lauantai 5. maaliskuuta 2016

Tuulitukat ja villahousut

Jokainen tietää varmasti mikä on fiilis, kun saa tehtyä vihdoin jotain sellaista valmiiksi, mikä on ollut työn alla pitkään.
Otin kasvateilleni itsetehdyt paperit käyttöön 2011 Norjan matkan jälkeen, jolloin minulle oltiin kerrottu, että kuka vain voi tehdä omatekoiset paperit kasvateilleen. Itse asiassa, Suomi on yksi niitä harvoja maita, missä suurimmalla osalla on yhdistyksen valmispohja käytössä.
Silloin tekemäni paperipohja oli todella simppeli, mutta perus hyvät ja toimivat, koska tähän päivään asti sitä olen käyttänyt. Pari vuotta sitten alkoi jo paperien ulkonäkö tökkiä, sen jälkeen alkoi houkuttaa vielä entistä laajemmin suvun esille tuonti ja poikuetietojen laajentaminen. Eilen oli sitten se hetki, kun toteutin uuden pohjan. Pientä hienosäätöä se vaatii, varsinkin kirjoitusvirheiden korjausta. Suuri valinnan vaikeus on vielä otsikko, sillä vaihtoehtoja siihen on kuvan paperien otsikon lisäksi vielä kaksi. Todennäköisesti tänään tulostelen ja katson kunnolla, millaiset paperit 2016 ja siitä eteepäin syntyneet poikaset saavat matkaan mukaan!

Muuten kasvatuksen pariin kuuluu hyvää ja vielä sitä oikein perinteistä. Kohta on lähes kuukausi siitä, kun astutin Ticon ja Toften. Tico on hyvin todennäköisesti kantavana ja jos näin tosiaan on, poikasia sen pitäisi saada ensi viikon puolella. Toften miekkosen, eli Taawin piti olla aluksi viikon astutuslainassa, mutta loppujen lopuksi se oli täällä melkein kuukauden. Taawilla ei ollut mitään ongelmaa poikasten teon suhteen, mutta ongelman asiasta teki tämä jänisnaaras. Yritin kuukauden aikana todella monena päivänä astuttaa Toftea, mutta kun häntä ei nouse, minkään näköisiä kiimoja ei ole, niin aika toivotonta. Luovuteta ei kuitenkaan, nyt odotetaan, että kevät saapuu ihan kunnolla. Lämpö ja valo, se viimeistään tulee tekemään ihmeitä!

Ran poikaset

Tässä postauksessa esillä on myös Ran lapset, nappasin niistä muutamat kuvat samalla kun testasin kuvauskohtaa ja asetuksia Milanin poikasia varten. Ran pojalle en ole saanut kehitettyä mitään kunnon kutsumanimeä tai ne oikeastaan vaihtelevat todella paljon, viimeisin kai on ollut Rolo. Naaraan kohdalla taas, sen ristin jo melkein heti alussa Ferenoksi. Tämä nimi ja sen muunnokset Fere, Frede ja Fre ovat olleet ja toimineet.
Hulvattoman hauskoja tapauksia nämä kaksi ja Ra on myös ihan onnessaan, kun vain kaksi isoa lumipalloa temmeltää kopissa. Se mikä näissä on hassua, on ääni mitä ne pitävät aina, kun menen niitä katsomaan tai annan ruokaa. Ääni on sama, mitä vastasyntyneet pitävät, kun emä tulee imettämään niitä, sellaista hyvin onnellista vikinää ja unkutusta(?). En ole koskaan kuullut, että jo lähemmäs 5 viikkoiset pitäisivät mitään tuollaista ääntä. Olen kuitenkin tulkinnut, että ne ovat joko kovin onnessaan kun tulen niitä moikkaamaan ja ne voivat tsunamin lailla vyöryä syliini tai sitten ne ovat todella ruoan perään.

Lavella's Löppeli hölö hölö, uros
Lavella's Äly ämpäriin "Fereno", naaras


Milanin poikaset

Milanin poikaset tulevat tiistaina 8 viikon ikään ja tulevan viikon aikana, kaikki muut paitsi kotiin jäävät Björne ja Tattis lähtevät uusiin omiin koteihinsa. Tämä on ollut mainio poikue, olen tykännyt todella paljon siitä, kuinka paljon näissä on esteristeytyksen piirteitä, vaikka vain emä on sellainen. Kaikissa poikasissa on niin ne omat piirteenä, kukaan ei ole mitenkään toisensa kopio, vaan täysin omanlaisensa. Täällä blogissa pääsemme jatkossa seuraamaan Björnen ja Tattiksen kuulumisia. Molempien kanssa olisi tarkoitus aloittaa 4kk iässä estehyppy ja katsoa miten sopiva se on lajina näille! 
Cinnabaria eli Chika ja Laverrea tullaan varmasti näkemään myös kisaradoilla, mikä tietysti on upeaa! Dendemille ja Celestic ovat lähinnä menossa ihan koti koti pupuiksi, mutta tiedä sitä sitten, jos vielä näidenkin omistajat innostuvat tyttöjen kanssa estehypystä.
Vaikka aika on taas näidenkin poikasten kohdalla vain kiitänyt ja luovutukset ovat aivan ovella, on kasvattajana tietysti mukava tietää se, että jokainen näistä lähtevistä poikasista pääsee varmasti hyviin ja rakastaviin koteihin!

Lavella's Celestic Town, naaras
Lavella's Dendemille Town, naaras
Lavella's Laverre City, naaras
Lavella's Snowpoint Town "Tattis", naaras
Lavella's Blackthorn City "Björne", uros
Lavella's Cinnabar Island "Chika", naaras

Elisen poikaset

Sitten on vielä tämä Elisen suuri kymmenen tukkakanin poikue, jonka poikaset tulevat keskiviikkona 8 viikonikään. Kokemuksena tämä poikue on ollut huikea ja kertonut varsinkin sen, että on tosiaan mahdollista saada pidettyä isompikin poikue elossa. Viimeksi mulla on ollut viisi vuotta sitten yksi poikue sisällä ja sekin oli todella pieni poikue. Tämän poikueen myötä yksi on ainakin varma, pitää olla todella hyvä syy, että kaneja voi tämän jälkeen tulla sisälle. Se sotku, papanoiden, kusen, purun ja heinän määrä mikä kymmenestä poikasesta lähtee, se on jotain ihan tajutonta. Elise yksin on ollut mitä täydellisin sisäkani, se ei sotke, metelöi tai tuhoa. Enkä usko, että viisikään poikasta saisi mitään hurjaa sotkua aikaan, mutta kymmenen on ihan oma lukunsa. En väitä, etteikö ole ollut todella mukava seurata tämän poikueen kasvua, mutta se määrä mitä sisällä on ollut nyt kaneja, on vähän liikaa. Tämä on kuitenkin minun ja kahden muun asukkaan _oma koti_, ei heinälato tai kanila. Tällä hetkellä tuntuu, että jynssään lattioita ja pesen tekstiileitä kanin pissasta ainakin ensi jouluun asti, mutta niin, onhan se hyvä joskus suursiivota!
Luonteiden puolesta tämä Elisen poikue on ollut todella värikäs ja tietysti se on upea asia! Samalla se on kuitenkin tuonut todellaista pään vaivaa sen suhteen mitä jätän oikein kotiin. Olen kuitenkin aika varma, että kasvamaan on jäämässä naaraista Pilkku ja Drizi. Uroksia haluaisin myös jättää, mutta tässä kohtaa alkaa tulla tila vastaan. Sillä voi pojat! Mulla on jäänyt nyt todella monesta peräkkäisestä poikueesta lähinnä poikia, koska ne on olleet niin parhaita vain ja Elisen poikueessa on myös kaksi aivan ihanaa poikaa Banzai ja Picho, mitä haluaisin jättää kotiin. Ongelma vain on se, että mulla on mahdollisuus pitää kanilassa vain rajoitettu määrä kaneja kerrallaan, enkä edes halua enää, että määrä pääsee pomppaamaan paljoa yli kahdenkymmenen. Eli nyt koitan toivoa, että löytäisin jostain edes toiselle näistä ihanan sijoituskodin. Usko vain tämän asian suhteen on todella vähissä, sillä ihmiset ovat todella heikosti halukkaita ottamaan sijoituskaneja ja auttamaan kasvattajaa kasvatuksessa. Sijoituksessahan ei tarvitse huolehtia muusta kun siitä, että kani pysyy hengissä, eikä sairastu, ihan samaan tapaan kuin minkä tahansa kanin kohdalla. Kasvattaja huolehtii jalostuskäytöstä ja kun poikasia on sovitusti ne yhdet-kahdet maailmassa, ei omistajan tarvitse enää avittaa millään tapaa kasvatuksessa(,eli sen jälkeen, ei tapahdu enää astutuslainauksia).

Banzain ja Pichon lisäksi mulla on vielä Tinker Bell, eli tuo kovin lampaan näköinen ja luonteinen naaras koditta. Sitä on vielä helppo pitää muiden naaraiden kanssa ja kyllä uskon, että sille varmasti tulee löytymään hyvä koti ajan kanssa. Onhan se mukavan luonteensa lisäksi, todella ryhdikäs ja kauniin näköinen ulkonäöllisesti. Ei mikään laama.
Kaikista näistä koditta olevista poikasista löytyy lisää luonnollisesti kotisivujen puolelta

Elisen poikaset alkavat myös ensi viikosta eteenpäin lähteä vähitellen maailmalle ja viidelle lähtevälle, on todella mukavat kodit tiedossa Milanin poikasten tapaan!

Lavella's Elliott, uros
Lavella's Esmeralda, naaras
Lavellaäs Pinocchio "Picho", uros - KOTIA VAILLA!
Lavella's Spanky "Tappi-Tapiiri", naaras
Lavella's Banzai, uros - KOTIA VAILLA!
Lavella's Spring Sprite "Pilkku", naaras
Lavella's Cruella de Vil "Cruella", naaras
Lavella's Drizella Tremaine "Drizi", naaras
Lavella's Tinker Bell, naaras - KOTIA VAILLA!
Lavella's Lampwick, uros


26 kommenttia:

 1. Todella kauniita kuvia kaikista lapsukaisista. Kiva on myös toi uusi sukupaperi pohja :)

  VastaaPoista
 2. Onpas Picholla kauniin siniset silmät!! suloisia koko poikaskatras :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pysäyttävät oikein! Komea kroppa ja hyvän olonen luonne on kanssa tolle pojalle kasvamassa!!
   Kiitos :)

   Poista
 3. Oi vitsi kuinka nätti toi Picho on♥:o Ja toki kaikki muutkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on, kuvissa ei kroppa tule niin hyvin esille, mutta se on niin siro ja pitkänomainen! Kiitos paljon! (:

   Poista
 4. Ihanat noi vikat poikaskuvat! Kunnon tukkapupukasa :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulin aina, et mulle ei tuu koskaan tukkaeläimiä, mut miten kävikään :D Kiitos!

   Poista
 5. Voi ei kun kaikki poikaset on niin ihania että ei osaa päättää mikä niistä on lempi! Mutta City on kyllä hieno ja Björne on kaunis! :3

  VastaaPoista
 6. Ompa ihania poikasia <3 Varsinkin tuo Lavella´s tinker bell<33

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ne ovat kyllä ja Tinker Bell varsinkin :)

   Poista
 7. Ihanat nuo viimeiset yhteiskuvat! Mahtoi olla hankala saada tuollainen määrä pupulapsia samaan kuvaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Itse asiassa, näistä oli äärettömän helppo ottaa yhteiskuva! Oletin, että se olisi vaikeaa, mutta ei niin tällä kertaa :)

   Poista
 8. Kivat sukupaperit! Käytin itse joskus Jyrsijäliiton 80-luvun paperipohjaa, koska siinä oli enemmän sukupolvia esillä kuin SKY:n tarjoamissa pohjissa (ja niistä kuitenkin aina kysyttiin), mutta poikuetiedot siitä lomakkeesta puuttui oikeastaan kokonaan. Muutenkin nykyaikana olisi kyllä helpompi käyttää kokonaan koneella tehtävää pohjaa, jonka voisi sitten vain tulostaa - mutta enpä toisaalta ole pitkään aikaan tarvinnutkaan.


  Voi hitsi tuota Tinker Belliä, täytyy tunnustaa että jo muutaman postauksen olen ihaillut eniten sitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mullä oli jonkun aikaa joskus sky:n paperit käytössä, mutta niihin sai niin vähän mm. juuri sukua, että siksi tein ihan oman pohjan. Nyt nämä parannetut ovat vielä mieluisammat, kun tuplasti lisää tilaa suvulle ja sisaruksien tiedoille! :)

   Se on niin herttainen, koska niin karvainen ja nuo sen korvat! Jos alkaa kovin hoikututtamaan, niin tiedät mistä tämän tyttösen löytää... :)

   Poista
 9. aaaws! Ihania pallukoita. Etenkin hölö-hölö :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja Ran lapset ovat niin mainioita, pitäisi joku päivä ottaa niistä ihan videota! :)

   Poista
 10. Voi ei Esmeralda on aivan ihana.:3 Ei niinkö yhtää kanikuume kasva entisestään.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, pupulapset ovat monelle suuri heikkous, ei tarvitse edes miettiä miksi! :D

   Poista
 11. Ihania ran lapset! Kauheasti kasvaneet o: noi vikat yhteiskuvat on tosi ihanat!:)

  VastaaPoista
 12. Picho on kyllä upea <3 Hassua nähdä sulla tälläsiä kunnon karvapalloja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin, ei ole paljoa ollut poikueissa Mm harjaksisia ja jos ollut, niin ihan yksittäisiä. :)

   Poista
 13. Ihaniaaa ♥
  Anteeksi kun kysyn, saattaa olla todella ärsyttävää, kun ''ruinaan'' mutta osaatko sanoa milloin valjaat voisi olla valmiita myyntiin? Sinisiä ja punasia s & xs koon valjaita oisin vailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Ja tuohon en osaa yhtään vastata, eli voi tulla huomenna tai kymmenen vuoden päästä, riippuen milloin on inspiraatiota, kiinnostusta ja aikaa. :)

   Poista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni