maanantai 11. huhtikuuta 2016

kuin savuna ilmaan, kuin tuhkana tuuleen

Mulla ei ole koskaan käynyt näin, mutta nyt kun se tapahtui. Tämä on jotain ihan hirveää ja se tietämättömyys tekee oikesti ihan hulluksi!
Vein eilen kanit ihan normaalisti ulos, tosin tällä kertaa noin neljäkymmentä metriä talvitarhoista kauemmas kesätarhoihin. Olin poissa 20 minuuttia, mutta kuitenkin lähistöllä purkamassa talviulkotarhoja. Vein sen jälkeen äitini katsomaan kanejani ja oikeastaan heti huomasin, että nyt yksi puuttuu. Ran toinen lapsista, näistä ainoasta kahdesta, joita odotin syntyvän puolielämää ja nyt yksi on vain kadonnut!
Aluksi oletin, että poikanen on mennyt vähän kauemmas tutkimaan ja tulee kyllä takaisin. Kävin perheeni kanssa läpi lähialueet, mutta en nähnyt missään Ferenoa. Jatkoin touhuilua yläpihalla ja kävin aina muutaman kymmenen minuutin välein katsomassa onko Fereno palannut jostain piilostaan ja kiertelin lisää lähialueita. Kun katoamisesta oli kulunut päälle kaksi tuntia, aloin huolestua. Mitä järkeä ylisosiaalisen kanin olisi karata muiden kanien luota, miksi kyhnöttää jossain piilossa yksin ja ylipäätään olla tulematta takaisin. Jos se olisi vielä lähistöllä, olisin nähnyt sen. Aloitin laajemmat etsinnät ja kolusin kaikki piilot useaan kertaan. Siinä välissä pidin myös useita muitakin kaneja vapaana, jos ne olisivat saaneet houkuteltua Ferenon luokseen, jos se olisikin ollut lähistöllä. 
Ei mitään tuloksia. 
Etsin koko päivän, tuloksetta, ilman ainuttakaan näköhavaintoa. 
Lopputuloksena vain kipeät jalat ja hyvin murheellinen mieli.

Oletan, että Fereno ei ole omatoimisesti lähtenyt, sillä se ei käy järjeen. Se on kaivautunut kuivien heinien peittämän vanhan kolon kautta ulos, heittänyt iloloikkaa ja tervehtinyt muita kaneja. Joku vapaana kulkevista kissoista on tullut ja lähtenyt leikkimään tämän parikuisen poikasen kanssa. Tietysti kani säikähtänyt, kissa vain innostunut lisää ja muuta kuvio ei tarvitsekkaan. 
Se miksi mulla herää kissat epäilyksenä on, että mikään kani ei voi noin vain kadota. Jostain kumman syystä, juoksin hätyyttämässä eilen viittä eri kissaa pihapiiristä, samalla kun kävin tätä viiden hehtaarin lääniä läpi pala palalta. Tämä ei olisi ensimmäinen kerta, kun kissat ovat aiheuttaneet haittaa meillä. Ei ensimmäinen kerta, kun joku vieraista kissoista käy omassa pihassani omien kanieni kimppuun. Ajatelkaa, mitä muiden ihmisten ajattelemattomuus ja piittaamattomuus saa oikeasti aikaan. Näin pahaa mieltä, mutta entä se kärsimys, kun kissa leikkii saaliillaan.

Jatkan tänään taas etsimistä, vaikka hieman toivottomalta se tuntuu. Lähimpiin naapureihin voisi myös patikoida ja kysellä, onko kissat tuoneet mitään minun omaani heille. Edes jokin tieto tästä kanista riittäisi. Se juuri hirveintähän on, kun ei tiedä mitään. Viimeinen havainto oli eilen kymmenen jälkeen, kun se oli emän ja veljensä kanssa ulkoilemassa. Tämän jälkeen vaikuttaa, että kani on kadonnut kuin savuna ilmaan, kuin tuhkana tuuleen.


12 kommenttia:

 1. Voi että! Ihan kauheeta! Kannattaa tosiaan naapureille kertoa, jos vaikkapa säihkähtänyt kani on juossut ohi. Tai vaikka kissa jahdannut, ja kani ei osaa enää palata! En tiedä onko se mahdollista, mutta en tiedä, mitä järkevää muutakaan selitystä, voihan olla että kissa on leikkinyt liian rajusti:'( varsinkin näin odotettu poikue! Kun multa viimeks karkasi kani, ottivat naapurit sen syliinsä, ja toivat kotiovelle, koska se oli pelästyneenä lähtenyt metsään! Mutta on oikeasti kiva että on tuollaisia naapureita! En tiedä onko naapureillanne koiria, mutta jos on, niin voihan koira pelästyttää kanin, mutta nyt onnea etsintöihin, ja toivon että Fereno löytyy pian, kunnossa ja hyvin voivana!

  VastaaPoista
 2. Voi eeei! Toivottavasti se palaisi kotiin! Vaikka ei se ihan varmaa ole palaako vai eikö. Mutta toivottavasti palaisi! :) tykkään siitä MaiSu kun kirjoittelet usein postauksia. Sillä se piristää päiväni kun saan lukea aina teidän kuulumisista ja kaikkee sellaista! Tääkin postaus oli todella hyvä mutta tietenkin yhdellä tavalla harmillista että hän on poissa! :( Nöpökin on kerran karannut ja etsin noin tunnin sitä mutta onneksi löyty! Ja en oikeen pidä kanejamme vapaana täällä koska kun meilläpäin liikkuu hirveesti kotkia niin ei uskalla päästää vapaaksi ainoa kenet päästän on nöpö koska siihen voi luottaa silti.

  VastaaPoista
 3. On kyllä kamala tilanne. Itsellänikin olisi ihan hirveä fiilis, jos sama sattuisi omalle kohdalle. En kyllä ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä, jotka antavat kissojensa mennä pihalla ilman valvontaa. Toki se on varmasti mukava juttu, kun kissa tappaa oman tontin tuholaiset, mutta se ei koskaan ole mukava juttu, jos kissa käy toisen tontilla viemässä jotain kullanarvoista - etenkin kun sinulla on varmasti asialliset pitopaikat kaneillesi, eikä ne varmastikaan käy tuhoamassa naapuriesi tonteilta mitään. Mutta toivottavasti tässä tapauksessa kissa tai muu peto ei ole käynyt siellä ja Fereno löytyy - mieluusti hengissä!

  VastaaPoista
 4. Ihan kauheaa! Omalle kohdalle kun ajattelisi niin en ikinä pääsisi yli tapahtuneesta! Toivottavasti ilmestyisi vaikkka kanilan ulkopuolelle nurkkiin tai palaisi häkkien luokse. Missähän lie pikkuinen
  :(

  VastaaPoista
 5. Juuri tuon takia en pidä kanejani ulkona ilman valjaita tai aitausta. Mutta toivottavasti kani löytyy! :)

  VastaaPoista
 6. Ai kauhea! :( Vapaanaulkoilevat kissat on kyllä yksi riesa näin kaninomistajan näkökulmasta. Mullakin ois varmaan käpötillä ollut jo muutama kertaa sama kohtalo, ellei koirat ois aina pihassa kissoja hätyyttämässä kun kanit on aitauksessa. Tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
 7. Voi ei, ihan kauheaa! :( Toivottavasti tapahtuisi ihme ja kani palaisikin takaisin kotiin hyvinvoivana ja vahingoittumattomana. Sormet ja varpaat siis ristiin, että kanista kuuluisi vielä jotain!

  http://vellajakumppanit.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 8. Eikä apua! Aivan kamalaa :( Toivottavasti Fereno löytyy! Nappureilta kannattaa kysyä!

  VastaaPoista
 9. Voi ei! :( toivottavasti löytyy elävänä

  VastaaPoista
 10. Kiitos kaikille kommenteista! Fereno löytyi lopulta tiistai illalla, selkä himean kynittynä, mutta muuten hyvässä kunnossa ja oikein reippaana. :)

  VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni