sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Pian kuusi ja seitsemän viikkoiset!

Pahoittelen jälleen sunnuntai ilta postausta ja kun poikasten kasvukuvat tulevat näin viiveellä, nämä kuvat kuvattu siis jo alku viikosta. Viikolla iltaisin tulee vain mieluummin valittua kanit kuin tietokoneella istuminen. Tästä syystä en vieläkään ole kaikkiin säköposteihin vastannut, vaikka pitänyt mm. osalle Ticon uroksista kyselleille vastailla jo useampi viikko. Ei kuitenkaan hätää mitään, pojat eivät täältä mihinkään katoa ja vastausta kyllä tulee, kun sille siunaantuu sopiva aika.
Aika juoksee silmissä ja aika kauhu on huomata, että maanantaina Ticon lapset ovat seitsemän viikkoisia ja tiistaina Toften jälkeläiset kuusi viikkoa. Molempien poikueiden poikasista on onneksi jo todella hyvin selvillä millainen kukakin poikanen on, mutta se, että mitä jätän kotiin on ihan taka-alalla. Kuulostaako taas hurjan tutulta? Sen verran kivoja poikasia, että jälleen helpointa olisi jättää kaikki vain kotiin, mutta sellainen on mahdollista vasta kun joku keksii pidentää vuorokautta ja kanila kaksinkertaistuisi. Ja onhan nyt sen verta useampi mukava kysely tullut, että ihan hyvin mielin tuosta poikasia myymässä. Ensi viikolla olisi siis tavoitteena, että laittelen sähköpostia kiinnostuneille ja katsotaan alustavasti mitä nyt mihinkin voisi olla muuttamassa. Lisäksi vastailen vielä joku ilta näille, joille en ole vielä ehtinyt laittaa takaisin vastausta. 

Toften poikueesta tosiaan on tällä hetkellä niin hyvä tilanne, että vain yksi uros on koditta. Toinen näistä pojista lähtee nyt toivottavasti sijoitukseen, eli pääsee jo suoraan omaan kotiin ja tulee vain käymään moikkaamassa Ravaa loppu vuodesta. Naaraista yksi lähtee täysin koti koti pupuksi ja kaksi lemmikeiksi ja mahdollistesti myös estekavereiksi. Tämä kotisohvalle sopiva mulla on jo aika hyvin selvillä, eiköhän se ole Nala, joka luonteeltaan on rauhallisempi ja juurikin sopivan rento tapaus. Vitani, Kiara ja nimetön naaras(yksivärinen tyttö) ovat taas ehdottomasti reippaimmat, mutta jokainen kuitenkin täysin oma persoonansa. Kaikissa näissä on omalla tavallaan hyvin kiehtovia piirteitä, siksi valinta minkä jätän kotiin ja mitkä lähtevät omiin koteihinsa on vaikea. Nimetön naaras on väriltään kuin luonteeltaan hyvin Toften oloinen. Se on seurallinen, aktiivinen ja älykäs. Tykkään mahdottomasti siitä energiasta, tutkimisen ja tutustumisen halusta mitä tästä naaraasta löytyy! Kiara taas on kuin Efy, lempeä, älykäs ja mahdottoman herttainen. Tykkään sen rennosta asenteesta, mutta silti ryhdikäästä ja uteliaasta olemuksesta. Vitani on jo nyt se pomo, määrätietoinen, älyllisesti mahdottoman lahjakas ja omalla tavallaan kiehtovan haastava tapaus. Tykkään hurjan paljon, kun kanissa on asennetta, ryhtiä, mutta sen kanssa ajatukset kohtavat kun ollaan samalla aaltopituudella. Kunnioitus molemmin puolin. Näistä pitäisi saada nyt valittua se, jonka jätän kotiin, ennen kaikkea kasvatukseen. Tällaisissa tilanteissa pitäisi kai osata ajatella yksin sillä kasvattajan ajattelutavalla, sillä en ole varma kuinka fiksua olisi jättää sellainen kotiin, joka mun on lopulta pakko jättää kasvatuksen jälkeen myös lemmiksi. Asian kanssa riittää pohtimista ja pallottelua, mutta se oikea ratkaisu varmasti vielä löytyy. Upeaa tietisty huomata, että toiseksi viimeinen väriprojektin poikue on luonteeiltaan täysin sellaista mitä haen. Tästä voisi päätellä, että päätöspoikueisiin tulee värit kuin luonteetkin osumaan todella hyvin kohdilleen. 

Ticon poikueessa olen aivan rakastunut poikiin ja mahdollisuus mulla nyt vain on naaraaseen. Tuli jätettyä niin paljon kivoja uroksia aiemmista kevään poikueista, että tässä nyt ollaan. Ennen kuin mennään luonteisiin, mun on pakko mainita, että tän poikueen jokanen poikanen on hurjan persoonallisen näköisiä! Enkä vieläkään voi varmaksi sanoa onko kuka nyt luppa, kuka ropellikorva ja kuka pysty. Noilla vaihtuu päivittäin korvien asennot, mm. Lyna oli kuvia otettaessa pystykorva, seuraavana päivänä luppa ja tänään taas pysty... Ja samaa on tehneet kaikki muutkin! Tästä poikueesta tarkoitus olisi jättää yksi naaras kotiin ja kaksi muuta naarasta lähtevät estehypystä kiinnostuneisiin koteihin. Naaraat ovat kaikki mainioita, jälleen kukaan ei ole täysin identtinen vaan jokainen oma värikäs persoonansa. Uroksista houkuttaisi todella kovin sijoittaa yksi, saada mahdollisuus tarvittaessa käyttää jalostukseen. 
Tulevalla viikolla olisi tarkoitus uskaltautua pitämään poikasia vapaana ja selvittää lopullisesti se minkä jätän kotiin, mitä lähtisi suosittelemaan mihinkin koteihin. Olen vapaana pitoa nyt välttänyt pienten kanien kanssa suuren kissa määrän vuoksi. Vieraat kissat ovat sen verran arvaamattomia ja todella selväksi on tullut, että nuo käyvät kaiken pienen kimppuun. Parhaiten saan kuitenkin selvyyden poikasiin, kun saan olla niiden kanssa täysin kahden ulkona. Silloin näkee miten kani käyttäytyy ihmisen kanssa, ympäristössä missä sillä on paljon valinnanvaraa. Lähinnä eniten kiinnostaa se, miten paljon nuori kani turvautuu ihmiseen ja ylipäätään huomioi sitä. Kasvatukseen haluan jättää sellaisia kaneja, joilla on mahdollisimman vahva ihmiskontakti, sillä näin saan vahvistettua sukupolvi toisen perään tätä tärkeää piirrettä. Esteharrastuksessa kun kanin ja ihmisen välinen side on vahva, myös etenemin esteillä on sujuvaa. Tälläiset kanit ovat myös ihanteellisia lemmikeitä, mutta haastavia siinä, että ne vaativat hurjasti seuraa, huomiota ja pysyvän kodin.

Seuraavaan postaukseen saan vihdoin estetreeni videoita ja kuulumisia kanilasta. Lisäksi kerron vähän kasvatuksesta pois jäävistä kaneista, jotka tulevat etsimään omia lemmikki kotejaan. Toivottavasti päästään taas kuulemaan pian, hullunrallia jälleen ensi viikoksi luvassa ja sehän on jo juhannuskin aivan kohta! 

Ps. Pahoittelen talvista fiilistä mikä vallitsee blogissa. Uusi ulkoasu mulla on ollut jo pitkää lähes valmiina, mutta aikaa ei ole ollut sen esille tuontiin. Josko juhannukseksi kesä saapuisi myös blogiin?


Ticon poikaset


Lavella's A Million Suns "Eba", uros

 Lavella's The Nightmare Factory "Lione", uros

 Lavella's The Wise Man's Fear "Boltsi", uros

 Lavella's Tokyo Heist "Sinai", naaras

 Lavella's Innocent Darkness "Takla", naaras

 Lavella's Under the Never Sky "Lyna", naarasToften poikaset

Lavella's Seize the Day "Nala", naaras

 Lavella's Groundhog Day, naaras

 Lavella's The Dragon's Daughter "Vitani", naaras

 Lavella's Just Surf the Net "Simba", uros

 Lavella's Slumber Kingdom "Slumbe", uros

 Lavella's The Wtf Singalong "Kiara", naarasAdan poikanen

Lavella's Tierra del Fuego "Varyan", naaras


13 kommenttia:

 1. Tosi kiva ja mielenkiintoinen postaus! En kestä, niin ihania pikku pupusia ♥♥

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus! Ja kiva kun kerrot yleensä kaikenlaista mielenkiintoista näissä postauksissa. Kivoja noi kuvat myös ja toi ihanan vihreä tausta tuolla takana :) tossa kun mainitsin siitä qenista, että miten se on käyttäytynyt kun olen yrittänyt laittaa sille niitä valjaita päälle niin luulen että se tekee sen siksi että luulee että hänellä on pupuvauvoja masussa, ja myös kun on rakentanut pesää niin siitä se sitten varmaan tulee. Mutta kyllä ne aina saadaan lopuksi päälle, ja hyppii myös hyvin niissä että ei ole mitään ongelmaa niitten kanssa! Mutta juurikin kun koskee qenin masun alta niin sitten se alkaa puremaan ja murisemaan... Ja ihanaa että tulee uusi banneri\ulkoasu pian! Sitäkin ollaan jo odoteltu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi! :)
   Naarailla tuppaa näin lämpiminä aikoina olemaan kiimoja ja valeraskailuita, sillon nuo osaavat olla todella ärhäköitä. Onneksi se on kuitenkin pois menevää.

   Poista
 3. Aijotko vielä kuvata mitään toften poikasia? 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niistä vielä tulee muutamat kuvat tänne blogiin. :)

   Poista
 4. Kiva kuulla kuulumisia! Ihana miten ne poikasten luonteet kehittyvät ja alkavat tulla tunnistettaviksi :) Toivottavasti kissat pysyvät poissa pihapiiristä! Ollaan yhteyksissä!
  PS. Ja voi noita Ticon poikasia, aivan mahdottomia, tukka pystyssä ja korvat vinksin vonksin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Koitan huomenna päästä laittamaan sähköposteja, siinä riittää hommaa, kun on taas useampi joihin tulee olla yhteydessä.

   Poista
 5. Niin kauniita nuo Toften vauvat, ja niiden lempinimillä on ihana Leijonakuningas -teema :D

  VastaaPoista
 6. Apua niin ihania<3 Pupuvauva kuume vaan kasvaa! Kaikki poikaset äärettömän nättejä! Varsinkin Lyna ja Takla!

  VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni