maanantai 12. elokuuta 2013

Miten mennään ensiloikat?

Tässä se nyt tulee, video miten opetan kanini hyppimään!
Olipa taas videon teko haasteellista, latailin uuteen tietokoneeseen Windowsin sivuilta Movie Makerin ja mukavastihan se kaatuili joka hetki kuin vain se oli mahdollista. Päivän mittaan olen tuota pikkuhiljaa tehnyt ja nyt se on valmis.

Ei ole tuo esteille opettaminen mitään sen suurempaa tähtitiedettä, kunhan vain kani on mukana ja halukas menemään. Kotiin jäävät esteristeytys nuoret annan rauhassa kasvaa, jos on kisoja tiedossa kanin päästessä kisaikään ja kani on hyvin kehittynyt, alan sitä opettamaan hieman ennen 4 kuukauden ikää. Hyvin useasti kotiin jättämäni poikaset lähtevät videon kanin mukaisesti hyppimään, monet myös lähtevät hyvin radoilla menestymään. Joskun on niitä joita ei vain kiinnosta, eivät yritä ja sukeltelevat esteistä läpi. En lähde sellaisia kaneja hypyttämään sen enempää, sillä eivät ne useastikkaan menesty radoilla. 
Vanhemman kanin opettaminen esteille tapahtuu samalla tavalla kuin nuoren.
Tärkeää on myös tuo kanin ohjaaminen, alussa ei yleinsä kukaan osaa kunnolla ohjata kania. Ajan myötä kaneja hypytellessä ihminen kuitenkin oppii lopulta sen oikeanlaisen tavan ohjata kania. Jotkut kanit voivat tarvita enemmän rohkaisemista ja kosketusta ihmiseltä, toiset taas menevät ja ihmisen on osattava pysyä perässä ja ohjata se oikeille esteille.

Alla myös tuoreita estehyppy kuvia ja kuvat projektipoikueen poikasista.

 

Hompetitten's Purple Vein "Tartus"


Lavella's Awilda "Aiwil"Lavella's November "Ra"Naatin ruotsinjänislapset
uros                                                             naaras                                                          naaras

10 kommenttia:

 1. Jes, ihanaa että jaksoit tehdä tän! :) Kattoessa huomasin että aika lailla samalla tavalla meillä on estehyppelyt lähteneet liikkeelle, tosin pienemmillä esteillä..!

  VastaaPoista
 2. Tää oli tosi kiva ja valaiseva postaus! Oon jo pidemmän aikaa tiennyt useimmat noista, mutta tää postaus jotenkin toi kaiken yhteen (: Onko sulla mitään neuvoja vielä noista esteiden etäisyyksistä? Täällä yksi neiti täyttää syyskuussa sen 4kk ja ajattelin ruveta kouluttamaan sitten esteille. Valjaissa menoa kokeiltiin jo, mutta ei siitä mitään tullut. Taitaa olla vielä vähän vihreä (:

  VastaaPoista
 3. Estevälit sellaiset että kani saa kovalla vauhdilla muutamia eskeleita väliin ennen uutta hyppyä, mitä isommat esteet sen suurempi välin on oltava. Hyvät välit 2-3 metriin.

  VastaaPoista
 4. Hyvä video! Osaatko sanoa onko tosta jotain haittaa kisoissa kun kotona harjoittelee radan molemmista suunnista? Että luuleko se kani sitten kisoissa että se voi joka suunnasta hypätä :D

  VastaaPoista
 5. Ihan ensimmäiset kuin nykyisetkin kanini olen kaikki opettanut tuolla tekniikalla, hyvin on kaikki kanini hyppineet aina radoilla oikeisiin suuntiin. :)

  VastaaPoista
 6. Mistä tommosia estekannattimia saa tai jos teet itse niin miten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Libra Articilta olen joskus ostanut ja kai niitä edelleenkin voi heiltä ostaa.

   Poista
  2. Meillä ois tolppia ja puomeja, mut ei kannattimia :( Libra Articilla näyttäis olevan nyt vaan facebook sivu eikä nettisivuja ollenkaan...

   Poista
  3. Libra tulee yleinsä keväällä petexpon aikoihin Suomeen tuomaan tilattuja esteitä, ilmoittavat facebook-sivuillaan siitä. Silloin kannattaa laittaa heille viestiä että haluaisin ostaa estekannattimia, niin he osaavat tuoda mukanaan sinulle(jos oikein muistan 5e 20kpl). Tai heiltä voi myös tilata, silloin tietysti postit tuovat lisähintaa.

   Poista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni