tiistai 25. kesäkuuta 2013

Arvatkaas mitä tänään on tullut tehtyä?

Valjaita aikaiseksi - projekti etenee!
Projekti etanoitui hetkeksi sillä hoidossa ollut koira oli tuuppinut pari kertaa ompelukoneeni pöydältä alas, tästä tietystikkään ei kerrottu minulle mitään. Parisen viikkoa sitten kun pitä alkaa harjoituskappaleita tekemään, ei jälki ollut mitä sen olisi pitänyt olla..
Nyt kuitenkin koneen pitäisi taas jollain tapaa toimia ja kangasvaljaita päästä ompelemaan. Tänään leikkasin ja silitin ison kasan kankaita. Jospa loppu viikosta pääsisi ompelemaan ja kasaamaan valjaita.
Nahkavaljaat teen kankaisten jälkeen. Niitä varten olen ostanut kivoja timantteja, kaikkiin en tietystikkään tule niitä laittamaan.

Lukijoille on oikeassa reunassa ikäjakauma - kysely. Eli kartoitan hieman minkä ikäistä porukkaa oikein lukee ja seuraa kuviani.


Mitkä ihmeen lapavaljaat?

Lavella's Panagiotan eli Koffan (2,5kg) valjaat.
Lapavaljaat ovat olleet pitkään suosittuja muissa pohjoismaissa, myöhemmin myös Suomessa ollaan alettu niitä käyttämään kaneilla. Varsinkin vilkkaammille ja hihnanpäässä eteenpäin pyrkiville estekaneille ne ovat todella hyvä keksintö. Monet valjaat kohdistavat kovaa vetoa kaulaan, mikä ei ole tietystikkään kanille mukavaa. Lapavaljaat eivät kohdista kanin kaulaan vetoa, myöskin oikean kokoiset ja malliset istuvat miltein huomaamattoman hyvin kanin päälle.
Jos kanisi on kova viipottamaan eteenpäin, etkä halua sen kaulaan kohdistuvan vetoa, suosittelen hankkimaan lapavaljaat. Pienille poikasille lapavaljaat eivät sovellu yhtä hyvin kuin aikuisille kaneille.

PS. joku kysyi minulta näin "moi, voisitko joskus tehdä sellaisen postauksen, jossa kerrot miten opetat poikaset hyppäämään :)? Ois kiva kuulla vinkkejä!" 
Hei sovittaisiinko niin että kun lähden heinäkuussa opettamaan Stedeä ja Aiwilia esteille, otan alusta loppuun videota ja kokoan sen teille tänne nähtäväksi? Lisäksi kokoan videon ohelle hieman selostustekstiä.

6 kommenttia:

 1. wau olis tosi hienoa nädhä kyllä ihan alusta loppuun miten itse koulutat kanisi esteille, kun ovat niin hyviä siinä!! (:

  VastaaPoista
 2. voisitko tehä sellasseen postauksen missä ihan alusta loppuun ja kaikkia yksityiskohtia myöten näytä miten tehään noi lappavaljaat :)

  VastaaPoista
 3. voi, nuo valjaat on ihan super hienoja! :----)

  VastaaPoista
 4. Itse kanssa tykkäisin tuosta video-opastuksesta vauvojen estekoulutuksessa, saadaan luultavasti siitä Fotinin kanssa hyviä vinkkejä sitten kun itsekin aloitan hypyttämisen! :-)

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus! :) Mistä ostit muuten noita timantteja?

  VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni