torstai 29. maaliskuuta 2018

Hyvästit ja paluu Norjaan

Fiilikset on hieman haikeat, ei voi oikein käsittää sitä kuinka nopeasti aika juoksee. Tänään kävimme Danen kanssa lääkärintarkastuksessa ja hoidimme paperi hommat kuntoon. Nyt pitäisi kaiken olla kunnossa Norjaan paluuta varten. Kerroinkin jo silloin Danen tullessa, että hän tuli luokseni vain astutuskäyttöön, ja kun poikaset ovat maailmassa hän palaa takaisin kotiinsa. Olen iloinen tästä lyhyestä ajasta jonka Dane sai olla täällä. Ja hei, onneksi nämä eivät voi olla hyvästit. Tulen varmasti matkaamaan Norjassa ja näkemään häntä! Dane on todella hieno kani estehyppyä ajatellen ja parhaiten taitojaan hän pääsee näyttämään Norjassa. Toivotaan hänelle suurta menestystä kisaradoille!

Dane ei ole ainoa joka lähtee huomenna. Nimittäin Milanin poikasista Zinnia muuttaa Ruotsiin. Hän on valloittava persoona ja myöskin todella lupaava nuori esteille. Voi miten haluaisin hänet pitää, mutta Zinniaa odottaa ihana koti Ruotsissa ja hän tulee kotiutumaan sinne varmasti hyvin. Päätös Zinnian ja Xanthen välillä oli vaikea, mutta lopulta aika selkeä. Zinnia on luonteeltaan todella rohkea, kun Xanthe vaatii aikaa ja on herkempi persoonana. Kun edessä on ensin matkustaminen ja sitten kotiutuminen täysin uuteen ympäristöön, on päivän selvä että Zinnia on se joka lähtee matkaan. Lisäksi tässä on vähän sama mikä Danenkin kanssa, meren toisella puolella on toistaiseksi vielä paljon paremmat mahdollisuudet kisauralla etenemiseen ja menestymiseen.
Eikä kahta ilman kolmatta. Teresan poikasista Terror muuttaa myös. Hän matkaa etelä Ruotsiin ja on samalla ensimmäinen niille suunnille muuttanut kasvattini. Terror pääsee myös todella mukavaan kotiin ja häntäkin odottaa siellä kotipupuilun lisäksi kisaura!

Huomenna siispä kolme kania vähemmän, mutta onneksi on olemassa sosiaalinen media. Sentään on mahdollisuus seurata kasvua ja kuulla kuulumisia. Ilman sitä tuntuisi super haikealta.

Lavella's WolfgangLavella's ZinniaLavella's Xanthe
Tässä tulee myös ensimmäinen kuva Lynan ja Danen jälkeläisistä! Viikonloppuna tulee yksittäiskuvat heistä. Sukupuoli jakauma on kolme urosta ja kaksi naarasta. Värien puolesta löytyy kaksi mustaa, kaksi ruskeaasiamsoopeli viittakuviota ja yksi luonnonkeltainen viittakuvio.
Heistä ei ole tullut tähän mennessä yhtäkään kyselyä. Se on minusta todella harmi. Tietysti tästä jää kotiin poikasia, mutta mielelläni myisin myös muille. Kyseessä on hyvin mukava poikue estehyppyä ajatellen.
Tuntuu siltä, että viruksen rantauduttua Suomeen aktiivisuus kaniestehypyn puolella on kadonnut hyvin paljolti. Tämä näkyy myös siinä, että estekaneja ei enää kysellä, vaan lähestulkoon pelkästään kotikaneja. Tietysti poikueista myyn kotikaneiksi niitä, jotka siihen hommaan sopivat. Vastaavasti ne hyvät ja lupaavat poikaset haluan kisakoteihin. Kun kisakoteja ei ole Suomessa, ne kodit etsitään silloin muualta. Sinäänsä asia ei haittaa minua, on ilo saada lupaavia kaneja kisattaviksi, mutta Suomen estekani tilanteelle se ei kenties tee kovin hyvää. Jos täällä halutaan ylläpitää harrastusta, se vaatii a) kisaajia b) esteitä hyppääviä kaneja.
Tästä syystä on todella tärkeää laittaa sitä kyselyä, jos on kiinnostunut. Yhdessä pystymme löytämään sen sopivan kilpailukaverin.0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni