sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Rex-turkkisia poikasia ja norjalainen jänis

Odotetusti 15. päivä Ruotsista kesällä kotiutunut rexluppa Liila synnytti viisi rex turkkista poikasta! Poikueeseen syntyi yksi sininen naaras, beige valkokorva uros ja kaksi mustaa x-kirjvaa urosta ja yksi musta x-kirjava naaras. Valitettavasti toinen naaraista, musta x-kirjava löytyi muutama päivä sitten pesän ulkoa kylmettyneenä. Onneksi kaikki muut neljä poikasta voivat pulleasti ja lähipäivinä ne alkavatki jo availemaan silmiään. Näin näkee myös, onko sinisilmäisiä eksynyt tähän pesueeseen. Tällä hetkellä kaikilla poikasilla on tiedossa mahdolliset kodit, mutta tiedä sitten onko näin varmasti 7 viikon päästä. Toivotaan ainakin niin! Tästä poikueesta kotiin olisi tarkoitus jättää poikeen ainoa naaras, eli sininen rex tyttö.

Efy ketku ei ole vieläkään saanut poikasia. Aina silloin tällöin olen sitä astuttanut, mutta vielä ei ole mitään tuloksia tullut. Josko sen vielä saisi kantavaksi ja jos ei, niin sitten pitää lähteä tutkimaan mikä on vialla.
Helmikuun puolessa välissä syntyy tämän kevään viimeiset estepoikaset. Yksi poikue siskoni Samille(Lavella's Hologram) ja toinen poikue Kurlaajalle. Poikasten jälkeen tulen todennäköiseti etsimään Kurlaajalle hyvän loppuelämän kodin, jonne se voi muuttaa vaikka yhden poikasensa kanssa.

Gian ja Ran esteristeytyspoikasista kotiin jäi Lost wind eli Milan(a), Aquila verreauxii eli Vale ja toistaiseksi ainakin Black-winged kite eli Cole. Peruuntuneen varauksen vuoksi myös Gian poikasista South wind jäi vielä kotiin, etsimään sitä omaa rakastavaa kotiaan. South windille on kuitenkin nyt mahdollinen koti tiedossa.
Kotiin jäävien poikasten kanssa olisi tarkoitus suunnata 15.3 Lappeenrantaan, niiden ensimmäisiin estekilpailuihin. Ette arvaakkaan, kuinka kovin jo odotan sitä, että pääsee opettamaan näitä kolmea esteille!

Lähes pari viikkoa sitten saapui luokseni viides Norjan tuonti. Tällä kertaa kyseessä on Volanto's Sound Of Silence, tutummin Luna. Tämä kaunis jänismäinen esteristeytys naaras on toisena minulle Norjasta tulleen Tartuksen eli Hompetitten's Purple Veinin emä. Luna asuu toistaiseksi vielä luonani karanteenin ajan, mahdollisesti otan sen ensi kuussa oleviin Raision estekilpailuihin hyppimään eliitti suoraa. Tosin saa nähdä vielä kuinka käy, sillä siitä on jo jokunen kuukausi, kun Luna on viimeksi nähnyt kunnolla esteitä.

Lisäksi alitoin jälleen sijoituskoti haun päälle, sillä pikkuinen valkokorva uros Jojo vaatii omaa kotia, jossa se saa rajattomasti seuraa ja huomiota.

16 kommenttia:

 1. Näillä poikasilla on mun kanssa sama syntymäpäivä :D ihania muksuja!

  VastaaPoista
 2. Suloisia pikku palloja ♥

  VastaaPoista
 3. Ihanii kuvia.. beige valkokorva näyttää jo nyt niin söpöltä! ;D

  VastaaPoista
 4. Luna on olemukseltaan ihan Naatti kakkonen :D Vissiin niissä onlikin aikalailla samoja rotuja samassa suhteessa takanakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On muuten kieltämättä Naatin kanssa samaa näköä! Naatissa on hieman enemmän vielä bjänöä, sen lisäksi myös soopelia ja hollantilaista, kun taas Lunassa on myös belgianjänistä, mutta myös samassa uhteessa esteristeytyksiä. :)

   Poista
 5. Hienoja pikkusia h: Amanda

  VastaaPoista
 6. Heippa! Löysin sun blogin vasta äskettäin ja rakastuin aivan älyttömästi ulkoasuusi :) tuli vain mieleen, että mitä mallia käytät blogissasi? Itse olen tehnyt muutamia bannereita itselleni missä tavallaan banneri ja blogi "yhdistyvät" valkoisen palkin kautta (ikäänkuin nykyisessä bannerissasi, eli bannerin ja blogitekstien väliin ei jää tyhjää tilaa, tähän tyyliin: http://3.bp.blogspot.com/-pY7eBc2fEyQ/Ur6M0qfGyUI/AAAAAAAAWhM/YeUvKow_S_0/s640/Untitled+1.jpg), mutta mikään malli ei oikein siihen sovellu. Osaisitko yhtään auttaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on aika oman kaavan mukaan muunneltu pohja, joskus saatan katsoa http://www.deluxetemplates.net/ sopivan pohjan ja tehdä sen pohjalta ulkoasun. Vaatii tosiaan hieman taitoa kikkailla koodien kanssa, mutta tekemällä ja kokeilemalla oppii ja hyvä tulee. Kannattaa aina työstää uutta pohjaa ns. kokeilublogissa ja vasta kun se on toimiva, lataa varsinaiseen blogiin ja tuo esille.

   Poista
 7. monta kania sinulla on nyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä 22 + 4 nuorta + yksi poikue + yksi sijoituksessa + kaksi "hoitokania".
   Kun esim. kuukauden päästä näyttäisi, että on 19 + kolme nuorta + kolme poikuetta + kaksi sijoituskania. Määrä siis vaihtelee ihan alinomaa. :)

   Poista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni