keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Kanila, pieni ikuisuusprojekti

Kaipa voin vihdoin esitellä hieman uusia koppejamme. Käytössä nuo ovat olleet nyt noin kuukauden ja kanit ovat niistä kovin pitäneet. Vielä rakennelmat ovat hieman keskeneräiset mm.  katot, yläverkot, ovien maalaus ja hienosäätö sekä aitauskoppien tasot tulee tehdä. Lisäksi projektina on myös maalauttaa kaikki vanhat kopit. Hommaa siis riittää, mutta ehkä vielä joku päivä pääsen esittelemään koko kanilan video muodossa!

Ennen rakennustyön alkua purettiin yksi kahdeksan asunnon koppi ja muutettiin hieman järjestystä kanilassa. Avoimelle seinustalle rakentui yksi kaksi kerroksinen huvila ja kolme aitausta.
Huvila on omalla tavallaan todella kolomainen, mutta varmaan juuri siksi kanien mieleen! Sen alakerroksesta löytyy pituutta 210cm ja leveyttä 80cm. Toinen kerros on 90cm x 80cm. Tasoja löytyy kaksi 80cm x 30cm. Korkeus vaihtelee kopin eriosissa todella paljon. Kaiken kaikkiaan pinta-ala on yhteensä n. 2,9m². Tässä kopissa asustaa tällä hetkellä kolme kania, Gia, Milan ja Tattis.
Huvilakopin vieressä on 220cm x 90cm aitaus. Aitaus ja huvilakoppi on rakennettu niin, että ne voi tarvittaessa yhdistää yhdeksi isoksi asumukseksi. Tämän aitauksen pinta-ala on tällä hetkellä noin 1,9m². Lisää kokonaispinta-alaa tulee tuomaan tasot, kun ne valmistuvat. Koska aitaus on suurin, sitä on tarkoituksena käyttää poikasilla. Tällä hetkellä tässä asumuksessa asuu Tofte, Efy ja poikaset.
Muut kaksi aitausta on pikkusiskoni kanien käytössä, enkä niistä ottanut vielä kuvia. Esittelen nekin, kun saadaan nämä kokonaan valmiiksi. Kooltaan kyseiset kopit ovat 180cm x 90cm ja 140cm x 90cm. Niihin ei ole myöskään vielä rakennettu tasoja.


Yllä olevassa kuvassa näkyy vasemmalla huvila ja oikealla aitaus. Aitaus on sen verran matala, että hieman varttuneempina poikaset pääsevät kanilan puolelle juoksemaan.


Vasemmalla ylhäältä otettu kuva aitauksesta. Tällä hetkellä pohjalla matto, jonka päällä purua. Väliaikaisena suojana toimii pahvilaatikko ja poikasilla myös tunneli. Pureskeltavaksi on laitettu oksia, mitä löytyy kaikista kanilan kopeista. Keskellä ja oikealla näkymä huvilakoppiin. Yläkerta toimii toisena heinäpisteenä, kyseinen kerros on kolmikon ehdoton lemppari. Alakerrasta on helppo kulku aitaukseen avaamalla vain oven. Tosin tällä hetkellä huvila ja aitaus ovat kaksi erilistä asuntoa. Ylimmässä kerroksessa pohjalla on pehmeämatto, alakerroksessa tuttua ja turvallista purua.


Efy ei aluksi tykännyt lainkaan uudesta maantasossa olevasta asunnosta, sillä se on niin pitkää asunnut 60cm korkeudessa olevassa kopissa. Nopeasti se omaksui kuitenkin kopin omakseen ja rakastui siihen, miten helppo kopista on livahtaa kanilan puolelle!


Vasemmalla ja oikealla näkymä huvilakopin alakerrasta. Vasemmassa päädyssä vessa ja vesipiste. Oikeasta päädystä löytyy pehmustetut tasot ja kulku yläkertaan.Danen asunto oli ensimmäinen, joka sai uuden maalin. Kylläpä koppi kirkastui!

Lopuksi vielä estetreeni video, jossa esiintyy useampi kani hienoine energian täyteisin loikkineen! Hassua miten kova kaipuu on tullut radoille, kun ei ole koko kesään päässyt kanien kanssa tiiminä toteuttamaan ja kehittämään yhteistyötä. Toivottavasti fiksu ratkaisu keksitään ja päästään pian taas radoille, vaikka Helsingin seudulle tuskin enää uskaltautuu kisaamaan.

13 kommenttia:

 1. Nää kopit ovat kyllä vaaleemmat niihin vanhoihin verrattuna! Upeita kaikki! Ja katsoin videon yt:stä ja sekin hauska! Ja toivotaan että päästään taas kisaamaan. Sitäkin ollaan odotettu jo pitkän ajan :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kivan näköinen kanila, varsinkin tuo huvila on todella kekseliäästi toteutettu! Meille kanit muuttavat koulun alettua, ja tässä on vielä aikaa laittaa ulkohäkkiä. Ulkosauna myös tehdään kaneille hyväksi. Videokin tosi kiva, en olisi heti uskonut, että kanit hyppää noin korkeita kuitenkin aika hitaasta vauhdista. Oletko itse rakentanut nuo esteet, vai oletko ostanut - mistä? Meilläkin aletaan vähän omien kanien kanssa harrastamaan agilityä, mutta meillä ei oikein ole sopivaa materiaalia tehdä itse.
  Onko sulla heittää vinkkiä, mitä olisi hyvä olla kaneilla kuivikkeena pesäkopissa yms.? Onko puru parempi kuin olki vai mikä olisi mielestäsi paras kuivike?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!
   Osa esteistä on itse tehtyjä, osa taas Libralta ostettuja. Esteiksi kelpaa kaikki minkä yli on turvallista hypätä.

   Puru on parempi, sillä se imee kosteutta, olki ei.

   Poista
 3. Jep! Niin munkin mielestä! <3
  Pusuja Efylle :*

  VastaaPoista
 4. Todella pirteät ja kesäiset kopit. Kyllä varmasti kiva astua nyt kanilaan ja kanitkin varmasti hyvin onnellisia :) Mietin tässä, että meinasitko kasvattaa noita väripoikueita vielä paljonkin pidemmälle (=vielä vuosia vai vain pari poikuetta enää)? Haluaisin tulevaisuudessa ehkä oman kanin, mutta en ainakaan vielä voi ottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!
   Viimeiset kaksi väripoikuetta syntyvät 2016-2017 vuoden vaihteessa. Jonka jälkeen tämä seisemän vuoden projekti loppuu minun osaltani.

   Poista
 5. Laitoit silloin minulle sähköpostia kun kyselin varattavissa olevista poikasista. Itse en löytänyt kyseistä viestiä, mutta nyt kyselen syksyn poikasista. Pystyykö poikueisiin vaikuttamaan, etsinnässä leikatulle kanipojalle kaveria :) salla.honkala@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kyllä, että laitoit minulle viestiä. Viesti oli sen verran puutteellinen, etten siihen lähtenyt vastaamaan. Eli jos kani kiinnostaa minulta, kannattaa sähköpostiin panostaa ja antaa hyvä ensivaikutelma.
   Kaikki poikueisiin liittyvä löytyy kanilan kotisivuilta.

   Poista
  2. Selvä, ajattelin että en kamalan pitkää romaania ala vielä kirjoittamaan, kun niin pitkä aika siihen vielä on, eikä niin varmaa vielä :)

   Poista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni