torstai 9. helmikuuta 2017

Auringonsäteitä!

Fiilikset on ihan katossa, kun ollut niin ihanaa säätä viimeiset päivät! Pitkän harmaan jakson jälkeen auringon näkeminen on todella mukavaa. Vaikka pakkasta on tullut selkeiden säiden myötä, ei mitään hurjia lukeamia onneksi ole ollut. Lisäksi liukkaat väistyivät myös hetkeksi, kun lunta saatiin ripaus lisää maahan. Enää ei tarvitse kaneja ulkoiluttaa sydänkurkussa, vaikka ulkotarhat ovatkin olleet nyt suht mukavassa kunnossa. Tosin saa nähdä kauan tätä kestää, kevätsään tuntien pian on aivan varmasti taas luistelukelit!

Olette varmaan huomanneet, että kunnon kuvia kaneista ei ole tullut hetkeen. Enkä niitä tosiaan ole paljoa ottanutkaan. Tykkään leikkiä valokuvissani valon kanssa, siksi en harmaalla ilmalla useasti vaivaudu edes ulkoiluttamaan kameraani. 
Maanantaina töiden jälkeen riitti valoa vielä hetkeksi ja kyllä, lähdin tietysti kanien lisäksi ulkoiluttamaan myös kameraa! Luovaihminen mun sisälläni on oikein kiljuen kaivannut uusia valokuvia ja nyt niitä sain! Ja kieltämättä ovathan monet illalt olleet kovin ankeita kun kuvia ei ole ollut laitettavana ja/tai edes rokkia kuunneltavana. Niin kanikämppikseni Mei ei ole oikein samoilla linjoilla musiikkimakuni kanssa.

Alkuviikosta otin joka päivä töiden jälkeen parit kanit kuvattavaksi ja reippailin myös poikasista uusia kuvia. Enemmän kaneja olisin varmasti joka keralla halunnut kuvata, mutta aurinko ehti aina laskea niin kovin nopeasti. 
Tattiksen poikaset olivat maanantaina ensimmäistä kertaa ulkoilemassa vapaina ja kaikilta tämä sujui todella hyvin. Oikein odotetusti siis. Reippaita ja hurjan kovia rallittelemaan aina, ihan vieraassakin ympäristössä. Mulla on todelliset päätösvaikeustuskat päällä, kun pitäisi osata valita kumman  Tattiksen naaraista jätän kotiin. Onneksi toinen naaraista tulee muuttamaan vasta maaliskuussa, eli saa rauhassa tehdä päätöksen. 
Doriksen kolmeviikkoiset lapset ovat tulleet pesästä ulos tutkimaan maailmaa ja kokeilemaan vallattomien jaloken vauhtia! Myös Doris mamman esimerkistä pelletti ja heinä alkaa hyvin maistua kaikille pikkuisille. Näistä nappasin myös kuvat ulkona, mutta kuitenkin vielä ihan pöydän päällä. Lisäksi nimet ovat kuvien yhteydessä nyt julkia! Disney teema jatkuu ja tällä kertaa animaatioelokuvien nimiä ja vielä hyvinkin tuttuja sellaisia. Niin ja nyt näkyy jo kelle tulee Mm-harjas ja kelle ei. Kolmen mustan tiimi pysyy hyvin yhtenevänä ja heillä kaikilla on harjas, kun taas musta viittakuvio on se poikeeasta erottuva ja ainoa täysin normaaliturkkinen. 

Vanhemmista omista kaneistani kuvasin Giaa, jonka kanssa käytiin ensin naapurin pellolla kääntymässä ja sen jälkeen otettiin vielä muutamat kuvat tiellä. Lisäksi mullahan on edelleen tällä hetkellä useampi hoito- ja astutuslainakani, joista kuvasinkin kahta astutuskäytössä olevaa sijoitusurosta. 
Viikka on näitä minun rex-valkokorva-risteytyksiä ja myös Vitanin tulevan poikueen isä. Hurjan komea ja ihana luonteinen uroskani! 
Poksa on esteristeytysuros, jonka jälkeläisiä odotetaan Varyanille(Adan lapsi viime keväältä). Poksa onkin aiemmin esiintynyt täällä blogissa, muutamissa kisapostauksissa ja hyppyvideoissa. 

Toiveina olisi napata myös kaikista muistakin kaneista uusia kuvia, eli nyt saisi tulla paljon hyvää valokuvaus säätä!

Tattiksen poikaset

Lavella's Africa, uros

Lavella's America, naarasLavella's Antarctica, naaras


Doriksen poikaset


Lavella's The Lion King, uros

Lavella's Beauty and the Beast, naaras

Lavella's Oliver & Company, uros

Lavella's The Jungle Book, naaras
Lavella's Star Gianfar "Gia"

Lavella's Vatu "Viikka"


Lavella's Pocket Locker "Poksa"
8 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia ja meiläkin oli aurinkoista ja ulkoilutin kaneja! :)

  VastaaPoista
 2. Eiii, nyt en ehkä kestä kuinka suloisia vauvoja! 😍 Hienot nimet myös heillä!

  toverit.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Huijui, oot kyllä hyvä valokuvaamaan, ite oon yrittänyt ottaa kuvia Ebasta niin sisällä kuin ulkonakin, mutta en oo saanut yhtäkään hyvää kun se ei pysy sekunttiakaan paikallaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Hahaa toinen on vähän energinen :D

   Poista
 4. Toi Antarctica on kyl niin kaunis tapaus <3

  VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni