torstai 6. maaliskuuta 2014

Vanha tuttu kylässä

Kukas muukaan se vanha tuttu olisi kuin Ramon!
Lähdin viime viikon perjantaina hakemaan Helsingissä sijoituksessa olevaa Ramonia astutuslainaan. Haku oli hyvinkin pikainen, eli kani kainaloon ja takaisin kotiakohti. Samalla reissulla otin myös kyytiin Bumban ja toin kotiin takaisin. Uudella omistajalla ilmeni jo heti muutaman päivän sisällä allergia, joka ei näyttänyt rauhoittumaan päin. Näin ollen, tämä ihmiseuraa rakastava poju etsii jälleen sitä omaa rakastavaa kotia.

Ramon osasi hyvin hoitaa hommansa, mutta jo muutaman päivän jälkeen Reinen päätti että hänelle riitti. Annoin sen olla muutamisen päivää, mutta siltikin tyttö oli sitä mietä että hän on nyt kantavana, toivon tosiaan tätä.. Muuten se tietää lisää reissaamista koti-Helsinki-koti välillä.
Tämän ajan Ramon on asunut kahdessa yhdistetyssä tehdashäkissä, jolla kokoa on 2 metriä. Sen lisäksi olen pojun kanssa ulkoillut ja todennut sen olevan se sama ihana Ramon. Ulkona voi pitää huoletta, sillä luokse tulee automaattisesti ja rapsutuksia tietysti kaivataan joka hetki. Huomenna kuitenkin on Ramonin aika palata omaan kotiinsa, jossa sitä varmasti jo kaivataan.
Lauantaina tietysti tiedossa hyvin peristeistä ohjelmaa, matkaan jo aamusta Turkuun, josta jatkan Hannan kanssa matkaa Rauman suuntaan. Niin kyllä, tiedossa lisää kanin haku keikkaa. Nimittäin Calico on ollut oikein hyvän aikaa Annikalla astutuslainassa ja nyt olisi tarkoitus hakea se kotiin takaisin. Lisäksi Calicolle on varattu kastrointi ensi viikon keskiviikoksi, kun poitsu on toipunut siitä se muuttaa uuteen kotiin, vanhemman naaraskanin seuraksi.

Muuten pupuuteille kuuluu oikein mainiota, lähestulkoon kaikki naaraat ovat valeraskailleet vähintään sen kerran, urokset mahtailevat ja pissi lentää. Tämä tarkoittaa perinteistä kevättä ja sen myötä kesän odotus vain kovenee.
Joku aika sitten yhdistin myös Mein, Rein ja Efyn asumaan samaan, mitään sen suurempia ongelmia ei ole ilmennyt ja nyt Rei saa asuakkin lapsensa ja lapsenlapsenlapsensa kanssa samassa.
Lisäksi Carolla astutuslainassa oleva Noa on synnytänyt neljä hienoa estelapsosta sekä Mya on vihdoin kantavana, sen pitäisi synnyttää viikonloppuna(näitä on niin odotettu!!)!
Yokon, Layran ja Jinan poikaset kasvavat hurjaa vauhtia, kaikilla on silmät auki ja rohkeimmat tekevätkin jo pieniä turkimus matkoja pesän lähettyvillä. Tarkoituksena olisi saada poikasista uudet kuvat viikonloppuna.
Lavella's Ravenge "Ramon"


Lavella's Fiore di natale "Fiore, Fif, Fifu jne...."
PippiAdolf's Seigmen "Stig"


Pientä lamakautta on ollut taiteellisella puolella mm. kuvat ei onnistu ja kaikki muu taiteellinen toteutus on silmät särkevää. Aina puuhastelevana ja tekevänä ihmisenä lähdin sitten toteuttamaan jälleen valjaita, eivätkä ne ole koskaan valmistuneet näin nopeasti! Sain kasattua 7kpl S-kokoisia ja 7kpl S/M-kokoisia valjaita, kunnes klemmarit(metalliosat) loppuivat... Päättelen vielä nuo 14 valjaat ja sitten pistän ne tänne myyntiin. Isompaa M-kokoa ja pikkuista XS-kokoa teen taas kun saan metalliosia tilattua.
Lisäksi olen tehnyt testailuun Y-valjaita ja ne näyttäisivät toimivan vielä paremmin eteenpäinrynnivillä kaneilla, kuin lapavaljaat! Näitä siis tulossa ihan lähitulevaisuudessa myyntiin.
Tämän kaiken lisäksi ajatuksena on myös pistää ulkomaille isompaa niitti tilausta, mitä tämä sitten meinaa? No sehän meinaa nahkavaljaita! Niitä siispä myös tulossa myyntiin lähitulevaisuudessa.
(ps. En ota vastaan varauksia valjaista.)

17 kommenttia:

 1. Höh nyt huijaat, ainakin nämä kuvat ovat upeita! :') enkä ymmärrä miten siellä on jo noin vihreää?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin.. nuo kuvat siis ovat "parhaimmat" mitä kehtaa julkaista. :D
   Vehreys johtuu taas sijainnista, rannikko + etelä.

   Poista
 2. Uu vähä kiva jos sulle taas tulee valjaita! En ole ollut muuta kuin tyytyväinen nykysiin lapavaljaisiin jotka tilasin sulta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, toivottavasti tämä into nyt säilyy, niin voisi ensi viikoksi saada jo myyntiin nuo. :)
   Kevään-kesän aikana tulossa myös uusia kuoseja valjaisiin.

   Poista
 3. Moi! Kyselisin että mitä kokoa suosittelet rexsille? PS. ihania kuvia!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm.. riippuu tietysti minkä kokoinen rex kyseessä, mutta S/M kuin M pitäisi mennä. :)

   Poista
 4. Ihania kuvia! :) Hauska toi Stigin viimeinen kuva :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vanha pappakin osaa rellestää vielä :)

   Poista
 5. Noi Y-valjaat ois aika kätsyt Puolukalle ja Kanelille.. Just ihmettelitkin, et miten niitten laparit menee ihan sijoiltaan :D Luulin että ei tarvis enää kävelyttää mitään mikä vetää, ku päätin etten halua koiria ikinä, mut ei niin ei, puput... >__<

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valjaita, kuin kanejakin on niin monen tyyppistä, rauhalliselle sopii hyvin H-valjaat, menevälle laparit ja nämä Y-valjaat, ne sopivat kaneille jotka ovat kuin pikajunia. Testailu mulla on vielä kesken, mutta olen nyt kokeillut Y-valjaita eri kaneilla, samalla tapaa kuin aikakaan testailin lapavaljaita ja nuo voisivat tosiaan olla erittäin hyvä ratkaisi kaneille jotka vetävät aivan hillittömästi. Testien pohjalta olisi tarkoituksena saada sen kokoista Y-valjasta, että se myös toimisi, kani kun ei ole saman tyyppinen kuin esim. kissa. :)

   Poista
 6. Kivoja kuvia! Säpäs oot ahkeroinu valjaitten parissa :D Noi Y-valjaat näyttää aika käteviltä, varsinki jos kani oikeesti vetää tai yrittää pakitella ulos valjaista.. :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välillä tulee inspiraatioita ja innostuu oikein kovin jostain, sillon on tartuttava tilaisuuteen ja tehtävä vain. :)
   Testailen vielä Y-valjaita jonkin verran, jotta saisi kaneille sopivan typpiset toteutettua. Sen jälkeen pyrin tekemään niitä myyntiin.

   Poista
 7. Innolla odottelen noita Y-valjaiden tuloa myyntiin, niille olis kyl tarvetta muutamalle kanille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Toivotaan että nyt noista on hyötyä estepupusille :)

   Poista
 8. Millaiset lapavaljaat sopisivat hieman isommalle leijonalupalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perus leijonalupalle hyvä on S-koko, jos on normaalia isompi silloin S/M-koko.

   Poista
 9. Jee, nahkavaljaita! Viimeinen kuva on aivan ihana, kyllä puput sit osaa ottaa ilon irti keväästä ♥

  VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni