tiistai 14. helmikuuta 2017

Ystävänpäivän pikku ystävät

Tänään oli ihanan rento päivä töissä ja pääsi vielä mukavan aikaisin kotiin! Lyhyen työpäivän kunniaksi oli koppien siivouspäivä, mutta aikaa jäi hyvin sen jälkeen vielä kanien valokuvaamiseen. Kameran edessä kävi Simba, Tatin poikaset ja Lyna. 

Simba saapui sunnuntaina sijoituskodista tähän meille ja joku ehkä tässä vaiheessa arvaakin jo miksi. Rava ei tosiaan ollut kuin valeraskaana ja nyt huomenna aloitetaan uudelleen astutus. Astutus tapahtuu tällä kertaa tässä ihan kanilalla, josko kolmas kerta todensanoisi? 
Muiden naaraiden kanssa menee paremmin ja ihan näillä hetkillä pitäisi syntyä Freyan ja Vitanin poikaset. Nähtäväksi jää saadaanko vielä tänään poikasia, vai meneekö huomiselle tai jopa ylihuomiselle.
Tattiksen poikasten kuvia en tähän postaukseen vielä laita. Julkaisen ne yhdessä Doriksen poikasten kuvien kanssa, jotka on vielä toistaiseksi kuvaamatta. Lisäksi jos siiheksi olisi saatu Freyan ja Vitanin poikaset maailmaan, niin voin kertoa hieman niistä samassa postauksessa. 
Lynasta olen ottanut kuvia viimeksi syksyllä, eli oli aikakin jo ottaa hänestä uusia kuvia! Tuo neiti on niin herttainen! Tosin nyt hällä on aivan hirmuiset kiimat päällä. Mulla ei ole hetkeen ollut yhtä kiimailevaa nuorta naarasta mitä Lyna nyt on! Omituista siitä tekee myös se, että kiimoissa ei ole mukana hyvin tyypillistä äksyilyä. Lyna pitää siis vain 24/7 aivan hirveää kiimameteliä ja ahertelee pesien parissa. Kun tästä saadaan kevät käytyä läpi ja Lyna ymmärtämään, että hänelle ei ole nyt lapsia tulossa, hän muuttaa mahdollisesti uuteen kotiin. Muutto olisi tapahtunut jo, mutta uudessa kodissa odottaisi juuri leikattu uros... ei mikään paras vaihtoehto, jos toivoisi kiimojen rauhoittuvan. Nyt siis tarvitaan vain aikaa, annetaan Lynan kasvaa ja aikuistua vielä hieman lisää.

Lavella's Just Surf the Net "Simba"
Lavella's Under the Never Sky "Lyna"Kanalan väki on päässeet nyt myös vähitellen enemmän ulkoilemaan, kun sää on ollut leudompi. Omalla tavalla yllätysjärkytyksenä mulle tuli yksi päivä, että meillähän on nykyään myös kukko! Tuo otus saapui meille sinä aikana kun olin Norjassa ja jotenkin olen unohtanut täysin sen olemassa olon. Näin talvella tulee oltua itse hyvin vähän tekemisissä kanojen kanssa. Kesällä taas paljon enemmän, kun tulee vahdittua ja paimennettua noita pihalla, samalla kun on pupujen kanssa.

Huomenna on myös suuri päivä edessä Taawilla! Olenko muuten edes puhunut viime aikoina Taawista täällä blogissa? Noh, hän on siis Simban ja Vitanin isä, tämän kanilan kasvatti, ex sijoituskani, joka muutti syksyllä pitovaikeuksien takia meille takaisin. Aivan ihana kaniuros, siis aivan ihana! Taawi on ollut lähinnä äitini lemmikkinä talon toisessa osassa ja heistä on tullut todella hyvät kaverit. Nyt kuitenkin Taawille olisi tiedossa koti tuttavapiiristä, mutta ennen sinne muuttoa hän menee kastroitavaksi. Hieman jännittää miten operaatio menee, kun hetkeen ei ole tullut käytettyä kaneja kastroitavana. Toivotaan tietysti, että kaikki menee hyvin! Uudessa kodissa Taawi tulee saamaan ihanan omistajan ja vielä kanikaverinkin. Toivotaan, että hän sopeutuu hyvin uuteen kotiin ja kanikaveriin, kun muuton aika tulee lähi viikkoina!

8 kommenttia:

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni