sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Jänöt ja kuuralunta!

Viimeksi täällä oli aavistuksen lunta itsenäisyyspäivänä, joka sekin katosi jo siitä seuraavana päivänä. Pari viikkoa sitten vallitsi useamman päivän ajan hyvin mielenkiintoinen ilma. Koko seutu oli sakean sumun peitossa, aavistuksen pakkasta ja seuraksena näistä muodostui upeita lumikiteitä joka paikkaan! Harmiksi olin juuri nuo päivät koulussa ja pystyin vain haaveilemaan miten hienoja kuvia olisi voinut saada. Viikonlopun lähestyessä sumu hälveni, kuura jäi ja sen seuraksi satoi pienen pieni kerros lunta. Vihdoin oli mahdollisuus saada talvikuvia kaneista!

Kävimme Tamaran, nuoren belgianjänisristeytyksen, kanssa naapurien pellolla. Harjoittelimme vapaana ja kuvattavana oloa. Se meni suhteellisen hyvin ja sain myös napattua kivoja kuvia hänestä! Tamarasta on kasvanut hetkessä lähes aikuinenkani. Esteitä olemme harmillisen vähän pääseet hyppäämään, muta toivotaan kevään tuovan paljon mahdollisuuksia taas kisaamiseen!

Auringon alkaessa laskea otin vielä belgianjänis Zaidan ja ruotsinjänis/jänisristeytys Efyn kameran eteen. 
Zaida tuntui ihmettelevän todella paljon tilannetta. Hän kun olisi saanut mennä ja tulla miten haluaa mutta parempi oli pysyä pienellä alueella ja kuikuilla paljon ympäristöä. Emme siispä olleet kauaa hänen kanssaan pihalla. Sinäänsä mielenkiintoinen reaktio. Zaida asuu ulkona ja ulkoilee viikossa useita kertoja ulkotarhassa. Olisikohan se, kun seurana ei ollut hänen lapsiaan Sugottia ja Toguria?

Efy on yksi niistä kaneista, joka täyttää tänä vuonna viisi vuotta. Ikä ei tunnu näkyvän ja meno edelleen yhtä huoletonta. Jos hyvin käy, saamme ensi viikolla tai sen jälkeen Efylle lapsenlapsenlapsen lapsia! Toivotaan Kuutan olevan kantavana.

Lavella's Blood Red Romance "Tamara"ZaidaLavella's Expiz Fizz-goy "Efy"2 kommenttia:

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni