torstai 25. elokuuta 2016

Pienet ja suuret muutokset

Kun elokuu alkoi, se toi mukanaan haikeuden. Kaikki se mitä kesällä oli, vain yksinkertaisesti alkoi kadota yhdessä hetkessä. Kesä alkoi olla loppu. Tuntui sopivalta hetkeltä ottaa reppu selkään ja kadota myös itse.

Tällä hetkellä majailen Norjassa, omalla tavalla hurjan lähellä, mutta perjaatteessa taas hirmu kaukana. Lähtö sinäänsä ei ollut mitenkään extemporee, vaan suunniteltu jo keväästä asti. Tämän vuoksi myös pistäydyin pikaisella visiitillä täällä jo kesällä, katsomassa mitä sitten se syksy lupailee tuoda tulessaan.
Kasvatus on toistaiseksi edelleen tauolla, Saga häärää kuitenkin kanilalla ja pitää paikkoja pystyssä. Sanoisinko, että hieman ennen lähtöä mulla oli yks suurimpia kani määriä koskaan, yli kolmekymmentä kania. Lähtöni jälkeen määrä on vähentynyt vähitellen ja alkaa olla siinä ihanteellisessa parissakymmenessä, ihan jo helppo hoitoisuutta ajatellen.
Kanien jättö Suomeen oli omalla tavallaan rankka päätös, ikävä kaivaa aina jossain kohtaa päivää. Sen verran rutinoitunut niihin on ollut, että hassua jättää hetkeksi jotain niin suurta pois elämästä.

Jotta matkaan saisi vähän kavereita, nappasin tietysti viisi kani mukaan tänne: Tofte, April, Vilke, Zed ja Dane. Eli ihan yksin, ilman tuttua ja turvallista ei täydy olla. Kanien tuonti loppupelissä oli aika simppeli juttu, hyvissä ajoin yhteyttä Mattilsynettiin, lähtöpäivänä eläinlääkärin tarkastus ja erilaisten lappujen täyttöä. Tämän jälkeen kanit kulkivat vain mukana, laivalla Ruotsiin ja sieltä autolla Norjaan. Kaiken kaikkaan matka kesti parikymmentä tuntia, mutta ihmeen rauhassa nuo matkan ottivat.
Kaneista Tofte muuttaa huomenna, perjantaina Norjan länsirannikolle. April todennäköisesti lähtee jossain kohtaa ystävälleni Tonjelle ja loput jäävät toistaiseksi minulle.

Se ketä kaikkia täältä lopulta palaa ja milloin, jää nähtäväksi. Omalta osaltani todennäköisesti routa porsaan kotiin ajaa -eli loppu vuodesta suunnattava kotia kohti, kun jatkettava kasvatusta siellä suunnilla.

Avoimin mielin täällä ollaan ja katsotaan mitä aina uusi päivä tuo tullessaan. Tulen varmasti postailemaan mukavaan tahtiin, sillä nyt tuntuu, että vähitellen on aikaa johonkin muuhun kuin kiirehtimiseen. Tätä olen kavainnut!

Ps. Mun piti tänään ahkeroida myös postausta kanien RVHD2 -rokotteesta, mutta se jääköön nyt huomiseen. Ajattelin tosiaan kunnon pakettia, vähän omaa pohdistaa ja ihan fakta tietoa. Sen verran ristiriitaista tietoa ja ihme höpötystä liikkeellä, että oijotaan vähän näitä asioita kuntoon. Tärkeä aihe kun kerta on jokaiselle kani-ihmiselle, parempi saada asiat suht hyvin haltuun!

Laivamatkan jälkeen pysähdys parkkipaikalla Ruotsissa. Toften ilme, kun kuulee olevansa Ruotsissa ja seuraavaksi pitäisi matkata vielä Norjaan!
 Täkäläisiä maisemia. Näitä tulee varmasti lisää, kun pääsee paremmin autolla reissaamaan.
 Ran täyssisko Lavella's April, lähti mukaan katsomaan miltä maistuu elämä Norjassa.
 Nuoret poitsut Dane ja Zed
 Sijoituskodista minulle palannut Vilke ja perjantaina uuteen kotiin muuttava Tofte.
 Tältä näyttää poitsujen tämän hetkinen kerostalo asumus vanhassa navetassa.
 Dane syömässä aamupalaa ja tyttöjen asunnot poitsujen vieressä.
 Kuudennessa asunnossa asuu kovin sympaattinen pieni saksanluppa vanhus.
 Loppuun vielä kuvat Kaisasta ja Hennystä, näistä ja muista asukkaista tulemme varmasti myös kuulemaan täällä blogissa!

9 kommenttia:

 1. Hehe ihania kuvia! Harmittaa kun Tofte muuttaa Norjaan...mutta hieno paikka Norja on kyllä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tofte pääsi oikein mukavaan kotiin, jossa se varmasti tulee viihtymään. :)

   Poista
 2. Joskus on muutoksille tarvetta.

  Seuraavaa postausta odotellen :)

  VastaaPoista
 3. Kirjoitteletko tänään lisää ja laitat kuvia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivittelen blogia aina sitä mukaan kun saan kuvia laitettua ja on sopiva hetki istahtaa koneen ääreen. :)

   Poista
 4. Tsemppiä uusiin kuvioihin, kiva seurata hienoja kuvia nyt Norjan maalta päin :) ja kiitos virus-postauksesta ja muutenkin siihen liittyen neuvoista!

  VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni