keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Nappi suoritus ja ei niin nappiin mennyt

Sunnuntaina lähdettiin noin kahdeksan jälkeen kahdestaan Lokin kanssa kohti Liesjärven estekisoja. Tavoitteena oli pyrkiä taas siihen, että Loki saisi mennä mahdollisimman paljon vain itse ja mahdollisimman vähin avituksin. Toinen tavoite oli molemmista helpoista luokista klassaukset, eli radat tulisi vähintään toisella kierroksella suorittaa  puhtaasti tai yhdellä virheellä. 
Radalle pystytettiin hieman erilaisia esteitä mm. puupalikoista koostuva muurieste ja porraseste. Jännityksellä ja innolla lähdettiin Lokin kanssa kokeilemaan, mitä se meinaa tällaisistä esteitä, mitä ei ole koskaan päässyt elämässään hyppäämään!

Ensimmäisenä oli helppo suora, ensimmäisen kierroksen Loki meni jo todella hienosti, matkaan tarttui kaksi virhettä tasaiselta kolmos esteeltä ja portaista. Toisella kierroksella se meni ensitäs varmemmin ja ainoa virhe tuli portaista, jotka tällä kertaa hypättiin jo hienosti yrityksen kanssa! Saatiin klassaus suoralta ja näin ollen Loki myös siirtyi kisaamaan keskivaikeaan suoraan!
Toisena luokkana oli helppo mutka, ensimmäisen kierroksen Loki hyppi kolmella virheellä ja virheet olivat enemmän huolimattomuutta, kuin taidoista kiinni. Toisella kierroksella Loki liikkui hyvin, eikä sinäänsä ohjata paljoa tarvinnut. Paitsi aivan viimeisella esteellä korjaus, uusi lähestyminen ja parempi vauhti. Ainoa virhe tuli Lokille jo tululta esteeltä, eli tasiaisesta kolmosesta.
Päivä meni meidän tiimiltä nappiin, tavoiteet korkattiin hyvin ja nyt koitetaan vielä joistain tulevista kisoista kalastella helposta mutkasta viimeinen klassauspiste, jotta päästäisiin mutkaltakin keskivaikeaan!

Seuraavat kisat minne suunnataan on 2.4 pidettävät Maskun maneesikisat. Sinne lähtee Loki kokeilemaan ensimmäistä keskivaikeaa suoraa. Ensimmäistä eliitti suoraansa pääsee kokeilemaan mammalomalta palannut Milan, eliittiin tulee myös kisaamaan mammalomalla ollut Fia ja kisataukoa pitänyt Pontus, mahdollisesti tulen ottamaan myös Gian mukaan.

Kaksi Milanin poikasta on jo lähtenyt maailmalle, loppu viikosta samasta poikueesta tulee vielä kaksi poikasta lähtemään omiin koteihinsa. Huomesesta eteenpäin alkavat vähitellen myös Elisen poikaset muuttamaan maailmalle.

Tälle viikolle oli odotettavissa myös Ticon synnytys ja yön aikana tämä odotus oli päättynyt. Aamulla kanilaan mennessäni löysin kuusi poikasta, mutta kaikki poikaset olivat kylmettyneet ja kuolleet. Eli ei mennyt putkeen tällä kertaa. Ongelmana tosiaan oli se, että Tico ei ollut rakentanut poikasille pesää ja siksi nämä olivat jääneet ympäri koppia vaeltelemaan. Suoraan sanottuna *ituttaa, kun toistuvasti käy tämä huono tuuri nyt näiden odotetuimpien esteristyetyspoikueiden kanssa. Perjantaina suuntaan käymään sijoituskodissa missä Bogus, eli Ticon sulho majailee ja samalla toteutetaan uudelleen astutus. Toivon syvästi, että kuukauden päähän Tico saisi yhtä osuvan poikueen ja onnistuneen sellaisen.


24 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Kiva kun annat hyppiä kanin aika "itsenäisesti" ja tarvittaessa kumminkin autat kania! Toivottavasti ensi kerralla Ticolla jäisi poikasia henkiin. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Loki on kiva siitä, kun sitä pystyy ohjaamaan vielä tosi kevyesti, mutta sitten löytyy kanssa näitä kuukiitureita... joita ei ohjatakkaan niin kevyesti, vaikka haluaisikin. :D
   Ja toivotaan näin!

   Poista
 2. Heti kun luin että tico oli saanut lapsia, arvelin että joku oli pielessä, koska kerroit asian eri tavalla kuin yleensä:/ toivottavasti tico saa onnistuneen poikueen ja harmi että tuollaista voi edes käydä! Mutta on se loki kyllä hieno!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä harmillinen, mutta eiköhän toisella kerralla onnistu, kun nyt on ensimmäinen poikue kokeilutu ja mokattu. :)

   Poista
 3. Eikä! Voi harmi kun Ticon poikue menehtyi noin :( Toivottavasti tämä seuraava kerta sujuisi nyt sitten paremmin ja Ticon äidinvaistot heräisi ja se tekisi pesän.
  Tosi hienosti Loki hyppää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänäaamuna Tico oli tosiaan tehnyt pesän, mutta tosiaan sen päivän myöhässä... Eli tää jo viittaa ensikertalaisen kokemattomuuteen, uskon siksi, että osaa toisella kertaa hommansa, eikä mokaile uusiksi. :)

   Poista
 4. Voi harmi että Ticon poikasille kävi noin tällä kertaa... :/ Mutta toivotaan että jatkossa menisi paremmin ettei mikään poikanen kuolisi! (: Mutta mitä teet niillä poikasilla kun ne on kuolleita? Oon miettinyt sitä jo aika pitkää, mutta nyt vasta tuli mieleen kysyä. (: Ja tykkään todella paljon tosta Lokin tyylistä siis miten se hyppii! hyväLoki:3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillista tosiaan ja toivotaan näin!
   Kuolleet poikaset on kuolleita, eli laitan ne menemään samaan paikkaan minne kanien koppien sisällöt tyhjennetään.

   Poista
 5. Ja muuten mulla on samallaiset kengät ku sulla :p Noi Niken!

  VastaaPoista
 6. Ja ootan innolla että Tofte saisi poikasia! :D

  VastaaPoista
 7. Voi harmi, että Ticon poikasille noin kävi tälläkertaa :( Mutta toivottavasti ensi kerralla menisi paremmin! Loki hyppii kyllä todella kivasti! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin toivotaan, kasvatus tosiaan ei ole aina tai oikeastaan koskaan niin simppeliä. Kiitos paljon! :)

   Poista
 8. Oletko tulossa Lempäälän näyttelyihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En käy enää näyttelyissä, kun ulkoloisista saa helposti sen 300e paukun, eikä ole varaa tai intoa häätää niitä koko ajan tuollaiselta kani määrältä.

   Poista
 9. Ootko menossa kisaamana Lohjalle oliko 26.3? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavat kisat mihin menen ovat Maskun kisat, eli en ole menossa.

   Poista
 10. Ja milloin on muutes valjaita tulossa myyntiin? kun meidän on jo ikivanhat niin tarttettaisiin joitain uusia valjaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa yhtään vastata tähän kysymykseen, ehkä huomenna tai kymmenen vuoden päästä? Sitten kun on intoa ja aika atehdä.

   Poista
 11. Loki hyppii niin nätisti ja kivan rauhallisesti! :)
  Ootkos tulossa Lohjalle kisaamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!
   Minulla on silloin muuta menoa, eli en ole menossa.

   Poista
 12. Hei laitain su åäivällä sinulle s-postia Bogus&Tico poikueesta onhan tullut oikeaan osoitteeseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on tullut perille. Ollut vain nyt muutama päivä yhtä juoksemista, niin en ole oikein mihinkään viesteihin päässyt ajan kanssa vastaamaan. Huomenna olisi kuitenkin tarkoitus purkaa sähköpostia läpi ja vastailla. :)

   Poista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni