyttämään niiden tarpeet. Siivouksen päätteksi totesin, että menetetty aika olisi jollain tavalla korvattava ja näin päätinkin antaa kaneille pienoisen yllätyksen. Keräsin ulkoa paljon erilaisia tuoreita mm. koivunoksia, mustikanvarpuja ja monia muita syötäviä kasveja. Kanit selkeästi tykkäsivät ja koivunoksat tekivät kopeista hyvinkin viihtyisät.

Viikot tosiaan ovat menneet hyvin kaavamaisesti ja mitään sen kummempaa ei ole tapahtunut. Kisoissa on viikonloppuisin käyty ja nyt seuraavaksi olisikin tarkoitus koota postaus viimeisimmistä kilpailuista. Estehyppy harrastuksen puolelta onkin mahtavia uutisia!
Jokin aika sitten astutin myös Adan ison lapsosen Eyjpixin ja muutama päivä sitten katselin onko poikasia tulossa ja onhan niitä! Tietystikkään en merkinnyt päivää ylös, koska "kyllä minä nyt sen muistan!", dementikkona ei kuitenkaan nyt ole mitään tietoa milloin nämä lapset syntyvät.
Olen myös ehtinyt kaiken kiireen keskellä pohtia kani määrään liittyviä asioita, mitä luultavimmin etsin Myalle ja orpolapsi Dorille yhteisen lemmikkikodin. Kodin joka on pysyvä, kodin koka osaa täyttää näiden kahden kanin tarpeet. Sopiva koti voi löytyä huomenna, tai vasta kahden vuoden päästä, kiire tai pakko minulla ei ole luopua. 

Komea ruotsinjänis Efy!
Donfero, Jokeri & Stigi-papa
Kukkaispoika Donfero
Raimondo & Evil
Luci, Wini & Natalie - Perhe koolla

Hyvää juhannusta jokaiselle blogia lukevalle!


8 kommenttia:

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni