lauantai 23. toukokuuta 2015

Jotain pielessä? Ei, kaneilla vain omat mielessä!

Mistäköhän sitä aloittaisi, ainakin suloinen hetki on mennyt siitä, kun viimeksi tänne postasin.
Kulunut viikko on ollut todella työn täyteinen. Illalla kun kaikki pakollinen on tehty, pää on painunut miltein heti tyynyyn. Näin vapaana viikonloppuna on siis aivan ihanaa kokea se tunne, kun ei tarvitse tehdä mitään ylimääräistä tai ylipäätään mennä mihinkään, voi olla vain kotona!

Viikko ei ole ollut pelkästään töitä ja nukkumista, sillä iltaisin on tullut tehtyä paljon kotiaskareita, oltua kanien kanssa ja suunniteltua tulevia syksyn poikueita.
Hämminkiä ja harmaita hiuksia tältä viikolta ei ole jäänyt pois, eipä se silloin olisi edes kanilan normaali viikko! 
Yhdistin melkein viikko sitten Jokerin ja Amzun(kauniimmalta nimeltään Sintya) asumaan keskenään, kaikki sujui oikein hyvin. Niin, ainakin siihen saakka, kunnes Amzu alkoi stressaamaan liian äkillistä muutosta. Keskiviikkona töiden jälkeen kanilaan mennessä kani näytti todella huonovointiselta, silmät seisoi päässä, maho roikkui ja korvat aivan tulikuumat. No pupu kainaloon ja pihalle virkistymään. Sen jälkeen Amzu sai viettää kokonaisen päivän kanilassa vapaana ja kaikki jälleen hyvin. Nyt totutuksen kanssa edetään rauhallisemmin ja aika näyttää saadaanko kanilaan vielä kasaan uusi venäläispariskunta.

Toinen häppeninki sattui myös puolessa välissä viikkoa. Olen koittanut saada Efylle viimeistä kertaa, eli kolmatta kertaa eläviä poikasia, mutta kantavaksi en ole sitä taaskaan saanut. Koska projekti on tässä vaiheessa siirtynyt jo jälleen vuodella eteenpäin, lähdin miettimään muita vaihtoehtoja. Sain pienehkön etsimisen jälkeen Efyn veljen omistajaan yhteyden ja Annikan kanssa sovittua beljianjänis naaraan lainaamisesta. Suunnitteilla oli hakea nämä kanit nyt viikonloppuna luokseni ja laittaa projekti etenemään. 
Koska koppitila on rajallinen, lähdin asuttamaan Efyä takaisin Mein ja Rein kanssa. Tässä yhteydessä huomasin Efyn olevan kantavana, joka sekoittaa suunnitelmat täysin. Tämä jänöjussi on ilmeisesti tullut nyt viimeisillä astutusyrityksillä kantavaksi ja parin viikon sisällä pitäisi tapahtua. 
Tässä kohtaa toivon, että Efy saa eläviä poikasia, mutta hieman arvelluttaa. Jos mitään elävää ei tule, harmittaa myös se, että ei nyt päässyt laittamaan toisesta poikue yhdistelmästä poikasia aluilleen.

Nevada "Natalie"

Lavella's Connect the dots "Koru"
Lavella's Skip-It "Tico"
Lavella's Pocket Locker
Lavella's Sky Dancer
Tänä viikonloppuna ei ole estekilpailuita, mutta viime viikonloppuna itse olin yksissä ja kanit kaksissa. Lauantaina Cole, Vale, Vilke, Milan ja Pontus olivat mukanani Turun Kupittaan puistossa estekilpailuissa. Kaiken kaikkiaan oikein mukava päivä ja klassauksiakin tuli. Kanit menivät omaan mieleen todella mukavasti, huomioiden, että kilpailupaikkana Kupitaan puisto on todella haastava. Vielä tässä vaiheessa alkavaa kesää lapsia, lastenrattaita, rollaattoreita, lenkkeilijöitä ja pyöräilijöitä oli vähän, mutta jo tuo vähä vieressä olevan tien kanssa aiheuttavat melkoista vilskettä. Jos ei muuta, niin todella hyvää treeniä nuoremmille kaneille! 
Sunnuntaina sama poppoo oli Mäntyharjulla Anniinan ja Hennan matkassa. Paljoa ei minulla ole tietoa kanien radoista, joka tietysti hieman harmittaa. Tulosten mukaan kuitenkin mukavasti, klassauksia ei tullut kuin Milanille ja Valelle helposta mutkasta. Hyvää harjoitusta kuitenkin jälleen nuorisolle!

Lavella's Black-winged kite "Cole"
Lavella's Lost wind "Milan"
Lavella's Aquila verreauxii "Vale"
Salta Ravinen "Vilke"
Sapporo Dome "Pontus"


Loppuun vielä pientä infoa. Tulen etsimään Ruotsissa syntyneelle rex kääpiöluppa Liilalle uutta kotia ja Vilkelle yhteistyökykyistä sijoituskotia, jolla kiinnostusta kisata pojan kanssa aktiivisesti. Näistä kahdesta tulossa lähiaikoina blogiin, kuin myös mm. kotisivuille myynti- ja sijoitusilmoitusta!

10 kommenttia:

 1. Todella kiva postaus! Sulla on muuten aivan loistavan näköisiä kaneja, tuitui :3
  http://tipsuttelija.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus, toivottavasti suunnitelmat Efyn kanssa pääsevät vihdoin eteenpäin :) Taawilta terveisiä kasvattajalle!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja toivotaan näin, niin pääsee Taawikin joskus naisiin! :D

   Poista
 3. Ihanat poikaset ja hienoja hyppyjä! :)

  VastaaPoista
 4. Hei, tarvitsen nopeasti apua! Olen huomannut kanillani raskauden merkkejä. Osaan kyllä hoitaa poikasia jne, mutta kyseisellä kanilla ei ole vielä ollut poikasia. Kani on syntynyt 14.12.13 ja mulla hoidossa oleva kani astui neidin 'vahingossa'. Laskin että milloin poikasten on määrä syntyä ja sain tulokseksi kesä-heinäkuun vaihteilla. Silloin emo olisi yli 1,5-vuotias! Osaatko sanoa, että mitä mun pitää tehdä? Kysyin sulta koska oot kuitenkin kokenut kasvattaja ja ajattelin, että tiedät mitä mun pitää tehä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki riippuu ihan siitä mitä itse haluat tehdä. Vaihtoehtoja on kaksi, joko jätät poikaset henkiin tai laitat ne synnyttyään pois. Kannattaa tosiaan miettiä tarkkaa, ihan jatkon ja vastuun kannalta.
   Jos jätät poikaset henkiin, rasitat naaraskania turhaan, turhalla poikueella. Molempien kanien suku pitää olla selvillä ja tietää 100%, että suvussa ei ole mitään sairauksia tai muita vitsauksia. Huomioiden, ettei kaikki vaivat aina näy luovutusikäisillä, jotkut periytyvät ongelmat saattavat tulla esille vasta usean vuoden jälkeen. Itse en lähtisi koskaan myymään yhtään kania eteenpäin, jos vanhempien taustoja ei ole kunnolla tiedossa. Ja vaikka poikasten taustat olisi puhtaat, myyminen on koko homman vähiten mukavin vaihe, sillä kunnollisia koteja on todella harvassa.
   Naaraskanin, kun ei toivottujen poikasten kannalta paras vaihtoehto on lopetus. Kuollut kani ei kärsi, vaikka olisi sairas, joutuisi huonoon kotiin tai kiertoon.

   Poista
  2. Selvä kiitos neuvosta. Molempien taustat on tiedossa (molemmat ostettu luotettavilta kasvattajilta.) mutta omaa rakasta lemmikkikaniani ajatellen otan poikaset häneltä pois, siis jos niitä tulee. Peukut pystyssä tyhjäksi jäämisen suhteen!

   Poista
 5. Voi että aina vaan ihanampia kuvia! ♥ Vale näyttää aivan minun jo edesmenneltä kanilta Tessalta. :3

  VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni