torstai 12. huhtikuuta 2018

Ongelmia steriloitujen kaninaaraiden kanssa

Tiistaina suuntasin eläinlääkäriin Mein, Adan ja Hudin kanssa. Olen täällä blogissa aiemmin maininnut, ettei tuo sterilointi ole toiminut käytännössä. Nyt vuoden olen katsonut kahta seitsemän vuotiasta naarasta, jotka rakentavat pesää ja myllävät koppia jatkuvasti. Mei on pari vuotiaana valeraskaillut kerran, mutta nyt steriloinnin jälkeen hän on väkertänyt pesää yli kymmenen kertaa. Adan kohdalla tilanne on vielä pahempi, hän tekee pesää joka viikko. Stressi ja ylimääräinen hermoilu ei tee hyvää, varsinkaan näin vanhoille kaneille.

Eläinlääkärissä otimme molemmilta kattavat verikokeet, joista tulokset saadaan ensi viikolla. Jos kaikki menee hyvin, Adalle asennetaan hormoonikapseli. Tämän jälkeen seuraamme onko siitä apua, ja lähdetäänkö sitä kokeilemaan myös Meille. Tulen kertomaan tästä kokeilusta täällä blogissa.

Mukana eläinlääkärissä oli myös Hudi. Kyseessä on Stig papan lapsi, reipas viisi vuotias belgianjänisuros. Hain hänet perjantaina tarkoituksena aloittaa Zaidan astutus. Hudi vaikutti kuitenkin ensimmäisinä päivinä hyvin alakuloiselta ja piteli häntää todella omituisesti pystyasennossa. Lääkärissä Hudilta otettiin näytteitä, röntgenkuvaa ja tehtiin ultraus. Toivottavasti selviää mikä hänellä on! Olen nyt antanut Hudille kuurina kipulääkettä ja hän on ollut pajon pirteämpi.

Koko viikon on ollut niin ihana ilma, lämmintä ja aurinkoista. Harmittaa oikein kun ei ole ehtinyt kuvaamaan kaneja. Koko ajan pitää vain mennä ja tehdä jotain. Ehkä ensi viikolla, ainakin toivon niin, on aikaa ottaa kevät kuvia kaneista! Alta löytyy muutamat hyvin talviset kuvat Adasta ja Meistä, joita en ole vielä julkaissut täällä blogissa.


Mountain Magic "Ada"
 (Lavella's) Voodoo Queen "Mei"

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni