torstai 20. helmikuuta 2014

Monenmoiset kuulumiset

Eilen lähti matkaan ensimmäinen Jiian poikasista, poikueen ainoa poika Racchette da neve. Huomenna tullaan hakemaan Aiwill ja Hoyle, jotka lähtevät viettämään kotipupun arkea. Hoyle tullaan kastroimaan uudessa kodissa ja näin ollen se pääsee asumaan Aiwilin kanssa. 
Lauantaina on vuorossa Klaukkalan estekilpailut, sinne hyppimään lähtee helppoon mutkaan Gia ja Eipi, vaikeassa mutkassa kilpailee pitkästä aikaa Ra ja eliitti mutkassa minun ohjauksellani Ada ja Mei, siskoni ohjaa Spiidin. Pyrin saamaan videot kanien suorituksista, niin että saisi tänne myös materiaalia kilpailuista. Lisäksi Klaukkalasta uusiin koteihin lähtee Jiian kaksi tyttöä, sekä Bumba matkaa sieltä sijoituskotiin. 
Lähitulevaisuudessa myös Calicoo tullaan kastroimaan ja sen jälkeen poitsu muuttaa vanhemman tyttöpupun kaveriksi. Tartus tulee myös muuttamaan ystävilleni sijoitukseen. Paljon siis pupuja lähdössä, itse olen helpottunut osittain tästä. Vaikka haikeaa luopua vanhemmista kaneista, jää näin ollen kuitenkin aikaa enemmän niille rakkaimmille, mutta myös aikaa tutustua nuoriin kaneihin. 
Kevään ja kesän aikana lähtee todennäköisesti vielä muutama kani minulta. Kasvattaminen on yhtä määrän kontrollointia ja ainaista luopumista. Mielummin kuitenkin näin, kuin niin että hoitaisin lopulta 50 kania kerralla. Varmasti sellaisen määrän hoitaa, mutta kuinka aikaa riittäisi vanhoille ja nuoriin tutustumiseen? Kyllä n. 20 kanin määrä on minulle se ihanteellisin määrä!

Sitten vähän poikasuutisia. Nyt on syntynyt kevään viimeisimpiä poikasia, lähempänä kesää syntyvät vielä Reinelle yhdet valkokorvapoikaset sekä Myan poikaset, kun päättää tulla kantavaksi. Sen jälkeen alkaa kesäloma poikasista, keskitytään kanien kanssa kilpailuihin ja ihaniin kesän hetkiin.
Katsoin tänään poikasia ja nappasin niistä kuvat. Viikonloppuna kurkin sukupuolia ja muutenkin paremmin millaisia poikasia on tullutkaan. 
Yoko synnytti ensimmäisenä 7 poikasen poikueen. Se kyhäsi kaikista naaraista hienoimman pesän ja hoitaa upeasti poikasiaan! Nopeasti katsottuna näistä viisi on viitakuvioita ja kaksi kokovärisiä. Pohjaväriestä en osaa vielä sanoa, mutta luonnonharmaata ja mustia ottereita pitäisi olla. Joukossa on myös yksi/kaksi vaaleampaa.
Jina synnytti vähemmän kuin viimeksi, mutta nyt kaikki poikaset ovat pysyneet hengissä. Pesässä möyrii 4 belgianjänisristeytyspoikasta, kaksi isompaa ja kaksi hieman pienempää. Joukossa on yksi viittakuvio ja loput kolme kokovärisiä. Pohjaväreiltään pitäisi olla mustia tannareita ja luonnonpunaisia.
Viimeisempänä synnytti Layra, joka tupsautti ulos viisi poikasta. Siellä on todennäköisesti luonnonharmaa ja musta viittakuvio, lopuista en vielä varmaksi osaa sanoa. Sen verran vaalean värisiä, mutta yksi km japanilainen x-kirjava/viittakuvio, luonnonkeltainen perhonen ja valkoinen, joka voi olla valkoinen ss tai sitten perhoskuvioinen. Toivotaan että tähän poikueeseen eksyisi sinisilmäisiä.

Yoko x Spiidi esteristeytyspoikaset
Jina x Stigi projektipoikaset
 Layra x Tartus projektipoikaset8 kommenttia:

 1. Ihastuin totallisesti Spiidin ja Yokon pilkulliseen :3 muutkin poikaset tosi kivan näköisiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kivan näköinen, taisin sen sukupuolen katsoa nopsasti ja näytti pojalta. Nyt vain odottelua että kasvavat ! (:

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ihanan paljon viitoja, mutta minun tuurillani kaikilla kokovärisillä on parhaat luonteet ;D

   Poista
 3. Ihania! Ihastuin tuohon Jinan ja Stigin pilkulliseen(viittakuvioiseen) ja esteristeytyksiin joilla viiva päässä! :3 kaikki on kyllä aivan ihania! Innolla jään odottelemaan poikasten kasvua! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täällä odotellaan myös innolla poikasten kasvua. Sunnuntaina tai maanantaina luvassa parempia kuvia lapsosista! :)

   Poista
 4. Teidät on haasettu, Muhaha! http://koiraharrastus.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Ihania pikkuisia on kyllä! :3
  Itsekkin eniten ihastuin Jinan ja Stigin pilkulliseen poikaseen. :3

  VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni