perjantai 6. toukokuuta 2016

Hyppytreenit ilta-auringossa

Rakastan tätä lämmön, auringon ja kesäisyyden fiilistä. Talven jälkeen mikään ei taida olla piristävämpää! Tai ehkä jokin on, sillä Tico sai vihdoin maanantaina odotetun poikueen! Sen ensimmäinen poikue alku vuodesta meni ihan plörinäksi kun ei ensikertalaisena rakentanut pesää, tai siis rakensi kyllä, mutta vasta seuraavana päivänä.
Maanantaina vein jo aamusta kaikki kanit pihalle, lukuunottamatta Ticoa. Siivoilin kanilassa ja siinä häärätessäni myös Tico alkoi rakennella pesää ja valmistautua synnytykseen. Puolen päivän aikaan lapset olivat syntyneet maailmaan! Olin hetken poissa kanilasta, jotta varmistin, että Tico saisi olla ihan rauhassa. Sen jälkeen menin tarkastamana poikaset. Yksi oli harmillisesti pesän ulkopuolella, mutta otin sen lämmittelemään paitani alle mahaa vasten. Muuten pesässä mönkii kuusi hyvin voivaa poikasta. Kun seitsemäs poikanen oli alkanut lämmetä, ennen pesään laittoa, päätin katsoin tämän poikasen sukupuolen. Järkytyksekseni sillä ei ollut minkään näköisiä värkkejä. Saga tuli samoihin aikoihin kanilaan ja kirosin sille tilannetta hetken, jonka jälkeen tultiin siihen tulokseen, että pakko se on vain pistää pois. Voitte varmaan jo arvata, että tämän jälkeen kävin vielä uudestaan Ticon lapset läpi ja katsoin, että jokaiselta löytyy varmasti kaikki elämiseen tarvittava varustus.
Kuvia lapsukaisista tulee ensi viikolla, nyt lapsoset saavat rauhassa vain kasvaa. Väreiltään todella mukavia, laidasta laitaan porukkaa! Sukupuoli jakaumakin mukava kolme urosta ja kolme naarasta.
Ensi viikon maanantaina olisi luvassa vielä syntymään lisää muksuja, nimittäin Toften lapset!

Maanantaina illasta hypyteltiin vielä kaneja. Opetettiin Björn ja Tattis hyppimään, sillä niillä on jo ensimmäiset kisat 14.5 Eurassa! Vielä treeniä ne tarvitsevat, mutta eiköhän se vielä tästä, olihan nuo vasta ensiloikat. Niiden jälkeen saivat hyppiä myös nuoret Tami ja Dane, ruotsi kaksikko Freya ja Dorin sekä lopuksi Loki ja Bogus. Napattiin kaikkien hypyistä hieman videoita, jotka löytyvät alta.
 

8 kommenttia:

 1. Kiva että poikaset syntyi kumminkin! Harmi kun yksi jäi porukasta pois. :( Hyvin hyppii!

  VastaaPoista
 2. Kiva et poikaset synty! :) hienosti hyppivät kaikki pupuset!

  VastaaPoista
 3. Mukavaa, että poikaset syntyivät! Hienot pupuset, ja mäkin rakastan tätä lämpöä ja aurinkoa! :S

  VastaaPoista
 4. Huusin ohan täysiä Jess! Oon oottanut tätä niin kaun! Hyvin hyppii osaat tosi hyvin ohjata kun annat kanin mennä kiin vapaasti!

  VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni