tiistai 13. lokakuuta 2020

Korvat höröllä ja hassut rallit

Se on syysloma! Työt tietysti rullaa normaalisti, mutta opiskelusta on vapaata koko tämä viikko. Aivan ihanaa tälläinen pieni loma! On aikaa touhuilla kunnolla ajan kanssa vähän kaiken näköistä. Tänään esimerkiksi imuroin auton, oli muuten ihan muutama heinän korsi ja puru tarttunut mukaan matkaan, haha. Pääsin myös pitkästä aikaa ratsastamaan, lähdin ystävän ja tämän hevosten kanssa pidemmälle maastolenkille. Mikäs sen vapauttavampaa kun päästellä menemään aivan täyttä laukkaa upeissa syysmaisemissa. Olen vieläkin aivan fiiliksissä!

Kanien ulkotarhoja olisi huomenna tarkoitus laittaa kuntoon tulevaa talvea ajatellen. Lähinnä tuon tarhoja lähemmäs kanilaa ja täytän kesän aikana kaivettuja monttuja umpeen. Illat pimenevät ja enää ei iltaulkoiluihin meinaa riittää valo. Onneksi kanilan edustalla on valo ja sen läheisyyteen ajattelinkin nyt tarhat sijoittaa talven ajaksi. Ei mene meininki ihan pimeiksi.

Tämän viikon kanit saavat kaikki päivän valoisat ajat käyttää ulkoiluun. Näin oli myös eilen, kun kuvasin poikasia kanilan edustalla. Koko kanilan poppoo seurasi vierestä kuvaussessiota. Otin tietysti heistä muutamia fiilistely kuvia myös. 

Kanilan väelle kuuluu lähtökohtaisesti hyvää. Lähes kaikki ovat jo saaneet talvikarvan vaihdettua, ja he ovatkin jo vähitellen valmiina talveen. Kuusi vuotias estekanini Milan kävi muutama viikko sitten leikkauksessa, jossa häneltä poistettiin päästä pieni hyvälaatuinen kasvain. Samalla nukutuksella Milan steriloitiin. Hän on todella hyvin toipunut leikkauksesta ja päässyt jo takaisin kanilaan. Tämän viikon torstaina menemme poistattamassa pään tikit ja samalla vien Milanin emän Gian steriloitavaksi. Hänellä on selvää muutosta kohdun alueella, enkä oikein tiedä tuleeko leikkaus onnistumaan. Valitettavasti tuossa suvussa on hyvin ärhäkkää kohdunkasvainta, millaista ei ole muissa sukulinjoissa tullut vastaan. Sen lisäksi että kasvain muodostuu kohtuun, se lähettää myös etäpesäkkeitä. Tästä syystä Giaa ei enää herätetä, jos leikkauksen yhteydessä käy ilmi että kasvain on hyvin laajalle levinnyt. En usko että kykenen käymään samaa läpi mitä kävin muutama vuosi sitten Gian emän Ran kanssa. Hänet onnistuttiin leikkaamaan "viime hetkellä", mutta ärhäkkä kasvain oli tehnyt etäpesäkkeitä. Vain kuukauden päästä steriloinnista Ra jouduttiin lopettamaan. Toisaalta taas Gian mummi, Ran emä Ada selvisi aikanaan ärhäkän kohdunkasvaimen poistosta ja on nyt yli yhdeksän vuotias. Eipä tässä oikein taida voida muuta kuin toivoa, että kaikki menee lopulta hyvin. 







Tiran poikasten hassut loikat

Julkaisen tähän postaukseen muutamat hauskat kuvat Tiran poikasista. Heillä oli niin paljon vauhtia ja energiaa! Harmikseen olen huomannut että kamerani on alkanut vanheta. Automaattitarkennus ei enää toimi niin kuin pitäisi. Tämä tietysti tuo haastetta valokuvaamisessa, varsinkin kun nuo kuvattavat ovat pieniä ja nopeita. Ei käsitarkennuksella tunnu pärjäävän. Lähitulevaisuuteen ja ostoslistan kärkeen menee ehdottomasti uusi kamera.  









1 kommenttia:

  1. Tsemppiä huomiselle Gian kanssa, toivottavasti kasvain ei ole levinnyt ja Gia saisi vielä monia lisävuosia! ♥

    VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni