sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Milanin ja Elisen poikaset

Tiistai aamuna Milan synnytti seitsemän poikasta, joista yksi poikanen oli kuollut. Tällä hetkellä kuusi elossa olevaa voivat hyvin ja kasvavat vauhdilla! Kanilaan saatiin onneksi keskiviikkona uusi patteri, niin lämpötila saatiin samalla plussan puolelle. Samalla voi pienesti henkäistä helpotuksesta, sillä jos lapset pysyvät nyt vain pesässä, ne eivät tule paleltumaan. Milanin pesässä möyrii naaras voittoinen pesue, tästä joukosta löytyy siis vain yksi pieni uros.

Tiistai illalla Elise alkoi rakentamaan pesää ja seuraavana aamuna katsoessa sen koppiin, löysin pienoisen yllätyksen. Elise itse on poikueesta, johon syntyi vain se yksin, eikä lähisuvussa ole mitään isoja poikueita. Näin ollen lähdin myös olettamaan, että Eliseltä tulee saamaan muutaman poikasen. Sisällä on ilmeisestikkin niin hyvät oltavat, että kannattaa lisääntyä myös sen mukaisesti. Elise synnytti kymmenen poikasta, joista kuusi on naaraita ja neljä uroksia. Toistaiseksi vain yksi poikanen on meinannut kuolla, ajautuessaan pois pesästä. Tänään katsoessani poikaset, muutamat niistä olivat hieman laihemmassa kunnossa, eli pitää katsoa mihin suuntaan nyt näiden poikasten kanssa mennään. Jos kaikki selviävät hyvän kokoisina siihen asti, että kiinteä alkaa maistua, menemme tällä isolla kokoon panolla. Jos kuitenkin yhtään näyttää siltä, että iso poikue on liian raskas ja poikasia nälkiintyy, niin on lähettävä karsimaan osaa. Toivotaan siispä, että Elise ottaa itseään niskasta kiinni ja ryhtyy supermammaksi!

Molemmat poikueet ovat estepainotteisia, eli myyn mielelläni näistä poikueista poikasia luotettaviin ja vastuullisiin koteihin, jotka ovat kiinnostuneet estekanista. Poikasten joukosta tulee varmasti löytymään sopivia poikasia estehyppyä aloitteleville, kuin myös vähän kokeneemmille esteratojen valloittajille. Näistä kummastakin poikueesta tulee varmasti löytymään myös niitä poikasia, jotka eivät sovellu estehyppyyn ja näitä voin myydä pelkiksi lemmikkikaneiksi. 
Jos olet kiinnostunut, voit lukea kummastakin poikueesta lisää kanilan kotisivuilta.

Lisää kuvia ja kuulumisia lapsista tulee seuraavan kerran ensi viikolla!

Milanin poikaset

 madagaskar, naaras & madagaskar perhonen, naaras
 luonnonkeltainen viittakuvio, naaras & madagaskar perhonen, naaras
 luonnonkeltainen perhonen, naaras & madagaskar, uros


Elisen poikaset

siniset, uros ja naaras
 mustat, kolme urosta ja kolme naarasta
mustat x-kirjava naaraat


20 kommenttia:

 1. Tarviiko mun sanoa mitään? Kuilen ;___;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan, nuo ovat aika sööttejä jokainen! :D

   Poista
 2. Voi että miten kauniita naperoita jälleen! :>

  http://vellajakumppanit.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. On, innolla nyt odotellaan millaisia näistä vuorostaan kasvaa!

   Poista
 4. Voi miten kauniita, etenkin nuo madagaskarit ja tuo x-kirjava suurella valkoisella naamapiirolla! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Musta x-kirjava isolla kuviolla sai jo nimekseen Cruella de Vill, kasvattaa mun iänikuisella tuurilla jäätävän tukan ja karmeimman luonteen, koska juuri hän on väriltään niin yber nätti. :D

   Poista
  2. Hauskan nimen sai, toivottavasti tulee muutenkin hyvä paketti! Iiih, en malta odottaa että nää naperosi kasvaa hieman ja sitten ne ovat liian pehmoisen ja suloisen näköisiä ♥ En tykkää mainostamisesta, mutta ajattelin tähän nyt linkkaa sulle kuitenkin Raylan blogin jonka väsäilin sille tänään, jos kiinnostaa sieltä välillä lukea sen kuulumisia! :D Yritän pitää sen joten kuten aktiivisena... http://rabbitraylay.blogspot.fi/

   Poista
  3. Upeaa, pitää alkaa seuraamaan sitä!

   Poista
 5. Mitä tarkoitat tuolla karsimisella? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Armollinen kuolema, ilman monen tunnin kitumista ja kärsimystä. Kasvatukseen sisältyy paljon iloisia asioita, mutta yhtälailla myös niitä surullisempia.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Paljon mustia! Odotan jo, että pääsee kuvaamaan oikein ison pentuekuvan näistä! Mitenköhän onnistuu?

   Poista
 7. Hei anteeks että vaivaan mutta tiiätkö millon helsingissä/vantaalla tai pk seudulla ylipäätään on kanien uml tai mistä sen vois selvittää kun kaniyhdistyksen sivut ei taida toimia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole näyttelypuolella ollut enää vuosiin, niin heidän järjestämiään tapahtumia en seuraa aktiivisesti.
   Jos siis juuri kaniyhdistyksen näyttelyitä etsit, niin minulla toimii ainakin sivut: http://kaniyhdistys.com/nayttelyt-ja-tapahtumat/tulevat-nayttelyt/
   Klaukkalaan 13.2 on ilmeisesti tulossa kaniyhdistykseltä uml näyttelyä, varmaan ovat myös tulossa 16.-17.4 Messukeskukseen, jos sinne vain kanipuolen porukalle kutsu käy.

   Poista
  2. Kiitos kovasti!

   Poista
 8. Ihanat kaikki poikaset oikeesti!!! :)

  VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni