maanantai 16. helmikuuta 2015

Ja niin me mennään, mutta myös takas tullaan!

Sunnuntaina osa kaneista pääsi riemuitsemaan pihalle hyvästä säästä. Aamulla kului pari tuntia Donferon, Adan ja Stigin kanssa ulkoiluun. Illemmalla tuli vielä käytettyä Reineä, Reitä ja Gia pihalla.
Adan on nyt lähes koko talven vain kiukutellut kaikesta, tuntuu kuin kaikki ärsyttäisi sitä. Koskaan ei pääse ulos kopista, kun niin haluaa. Ruokaa se ei saa ensimmäisenä, vaikka kuinka metelöi. Norakaan ei katoa, vaikka sitä kuinka alistaisi ja ajaisi pois. Pahinta on kuitenkin se, että kaikki muut saavat lapsia, mutta Ada itse ei. Sunnuntainen ulkoilu kuitenkin osoitti, ettei se aito Ada ole oikeasti mihinkään kadonnut. Menimme Adan kanssa metsään, missä se ei ole koskaan ennen ollut. Kertaakaan ei tarvinnut huudella tytön perään, sillä se seurasi minua kuin uskollinen koira. Olen miettinyt paljon mistä käytös voisi johtua, mielessä on käynyt paljon pelottaviakin asioita. Uskoisin suurimpana syynä olevan kuitenkin talvi, vähäinen yhdessä olo ja mustasukkaisuus. Ada myös rakastaa estehyppyä, eli en tiedä loppujen lopuksi kuinka kannattavaa on lopettaa Adan osalta kisaaminen. Aika kuitenkin taitaa vain tässä kohtaa näyttää, kuinka tyttösen kanssa edetään. 
Pian 7 vuotta täyttävä Stig otti myös suuresti ilon irti, välillä iloloikan määrä oli niin suurta, että ihan pelotti. Pitkä, hieman jo vanhuuden kömpelö belgianjänis ja rallittelu, sai koko ajan pelätä milloin papa vetää mukkelis makkelis. Onneksi kuitenkin, muutamia horjahduksia lukuun ottamatta, Stig pääsi ehjänä takaisin kanilaan.
Gian kanssa ulkoiltiin pitkästä aikaa oikeasti kunnolla. En muistanut siispä, miten käy, kun Gia innostuu liikaa. Menimme Gian kanssa etupellolle, jossa alku sujui oikein hyvin vähän rallia, ja uskollisesti luoksetuloa. Hetkenpäästä Gia innostui vauhdista ja pellolla rallaamisesta liikaakin. Lopputulos oli se, että kani juoksi välillä miltein kahden hehtaarin pellon toisella laidalla ja minä olin tosiaan aivan vastakkaisella puolella. Onhan se mukavaa, että kanilla on kivaa, mutta kun etäisyys kaniin kasvaa, myös sen kontrollointi huononee. Moka minulta oli jo alkuun antaa vapaus kanille mennä niin kauas, sillä mites sen jälkeen enää kiellät. 

Pian pitäisi kanilaan syntyä kevään viimeiset poikaset. Kurlaaja on hyvin paksussa kunnossa, käytöskin on sitä luokkaa, ettei sen kohdalla ole yhtään epäselvää tuleeko poikasia, vai ei. Sammyn ja Efyn kanssa on epävarmemmat fiilikset. En tarkalleen tiedä, kuinka ahkeraan sisko on Sammyaan astuttanut, mutta joskos sieltä jossain kohtaa jotain tulisia. Efyn kohdalla en sano mitään, sillä välillä se tuntuu olevan hyvinkin kantavana ja välillä taas ei. Miian piti lauantaina tunnustella Efyn masua, mutta tämä unohtui harmillisesti kokonaa. Jos Efy ei meinaa saada nyt poikasia, laitan sen kyllä lopullisesti asumaan Stigin kanssa. Miten voi olla näin vaikeaa yhden kanin astuttaminen?

(Lavella's) Spirited Away "Donfero"
Mountain Magic "Ada"


PippiAdolf's Seigmen "Stig"
Nonjans Lady of the Rain "Reine"
Lavella Ray "Rei"


Lavella's Star Gianfar "Gia"
22 kommenttia:

 1. Niin upeita kuvia taas! Viimeinen on ehkä kaikista hienoin. :)

  VastaaPoista
 2. Kerrassaan upeita kuvia! Ja hurja Gia, kuinka mahdoit saada hänet kiinni tempauksen jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Otin tyttösen vain kiinni, kun seuraavan kerran viipotti luokse. :)

   Poista
 3. Hienoja kuvia! Valon luoma tunnelma on näissä plussaa, ylipäätänsä sun kuvissa :) aiva herttanen Donfero mies, muistakin pupeteista ei voi olla sanomatta samaa :3 ihanaa että Stig pappa päässyt päästelemään ilon oikein kunnolla irti :)
  On muuten omissakin kaneissa huomannut, että on vähän sirkusta ilmassa. Antaa kiinni ulkoillessa vähän niin ja näin, tai sitten aina ei oo tahtoa lähtä mukaan kun luvassa olis jotain mukavaa. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon palautteesta! :) Kuvia on ihana ottaa samalla, kun tulee ulkoiltua kanien kanssa.
   Kevät on vähän aina hullunrallia, mutta onni on sinäänsä kyllä ollut, että kanilan väki osaa kyllä pihalla käyttäytyä ja kuunnella ohjeita. Kanilan puolella, sitten päinvastainen meininki... :D

   Poista
 4. ihania kuvia kaikki :), mutta nyt suosikkejani olivat Donferon ja Gian

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, molempien kuvissa on hyvää tunnelmaa :)

   Poista
 5. Ihania kuvia ihanista kaneista :3 Gia on kyl niin hieno♥

  VastaaPoista
 6. Upeita kuvia taas, eniten tykkäsin kuitenkin Stigin kuvista. Onnittelut myös Kurlaajalle synttäreitten johdosta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Stigillä oli kunnon poseerauspäivä, en muista milloin viimeksi olisin saanut siitä näin hyviä kuvia. :D Kurlaaja kiittää, syntyyköhän tänään tai huomenna sille muksuja sopivasti!

   Poista
 7. Ihania kuvia! Varsinkin Donferon kuvat olivat jotenkin herttaisia! :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, herttainen poika, herttaisissa kuvissa. :3

   Poista
 8. Käykäää katsomassa meidän blogia,jos kiinnosta liittykää lukijaksi
  http://pallerokanit.blogspot.fi
  Kiva postaus tää :D

  VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni