perjantai 17. helmikuuta 2017

Paljon kanivauvoja!

Jihii ne ovat täällä! Freya ja Vitani synnyttivät keskiviikkona hienot ja onnistuneet poikueet! Näitä on odotettu, varsinkin tuota Freyan poikuetta! Ajatelkaa, että jos Freya ei olisi tullut kantavaksi aivan viimeisellä astutuskerralla, sille ei oltaisi enää yritetty poikuetta. 
Jäämme nyt seuraamaan miten poikaset lähtevät tuosta kasvamaan ja kehittymään. Todella nopealla vilkaisulla Vitanin poikueessa on neljä naarasta ja yksi uros. Freyan poikueessa viisi naarasta ja yksi uros. Eli hyvin naaras voittoiset poikueet saatiin nyt kyllä! Kummankin naaraan poikueissa on yhdet selvästi muita pienemmät poikaset, joita nyt tarkkaillaan. Toistaiseksi kumpikin pienemmistä poikasista ovat pysyneet menossa mukana. Onneksi nämä poikueet ovat ihanteellisen kokoiset, niin näillä selvästi pienemmillä voi olla ihan hyvät mahdollisuudet selvitäkkin.

Seuraavaksi jännitetään syntymään Varyanin poikuetta, jota odotetaan ensi viikolle. Sen jälkeen maaliskuun alkuun jännätään kahta poikuetta ja uudelleen astutetun Ravan poikuetta maaliskuun puoleen väliin.
Kovin on sellainen fiilis, että pikku hiljaa alkaa talvi olla voitettu. Selvästi kanilan naaraat ei olleet tällä kertaa sitä mieltä, että poikasia sopisi tehdä talveksi, mutta näköjään nyt kevääksi kyllä.

Tällä viikolla Tattiksen poikaset tulivat 8 viikon ikään. Niin kuin aiemmin olenkin jo kertonut, tästä poikueesta jää kotiin uros ja toinen naaraista. En ole vielä päättänyt kumpi naaraista on se, joka jää kotiin. Molemmat ovat luonteiltaan niin tasavertaiset ja hyviä puolia kummassakin niin paljon. Viimeiset viikot olen seurannut näitä kahta naarasta, pohtinut ja pohtinut. Uskon, että ensi viikolla saan tehtyä päätöksen siitä, kumpi tytöistä jää kotiin. Maaliskuun toisella viikolla muuttaa maailmalle näistä naaras se, joka ei jää kotiin.

Viikon alussa Doriksen lapset tulivat neljän viikon ikään. Otin koko poikueen talon portaille kuvattavaksi ja samalla seurasin niiden touhua. Nämä poikaset alkavat olla siinä iässä, että vähitellen alkaa näistäkin nähdä minkä tyyppinen kenestäkin heistä on tulossa. 

Alla hurja määrä kuvia ja tosiaan pelkästään vain pupulapsista!

Lavella's Africa, uros


Lavella's America, naaras

Lavella's Antarctica, naaras

Lavella's The Lion King, uros


Lavella's Beauty and the Beast, naaras
Lavella's Oliver & Company, urosLavella's the Jungle Book, naaras
Kuvia hieman kaikista Doriksen poikasista...

4 kommenttia:

 1. Onko kaikille poikasille kodit jo tiedossa ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu mitä poikasia tarkoitat, mahdollisesti Freyan poikueesta voi löytyä myytäviä, mutta pitää sitä asiaa katsoa kun kasvavat. :)

   Poista
 2. Rakastan kanivauvoja niin sikana!
  Haluisin niin itekkin tehdä tuota mitä sä. Että kasvatat kaneja ja että sulla on noin paljon niitä ja käyt usein kisoissa!
  Oon ajatellut että kun olen vanhempi niin ehkä voisin aloittaa sen kanssa ja katsoa miltä se tuntuu. Ja jos hyvältä niin voisin jatkaa sen kanssa sitten eteenpäin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kannattaa ihmeessä pohtia asiaa vanhempana, jos siltä tuntuu. Kanien kasvattaminen on kyllä todella opettavaista, mutta myös hyvin aikaa vievää. Sitoutua kun siihen pitää moneksi vuodeksi täysin 100%. :)

   Poista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni