maanantai 4. syyskuuta 2017

Värillinen ja mustavalkoinen

Mun osaltani voisi sanoa nyt syksyn virallisesti alkaneen ja samalla on otettu uusi askel elämässä. "Kesä(-kevät-syksy-talvi)työ" on suoritettu kunnialla loppuun ja välivuosi opiskelun parista takana, joka oli muuten jälleen hyvin kannattava päätös! Vuoden ainaka tuli tehtyä todella monipuolisesti kaikkea ja tänään palasin innolla koulunpenkille. En malta odottaa mitä tämä kouluvuosi tuo tullessaan!

Kaneista on jäänyt viime aikoina postailu naurettavan vähäiselle, mutta jos syksy toisi siihenkin nyt muutosta. 
Ada on toipunut todella hienosti steriloinnista. Jo samana iltana neiti oli ylhäällä ja lähes normaalin oloinen. Ensimmäisinä päivinä toipuminen oli todella nopeaa, mutta sen jälkeen tuli pieni takapakki ja Ada oli muutaman päivän vaisumpi. Nyt kaikki on kuitenkin kohdillaan ja toivotaan tämän linjan pysyvän!

Tänään on viimeinen ilmoittautuminen tulevana viikonloppuna pidettäviin kaniestehypyn SM-kilpailuihin. En oikeint tiedä mitä odottaa siltä. En ole itse paljoa ehtinyt paneutumaan koko tapahtumaan(paitsi palkinnot tilaillut), mutta olen kuullut, että samaa on ollut myös muilla harrastajilla. Tämä on kyllä ikävä tilanne, sillä omatuntoa hieman kolkuttaa se, että ei ole kyennyt auttamaan ja muutamat ihmiset ovat nähneet kaiken vaivan tämän tapahtuman eteen. 
Kaneja minulta lähtee SM-viikonlopulle kymmenen, näistä neljä kilpailee SM luokissa. Aivan kaikkia haluamiani kaneja ei ollut mahdollista ilmoittaa haluamiini SM luokkiin. Ilmoittautumismaksu olisi mennyt yli sadaneuron ja se on mielestäni hieman liikaa vielä nyt kun  harrastus on omalla tavallaan aika pientä. Arvaatte varmaan, kuinka vaikeaa oli tehdä päätöksiä kuka kaneista on sellainen jonka varmasti haluan hyppäämään. Se oli todella vaikeaa.

SM-kilpailuiden jälkeen laitetaan aluilleen tämän vuoden viimeiset kaksi poikuetta. Jos kaikki menee hyvin, saadaan loppuvuodelle lupaava ja hyvin odotettu esteristeytyspoikue sekä belgianjänis-esteristeytyksiä. Näistä kummastakin poikueesta ja hieman muista tulevista poikasyhdistelmistä tulee lisää info vielä tällä viikolla.

Alla kuvia yhdeltä hyvin syksyisen utuiselta aamulta. Ran ollessa nuori, tuntui ettei siitä meinaa millään saada kunnon kuvia. Nyt kun kanilla alkaa olla ikää ja kenties myös sitä malttia enemmän, kuvat ovat alkaneet onnistua paremmin. Ra on mielestäni yksi kauneimmista kasvateistani, pieni, siro, kevyt runkoinen ja tietysti hurjan kauniin näköinen kani!
Loki oli myös kuvattavana, hänen kanssaan kävin pellolla. Nuoren kanin intoa oli vaikka mihin ja poju tekikin aivan uskomattomia loikkia heinikön seassa. Harmikseen aika nopeasti Loki hyppeli pidemmän heinikon sekaan ja pian kani näytti uitetulta rotalta, aamun kosteiden heinien jäljiltä. Jälkeein päin katsottuna muissakaan kuvissa värimaailma ei oikein napannut. Päätin poiketa perinteiseltä linjaltani ja käsittelin kuvat mustavalkoisiksi. Siispä myös hieman erilasta kuvatyyliä esillä tällä kertaa!

VH-13 Lavella's GT CH November "Ra"
Lavella's Loki "Loki"

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni