lauantai 21. kesäkuuta 2014

8.6 Puotinharju & 14.-15.6 Salo

Puotinharjun kilpailut olivat heti seuraavana päivänä Ypäjän Finnderbystä. Minulta lähti mukaan näihin kilpailuihin vain Merle, Gia ja Fif.
Gia ja Merle kilpailivat molemmissa keskivaikeissa. Gia hyppi mutkan harmillisesti kahdella virheellä, mutta ohjattavuus sillä oli oikein mukava, pientä sähläystä kuitenkin löytyy vielä. Suoran tyttönen meni upeasti ja puhtaasti, sijoittuen toiseksi. Merle yllätti. Sillä pelkäsin mitä käykään kun se nyt siirtyi helposta keskivaikeaan, kroppa sillä on jämäkkä ja tämä tuokin lisähaastetta pitkillä esteillä. Kuitenkin jo mutka radalla Merle toi hyvin esille miksi sen otinkaan, ohjattavuus oli niin helppoa, kani liikkui kuin unelma. Toisella kierroksella Merle taisi mennä puhtaasti tai yhdellä virheellä, kuitenkin niin että se sijoittui neljänneksi tai viidenneksi. Suoran Merle meni toisella kierroksella puhtaasti ja nopeasti, voittaen luokan. Tästä suorituksesta löytyy video alta.
Fifin ja sen sisko Fia kilpailivat helpossa suorassa ja keskivaikeassa mutkassa, helpon molemmat emnivät puhtaasti ja sijoittuivat. Keskivaikeassa molemmat ensikertalaiset menivät hienosti kahdella virheellä. Kotona kuitenkin selvisi, että tytöt kilpailivat aivan väärissä luokissa, ups! 
Kuvat Caro, Siiri, Aino, Karoliina & Ida
Lavella's Star Gianfar "Gia"

Porfyr "Merle"




Viime viikonloppuna tuli pidettyä minun järjestämät kaksipäiväiset estekilpailut. 
Lauantaina oltiin siskon, kanien ja esteiden kanssa jo ajoissa paikalla. Ensimmäinen luokka, helppo mutka, saatiin aloitettua hyvin aikataulussa. Nyt Fif ja Fia kilpailivat oikeassa luokassa, saivat myös viimeiset klassauksensa ja ovatkin nyt molemmissa keskivaikeissa.
Seuraavana luokkana oli keskivaikea mutka, se osoittautui monelle kanille vaikeaksi, eikä sen vuoksi moni kani pärjännyt ihmeemmin, ei myöskään Gia ja Merle. 
Tämän jälkeen pidettiin pituushyppy, vaikka useampi kani aloitti vasta 100-120cm kohdalla, olivat suurin osa jo pian aivan väsyneitä. Minulta pituudessa oli Gia, joka tippui hyvin alkuvaiheessa 140cm kohdalla(?). Ada joka hyppi hienosti, mutta tippui siinä 160cm(?) kohdalla. Ra jaksoi hienosti aina 180cm saakka, kunnes näki kanista, että enempää ei jaksa. Olisi kyllä minusta hyvin tärkeää, että pituushypyssä viimeinen aloitus pituus olisi vielä myöhempi. 
Tämän jälkeen oli eliitti mutka, jossa kilpailivat Mei ja Ada, sekä minun ohjauksessani Adan emä Bea. Mei meni kahdella hassulla virheellä mm. toinen oli perinteinen pysty. Ada meni perinteisesti hyvin vauhdikkaasti ja teki siksi vauhtivirheitä. Ohjauksessani ollut Bea meni yhdella hassulla virheellä ja voitti koko luokan!
Tämän jälkeen pidettiin vielä viimeisenä luokkana vaikea mutka, jännitykset olivat suuret, sillä pääseekö Ra viimein ihan virallisesti eliitti mutkalle ja kyllähän se pääsi! Ensimmäiseltä kierrokselta tuli jo klassaus, toisella parannettiin vain aikaa ja voittohan se myös tytölle luokasta tuli. Video viimeisestä vaikeasta mutkasta löytyy alta. 
Sunnuntaina eliitti suora hypittiin jo aivan aamusta, siinä Mei ja Ada eivät menneet ihmeemmin. Sen jälkeen pidettiin helppo ja keskivaikea suora samaan aikaan. Helpossa minulla oli ohjattavana yksi kasvattini, keskivaikeassa sitten omia Gia, Merle ja Fif. Gia meni ensimmäisen kierroksen ihan miten sattuu, mutta toisella se hyppi puhtaasti ja sijoittui toiseksi. Merle teki enemmän virheitä, mutta liikkui hyvin nätisti. Fif meni myös hyvin nätisti, kuitenkin kolmella virheellä, joista yksi tuli vedestä, jota ei vielä olla harjoiteltu.
Tämän jälkeen Ra hyppi minulta viimeisessä luokassa eli vaikeassa suorassa, saaden toiseksi viimeisen klassauksen ja sijoittuen toiseksi. 
Todella mukava viikonloppu takana, vaikkakin se maanantai aamuna töihin herätessä kyllä tuntu enemmän raskaalta.
Porfyr "Merle"
Lavella's Star Gianfar "Gia"
Lavella's Fiore di Natale
Voodoo Queen "Mei"

Mountain Magic "Ada"


VH-13 Lavella's November "Ra"



Suunnitelmissa oli, että seuraava viikonloppu olisin viettänyt Ruotsissa, mutta suunnitelmiin tuli hieman muutoksia. Näin ollen suunnataan todennäköisesti Palojoelle ja mahdollisesti myös Kulosaaren kilpailuihin.

perjantai 20. kesäkuuta 2014

Keskikesän juhla

Lähes täyden kolmen viikon ajan, joka ikinen päivä, on herätyskello soinut viiden ja kuuden välillä aamuisin. Tänä aamuna oli rauhoittavaa herätä omia aikojaan, ilman kiirettä mihinkään. 
Kaikki kanit pääsivät viimein yhtäaikaan pihalle aitauksiinsa, niiden purkaessa suurta energiamääräänsä pihalla, minä putsasin jokaisen kopit ja tein yleistä siivousta kanilassa. Hyvin perinteistä.
Omatuntoa on viimeiset viikot riipinyt, se etten ole pystynyt olemaan kanien kanssa niin paljo kuin haluaisin. Kanini eivät tule koskaan olemaan pelkästään kopissa kökkiviä otuksia, jo oma tuntonikin vaatii minua olemaan niiden kanssa ja pyrkii täyttämään niiden tarpeet. Siivouksen päätteksi totesin, että menetetty aika olisi jollain tavalla korvattava ja näin päätinkin antaa kaneille pienoisen yllätyksen. Keräsin ulkoa paljon erilaisia tuoreita mm. koivunoksia, mustikanvarpuja ja monia muita syötäviä kasveja. Kanit selkeästi tykkäsivät ja koivunoksat tekivät kopeista hyvinkin viihtyisät.

Viikot tosiaan ovat menneet hyvin kaavamaisesti ja mitään sen kummempaa ei ole tapahtunut. Kisoissa on viikonloppuisin käyty ja nyt seuraavaksi olisikin tarkoitus koota postaus viimeisimmistä kilpailuista. Estehyppy harrastuksen puolelta onkin mahtavia uutisia!
Jokin aika sitten astutin myös Adan ison lapsosen Eyjpixin ja muutama päivä sitten katselin onko poikasia tulossa ja onhan niitä! Tietystikkään en merkinnyt päivää ylös, koska "kyllä minä nyt sen muistan!", dementikkona ei kuitenkaan nyt ole mitään tietoa milloin nämä lapset syntyvät.
Olen myös ehtinyt kaiken kiireen keskellä pohtia kani määrään liittyviä asioita, mitä luultavimmin etsin Myalle ja orpolapsi Dorille yhteisen lemmikkikodin. Kodin joka on pysyvä, kodin koka osaa täyttää näiden kahden kanin tarpeet. Sopiva koti voi löytyä huomenna, tai vasta kahden vuoden päästä, kiire tai pakko minulla ei ole luopua. 

Komea ruotsinjänis Efy!
Donfero, Jokeri & Stigi-papa
Kukkaispoika Donfero
Raimondo & Evil
Luci, Wini & Natalie - Perhe koolla

Hyvää juhannusta jokaiselle blogia lukevalle!


lauantai 7. kesäkuuta 2014

Ypäjä Finnderby 7.6

Aamusta lähdin siskoni kanssa kohti Ypäjää, kera Ra, Mei ja Ada sekä siskolla mukana Spiidi, Ledi, Jina ja Jiia. Paljoa ei osallistujia ollut näissä kisoissa, eli nopeasti päivä olikin jo ohi. Ilma oli hyvin painostava, sekä radat pitkiä ja haastavia. Kaneja sai ahkerasti kastella, sillä niillä oli hyvin kuuma, mutta hyvin ne jaksoivat kaksi kierrosta. Vaikeassa hyppi Ra, sen kanssa oltiin hakemassa viimeistä klassausta kyseisestä luokasta. Ensimmäinen kierros hypittiin hieman laiskasti 4-5 virheellä, mutta kuinka ollakkaan mokasin lopussa menemällä maaliesteen sijasta lähtöesteen yli. Eli tuomiomme oli väärä rata ja näin jäätiin ilman tuloksia. Koska yleisölle täytyi saada nähtävää, saatiin hyppiä toinen kierros ulkopuolisena. Sen Ra hyppi upeasti yhdellä virheellä, joka tuli halftvåanista(hyvinkin yksinkertainen este). Jos ensimmäisellä kierroksella ei olisi tullut sössittyä, Ra olisi nyt eliitti mutkalla, mutta ei lannistuta! Jospa seuraavana viikonloppuna viimeinen klassaus tulisi!
Eliitissä ohjauksessani oli Mei ja Ada. Molemmat menivät upeasti, ovathan ne saaneet nyt lomailla hieman liiankin hyvin, kun eliittejä ei ole järjestetty. Rata oli hyvin pitkä ja raskas, suurin osa kaneista ei päässyt ensimmäisellä kierroksella maaliin saakka, ajan loppuessa kesken. Kuitenkin toisella kierroksella Ada meni 5-6 virheellä ja Mei 4 virheellä, voittaen ja saaden viidennen voiton mutkalta, eli jos jaksaa, vielä olisi 4 voittoa championiin! 
Kaikki kanien kuvat © Anniina A.
VH-13 Lavella's November "Ra"
Mountain Magic "Ada"
Voodoo Queen "Mei"


Huomenna suuntana Helsinki, Puotinharju! Sinne minulta tuleekin vain Gia, Merle ja Fif, toivotaan että tulee mukava kisapäivä!

tiistai 3. kesäkuuta 2014

Sinne ja takaisin

Osa varmaan jo huomannut että pienoinen välikuolema menossa blogin puolella. Tällä hetkellä vain ei pysty, ei kykene tuottamaan tänne materiaalia, sillä päivät menevät tällä hetkellä rytmillä; herää, hoida kanit, paiski töitä, hoida kanit, syö ja nuku. Viikonloppuisin on hyvinkin useasti tiedossa kisoja, lukuunottamatta juhannusta jolloin on viimeistään mahdollisuus rentoutua. 
Blogin päivittämisintoa vie myös se, etten vain saa millään aikaa uuden ulkoasun julkaisuun. Se on piakkoin ollut jo kuukauden valmiina, testiblogin puolella kasattuna parisen viikkoa. Toivotaan että se kesän aikana saadaan jossain kohtaa esille!


Tulevia kisoja ovat tosiaan tulevan viikonlopun Ypäjä ja Puotinharju, sen jälkeen kaksipäiväiset "kotikisat", eli toimin vastuuhenkilönä kilpailuissa.
 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni