keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Midtsommerutstilling 9.-11.6.

Toiseksi viimeinen kesäreissu takana ja hyvin mukava sellainen! Tein jälleen todella pikapika matkan, kun taas tuli vähän vastaan se, että paljon tekemistä mutta aikaa vain rajoitetusti.

Tällä kertaa reissasin Norjaan yhdistyksemme kesätapahtumaa varten. Olin luvannut jo aikaa sitten, että tulen auttamaan ja tietsyti kisaamaan kanieni kanssa. Perjantaina saapuessani pääsinkin jo heti toimiin, mm. pystyttämään vesisateessa 8 metristä telttaa. Sillä hetkellä tilanne ei ollut mitenkään kovin hupaisa, mutta ainakin teltta saatiin pystytettyä. Onneksi sade rauhoittui illaksi ja saatiin todella tyyni, nätti ilta!

Lauantai aamuna pakattiin kanit ja loput tarvittavat kamppeet autoon. Osa kaneista oltiinkin tuotu jo perjantai illalla paikalle ja loput saapuivat hyvissä ajoin aamun aikana. Itse autoin jonkin tovin näyttelypuolella, kunnes siirryin aivan kokonaan estepuolelle. Siellä vietinkin aikani ihan iltapäivään asti. Oli oikein mukava käydä kisaamassa ja seurata norjalaisten estehyppy toimintaa. Jälleen opin ja oivalsin lisää. Tietsyti kanini Dane, Vilke ja Zed olivat paikalla. He hyppäsivät oikein mallikkaasti, vaikka minun ohjattavana olleet Vilke ja Zed olivatkin hieman treenin tarpeessa. Estehyppy saatiin päätettyä jo kahden aikaan, eli siis kuusi rataluokkaa neljässä tunnissa. Ei ihan heti uskoisi todeksi, mutta kyllä se vain on. Mun pitää joskus paremmin ja ajatuksen kanssa syventyä ja esitellä näitä muissa maissa käytössä olevia tapoja, joilla mm. ne kisat ei veny aivan tuhottomasti. Kaiken kaikkiaan oikein mukava nähdä näitä erilaisia käytäntöjä ja miettiä kuinka niitä voisi soveltaa täällä ja samalla kehittää toimintaamme eteenpäin.

Estekilpailuiden päätyttyä pääsin sopivasti vielä seuraamaan näyttelyitä ja jutustelemaan hieman ihmisten kanssa. Tietysti Zaidan kasvattaja tuli ensimmäisten joukossa kyselemään kuulumisia, se oli hurjan mukavaa. Ylipäätään, miten hyväksytty olo oli jälleen koko viikonlopun, ei päästetty olemaan ulkopuolinen.

Sunnuntai oli lauantaita paljon rauhallisempi, jo johtuen pelkästään edellisenä iltana olleista kekkereistä. Ohjelmaa kuitenkin oli ja yhteen niistä pääsin myös itse hieman suuremmin osallistumaan. Edellisenä päivänä juteltiin sitä, kuka tuomaroisi pet-näyttelyä. Kävi aika pian ilmi, että Suomessa on täysin omalla tasolla olevat pet-näyttelykulttuuri ja siitä innostuttiinkin, että minä voisin ne kanit tuomaroida. Aluksi olin hieman ei asenteella, mutta lopulta väsäsin arvostelukortit ja lupauduin tuomariksi. 
Olen iloinen, että suostuin tuomarointiin, vaikka se hieman jännitti. Alussa pahaa teki myös se, että todella todella monet ihmiset kerääntyi mun ympärille katsomaan miten tämä suomalainen pet-arvostelu toimii. Aika hyvin ensimmäisen kanin jälkeen mun jännitys tasaantui ja tuomarointi sujui vanhalla rutiinilla. Tykkäsin kyllä paljon, sillä on ehtinytkin kulua jo useampi vuosi mun pet-kanien tuomaroinneista! 

Reissu oli upea ja haikeahan tuolta oli taas lähteä. Lisäksi lisä haikeutta tuo se, että tällä kertaa mulla ei ole ostettuna paluulippuua. Vielä on todella auki tuo seuraava matka ja ylipäätään syksyn suunnitelmat. 

Kaiken kaikkiaan hyvin onnistunut riessu taas takana. Oli ihana nähdä miten hyvin näiltä ihmisiltä sujuu yhdistyksissä yhteystyö ja osataan olla iloisia muiden harrastajien menestyksen puolesta. Harrastuksen annetaan olla mukavaa ja jokainen harrastaja huolehtii siitä.


Dane hyppi jälleen niin upeasti ja voi miten hetkessä siitä on kasvanut niin iso poika!Vilkellä on hupsu hyppytyyli.


Zed hyppi reippaasti, vaikka sää oli hieman epävakainen.


Nämä englanninscheckit oli hienoja! Btw Zaidan kasvattaja tuolla taustalla.

Norjalainen ja ruotsalainen tuomari arvostelemassa kaneja.

Koko näyttelyn voittajaksi tuli kaunis perle egern!

Pieni saksanluppa Tepi ja belgianjänis uros, jota kovin kaupiteltiin minulle.

Pet-näyttelyn voittaja kaksikko!

Alhaalla rannassa oli todella kauniit näkymät!


4 kommenttia:

 1. Eikä miten söpöt ja onnelliset pikkutytöt tossa Pet-voittajakanien kanssa 😍 millä tavalla pet-kanit sit yleensä arvostellaan Norjassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on onnistunut kuva kyllä! :)
   Suomi on siitä todella erikoinen maa, että meillä tosiaan järjestetään lemmikkikaneille näyttelyitä. Ei muualla ole tällaisiä tai millään tapaa yhtä pitkälle kehitettyä. Jos lemmikkinäyttely järjestetään, se on ihan vain yhtenä ohjelmanumerona ja pintahipaus siitä mihin meillä totuttu.

   Poista
 2. Mitä huomioitavaa Zaidan kasvattajassa on :D?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai siinä sen ihmeempiä. Hauskan sopivasti vain Zaidan kasvattaja siellä yhden kuvan taustalla, kun mainitsin hänet postauksen yhteydessä. :)

   Poista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni