maanantai 16. marraskuuta 2015

Kuraisia tassuja ja valinnan vaikeuksia

Taas viikko vierähtänyt ja paljon ehtinyt tapahtua! Lemmikkimessuista voisin postailla erikseen myöhemmin, samassa kun tulen postaamaan pikkujoulukisoista. Messuviikonlopun jälkeen kuitenkin jo heti tiistaina lähti tapahtumaan Noran synnyttäessä kuusi poikasta! Kaikki sujui oikein hyvin, kunnes muutaman päivän jälkeen yksi poikanen katosi, enkä löytänyt tätä sitten mitenkään kopista. Lauantaina koppeja siivotessa tämä poikanen kuitenkin löytyi ja poistin sen sieltä. Hengissä ja pulleina pesässä tällä hetkellä siispä on kaksi naarasta ja kolme urosta. Näistä toivottavasti kasvaa mukavia seurapupuja, kuin myös mukavia kavereita esteille! Lisää poikasia on toivottavasti tiedossa kuukauden päähän, kun Ran ja Fian olisi tarkoitus saada tämän vuoden lupaavimmat ja odotetuimmat poikaset! Ran tosiaan astutin Pontuksella ja Fian Epulla, joka oli täällä viikon astutuslainassa. Eppu on meidän belgianjänisristeytys Combon ja Norjan tuonti Noan jälkeläinen, tunnisti kyllä todella hyvin tästä kanista molemmat vanhempansa, ihana tapaus! 

Ennen messuja Cole muutti Ruotsiin, missä sillä on mennyt todella hyvin ja luonteellaan tietysti hurmannut aika hyvän määrän ihmisiä! Routa, eli Rou jäi nyt mulle kotiin, sillä ostajalla oli hankaluuksia päästä hakemaan se Täbyn näyttelyistä, mihin sille olisin saanut kyydin. Tästä päästäänkin aiheeseen, minkä kanssa olen pohtinut ja pohtinut. Tilanne kanilassa on aika hyvällä mallilla, kaneja on mukavan sopiva määrä ja kaikki kopit varattuina. Niinhän sen olen laskenutkin. Pienoisen ongelman kuitenkin on tuonut se, että mulla on nyt kotona kolme Lunan lasta, joista jokaisesta tykkään aivan liikaa. Enkä osaa päättää mistä näistä luopuisin, enkä ole varannut etukäteen tilaa olevan kolmelle Lunan poikaselle... Uskon kuitenkin kaiken järjestyvän lopulta, mutta siihen asti saavat nyt Tonca, Loki ja Rou kaikki asustaa kanilassa. Lisäksi olen pohtinut paljon toisen Diorin lapsen sijoittamista, mutta siinäkin tulee vastaan kumman? Ravan vaiko Vatun? Lisäksi pelottaa sijoittaminen näin loppuvaiheessa projektia, entä jos sijoituskodissa käy pahasti? Mulla kuin on ollut hyvien kokemusten lisäksi vähän huonoa tuuria sijoituskanien kanssa. Näistä muutamasta sijoituskanista, tänä aikana, kaksi on päässyt kuolemaan tapaturmaisesti, ennen astutuskäyttöä...

Lauantaina ja sunnuntaina oli mahdollisuuss päästä kuvaamaan ulos, sillä vihdoin taivaasta saatiin valoa tarpeeksi ulos, jotta kuvaaminen onnistui! Kuvasin tietenkin nuoria, jotka edellisestä kerrasta ovat kasvaneet valtavasti ja miten upeasti ne osasivat olla vapaana. Hieman märkä ilma tietysti oli ja ulkona temmeltäessä puput ja minä vähän kastuttiin. Menoa se ei todellakaan haitannut esimerkiksi Loki tykkäsi hirmupaljon hypätä ojan kasvuston sekaan, sieltä kauhealla vauhdilla pois ja minun luokse(logiikka? en tosiaan tiedä..). Milanin kanssa oltiin lopuksi vielä naapuri pellolla ja lopputulos oli yksi mutaihminen, -kamera ja -pupu.
Lavella's Vatu "Vatu"

Lavella's Rava "Rava"

Yggdrasil "Eppu"

Lavella's Routa "Rou"

Lavella's Loki "Loki"

Lavella's Tonca Do "Tonca"

Lavella's Lost wind "Milan"

Lavella's Star Gianfar "Gia"

18 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja tosi hienoja kuvia taas! 20 kuva oli aivan ihana mun mielestä. :D Kaikki kuvat oli kutenkin tosi kivoja! :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia ja upeita nuoria kaninalkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja voi sellaisia ne kyllä jokainen on! :)

   Poista
 3. Roudan kuvat oli todella ihania <3

  VastaaPoista
 4. Onpa pikkupuput kasvanut hurjasti! Upeita kuvia! :)

  VastaaPoista
 5. Lunan poikaset on kyllä upeita! :o ja ihana toi Roun vika kuva :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja noi oli sellasia linssiluteita, että oli ihan vaikeus päättää sadoista kuvista ne muutamat julkaistavat :D

   Poista
 6. Sä oot ihan sika taitava kuvaamaan, onko sukka kanit vapaana pihalla kun kuvaat, vai onko se aidattu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mun tarvitse aitailla mitään ja en pystyisikään. Mun kaneilla on 4 ha tilaa rällätä ja toi vapaana ulkoilu menee ihan sen mukaan, että luottamus ja kommunikointi pelaa molempiin suuntiin. :)

   Poista
  2. Jos mä koittaisin samaa kotona, niin sais sanoa suoraan että, hei hei ja mukavaa päivän jatkoa.

   Poista
  3. Jep, se on vähän liian yleistä monien kanien luonteissa, mutta ne ei onneksi lähde mihinkään kauas koskaan, ainoa, että ne ei anna helposti ihmiselle kiinni.. Mut ite en sellasia pidä vapaana tai ylipäätään jaksa omistaa lemmikkinä :D

   Poista
 7. Käsittämättömän upeita kuvia! <3
  Sun pitäsi tehdä jotain postikortteja tai muuta vastaavaa näillä sun kuvilla, on niin hienoja!

  VastaaPoista
 8. Wau! Ihan mahtavia kuvia!! Lisää tällaisia :) teetkö muuten maksutta bannereita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Bannereiden tilaamisesta löytyy tietoa myytävänä kohdasta. :)

   Poista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni