perjantai 29. maaliskuuta 2019

Yksi jäi kotiin ja kaksi muutti maailmalle

Viime viikonloppuna oli Jyväskylässä Kids&Pets messut, jossa esillä oli myös kanien estehyppyä. Lähdimme sinne mukavalla pikku porukalla, mukana olivat myös kaksi Tamaran naaraspoikasta. Sunnuntaina messujen päätteeksi Toriri ja Piggi lähtivät kohti Pohjanmaata ja uusia kotejaan. Toriri muutti tosiaan samaan kotiin missä hänen isänsä Grålle asuu ja Piggis sellaiseen kotiin jossa on minulta ennestään yksi kani. Haikea fiilis oli päästää heidät maailmalle, mutta he varmasti pärjäävät ja ehdotonta plussaa on se, että hyvin mahdolisesti kisoissa heitä pääsen vielä näkemään. Eivät siis katoa nämä kaksi suureen maailmaan.

Ennen poikasten muuttoa kuvasin ja ulkoilin vielä kaikkien kanssa. He ovat olleet alusta saakka hyvin kuvauksellisia, ja pysyivät mukavan nätisti lähettyvilläni. Heistä kuitenkin huomaa sen että ovat vasta kaksi polvea kasvattejani, luokse tulo ja kiinni otto vei reippaasti aikaa. Ei ollut niin automaattista mitä esimerkiksi kymmenen sukupolvea kasvateillani, jotka tulevat hyvin herkästi moikkaamaan luokseni. Pikku hiljaa edetään näiden kanssa eteenpäin, eiköhän lopulta tästäkin suvusta oman kasvatuksen näköistä vielä tule!

Poikueesta kotiin jäävä Gaebora poju asustaa vielä Tamaran kanssa, mutta piakkoin tulen asuttamaan heidät erilleen. Olimme eilen Gaen kanssa ulkoilemassa valjaiden kanssa ja opetin hänelle samalla hieman estehyppyä. Poju ymmärsi idean oikeastaan heti, tästä on hyvä jatkaa hänen kanssaan treenaamista!

Lavella's Kaepora Gaebora, uros


Lavella's Toriri, naaras

Lavella's Pigwidgeon, naaras0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni