torstai 8. kesäkuuta 2017

Kaunis kesäkuun alku

Meillä on tosiaan parhaillaan menossa lähemmäs kolmen viikon kisapaussi, mutta kisakauden ollessa parhaimmillaan päällä, tulee kaneja edes vähän pitää vireessä. Normaalisti treenaan todella vähän kisakanieni kanssa kotona. Ne ainoat joita yleinsä hypytän on nuoret, joita opetan esteille. Tämä ihan siksi, että koen kisoista tulevan tarpeeksi "treeniä" kaneilleni, eli otan perjaatteessa kaksi kärpästä yhdellä iskulla.
Aktiivisten kisakanien kanssa on todella hyvä ylläpitää sitä hyppimistä, varsinkin jos on pausseja. Koen, että vähintään kolmen viikon välein on hyvä edes jotain hypätä kotosalla, jos ei kisoissa aktiivisesti pääse käymään. Itse aika useasti unohdan kotona treenaamisen ja parhaimmillaan kisoihin mennessä muistan; "ainiin tämä kani ei ole hyppinyt melkein vuoteen..." Onneksi varsinainen esteiden osaaminen ei estekanista koskaan katoa, mutta taidot kyllä voivat luonnollisesti vähän ruostua.

Pikkusiskoni tuli pitkästä aikaa käymään kotona ja treenasimme samalla kaneja. Oli todella mukavaa treenata Sagan kanssa, kun molemmilla kanit ja pystyttiin menemään vuorotellen. Kanit hyppäsivät kolmen esteen suoran kahdesta-viiteen kertaan ja sen jälkeen saivat mennä takaisin kotiinsa. Näin kaneja ei tule rasitettua liikaa, mutta pieni treeni tulee kuitenkin tehtyä esteillä.

Hyppäämään pääsi todella eritasoisia kaneja; muutama aktiivisesti pidempää kisannut, tänä vuonna aloittaneita, pian kisaikään tulevia ja tietysti muutama niitä "ei vuoteen esteitä nähnytkään" -kaneja.

Alla muutamien kanien hyppyvideoita.

     
     


Mun on pitänyt tämä viikko käyttää ulkotarhojen kunnostukeen, mutta sateen vuoksi se on ollut hieman hankalaa ja niin, onhan tässä ollut aika hurjasti myös muutakin ohjelmaa. Kaneilla alkaa kuitenkin olla jo kaivettuna niin pitkiä tunneliverkostoja, että piakkoin olisi hyvä vaihtaa tarhojen paikkoja ja täyttää kaivettuja koloja. 

Pitää nyt tosiaan nauttia kesästä, luonnosta ja sen kauneudesta. Näin juhannuksen lähestyessä luonto on mielestäni kauneimmillaan, niin vehreää ja raikasta. Suomeksi, ei ole vielä ehtinyt tulla yliannostusta nokkosista, hyttysistä ja muista ötyksistä.

Yksi luonamme pesivistä naakoista.

Malttamaton nelikko odottamassa kopin ovella.


Bruno juoksemassa kanojensa perään...

Kaunis Roole & Pablo-Bubble ja hänen veljensä Warri
Lennarista on kasvanut hetkessä iso poju!

1 kommenttia:

  1. Meillä päin on noita nokkosia ja hyttysiä vähän.
    Hienosti hyppivät kaikki kanit. Ja kaikki kuvat on todella hienoja. Mä en vaan tajua että sä osaat kuvata ja muokkaa kuvia noin hienosti, kyllä moni kehuu sua Maija!

    VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni