sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

19.4 Nummela & kuvaryntäys

Eilen tuli käytyä Nummelan suunnilla kilpailemassa helpossa suorassa ja mutkassa. Mukana oli Gia, Merle ja ensimmäistä kertaa Efy! Kisapaikalle tuli saavuttua juuri ennen helpon suoran alkua ja siitä miltein heti, siirryin tuomariharjoittelemaan ensimmäistä kierrosta. Gia ja Merle hyppivät hienosti ja saivat toivotut klassaukset. Efyn suorituksissa oli selvää yritystä, hyvä vauhti myös löytyi, valitettavasti tiputuksia tuli molemmilla kierroksilla useampi.
Puolen päivän jälkeen alkoi käsiä ja kasvoja kirvellä, ne olivat saaneet liikaa aurinkoa ja muuttuivat pian hyvin punaisiksi, kipu oli vielä räiskyvämpi, kuin olisi ollut tulessa. Onneksi helppo mutka alkoi miltein heti edellisen luokan päätyttyä ja omat kanit tuli hypytettyä hyvin ripeään tahtiin(sillä hetkellä ainoa toive taisi olla pääsy kylmän vesisuihkun alle). Gia hyppi upeasti mutkalla, voittaen luokan ja klassautuen keskivaikeaan mutkaan. Merle meni myös puhtaasti ja sijoittui viidenneksi. Efy oli päivän yllättäjä, ensimmäinen kierros mutkalla oli ilmeisesti vasta lämmittelyä, sillä toisella kierroksella Efyssä heräsi sisäinen Mei-mummi ja näin se hyppi radan puhtaasti. Viimeiselle esteelle se teki hienon hypyn, mutta tuuli päätti sapotoida ja pudotti juuri ennen hyppyä esteen lankun. Tästä ei tullut tietystikkään virhettä, mutta kuva hieman "epäonnistui". :D

Seuraavana viikonloppuna on tiedossa Palojoen kaksipäiväiset estekilpailut, sinne mukaan lähtee Mei, Ada, Ra, Merle, Gia, Efy, Fif ja siskolta Fia, Jiia, Ledi ja Spiidi. Eli hieman suuremmalla määrällä ollaan kisoihin menossa.

Hieman tyhjää on kanilassa kun kaksi aikuista kania ja kuusi poikasta lähtivät maailmalle. Laitoin myös loput kotona olevat kuusi poikasta asumaan yhteen isompaan koppiin, näistä poikasista yksi tulee lähtemään ensi viikolla. Myös Automatic tulee etsimään kotia, sillä tällä hetkellä minulla ei ole mahdollisuutta jättää tätä lupaavan oloista urosta kotiin. Jos etsit mukavaa estekania, tai vaikka vain hyvin seurallista kotipupua, tässä sellainen nyt olisi!
Lisäksi alta löytyy kisakuvia ja niiden jälkeen kotona otettuja kuvia. Ja huomenna olisi vihdoin tarkoitus opettaa Fia, Fif, Vesikakku ja Wandener hyppimään esteitä! 
Kuvat estekilpailuista © Saga & Siiri

Lavella's Star Gianfar "Gia"


Porfyr "Merle"

Lavella's Expiz Fizz-goy "Efy"

Porfyr "Merle"Lavella Ray "Rei"

PippiAdolf's Seigmen "Stig"


VH-13 Lavella's November "Ra"

Lavella's Fiore di  natale "Fif"Lavella's Fiocco di Neve "Fia"


Mountain Magic "Ada"
17 kommenttia:

 1. En vaan tajua miten aina onnistunut saamaan noin monta liikekuvaa :D Upeita napsuja taas kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tarpeeks kun harjoittelee, onnistuu liikekuvat jotenkin :D

   Poista
 2. Ihania kuvia, varsinkin noi viimeiset! :) Hienosti hyppivät sun kanit!

  VastaaPoista
 3. Ihanan herkät kuvat Adasta :3 Ja hienosti Efy kyllä yllätti, kun aluksi ei näyttäny menevän ihan yhtä hyvin... :D Kanit on niin jänniä otuksia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa kiitos! Juu vähän porukka tais katsoa alkuun että minkä singon toin, mutta se on vähän tota että tarvii lämmetä iha kunnol et menee hyvin ja sit se kyl kans menee hyvin :D

   Poista
 4. Onnittelut hyvistä kisasuorituksista! :)
  Jälleen upeita kuvia.

  VastaaPoista
 5. Upeat kuvat. Sinä se aina onnistut!

  VastaaPoista
 6. upeita nuo pellolla otetut! tunnelmallisia :)

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia taas! Miten uskallat pitää kanejasi vapaana kun kuvaat? Eivätkö ne karkaa ikinä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän ne saavat karata ihan vapaasti, jos haluavat, mutta ei ole kyllä näiden parinkymmenen vuoden aikanan yksikään halunnut tehdä niin. :)

   Poista
 8. Ihania kuvia. :) Tunnelmallisia ja kauniita.

  Asiasta kukkaruukkuun, miten olet muuten opettanut kanejasi vapaanaoloon, oletko esim. tehnyt sisällä esityötä ja kun kanit osaavat vaikkapa luoksetulon, vienyt ne ulos vai miten? Itse haluaisin nimittäin kovasti käyttää kaniani ulkona, mutten uskalla vain viedä sitä sinne ja päästää vapaaksi, kun asumme maaseudulla, jossa meidän lähellä hiipparoi varsin merkillisiä petoja ja jonkun vieras kissakin pyörii. Oman kissan kanssa ongelmaa ei tule, pelkäävät toisiaan.

  Hyvää kevättä sinnepäin ja kaneille monta porkkanatervehdystä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!
   En opeta yhtäkään kania vapaana oloon, enkä ole vielä kuullut yhdestäkään, joka olisi pystynyt siihen. Tärkeintä taitaa olla se, että opettaa itsensä siihen. Kokemattomana en veisi mitä tahansa kania pihalle, sillä kani joka ei välitä ihmisestä tippaakaan, voi oikeasti lähteä menemään. Itselläni kyseisiä tapauksia muutama, mutta niiden kanssa ei ole vaikeuksia, kun osaa itse toimia. Suurin osa kaneistani ovat kuitenkin ns. miellyttämishalusia kaneja, sitä luonne tyyppiä jota haalin esteristeytyksiin ja omat lemmikkikanini ovat vain näitä. Ne pysyvät omasta tahdostaan ympärillä ja tulevat sillä omalla tahdollaan luokse, eli ei tarvitse vaivautua tekemään mitään muuta kuin valokuvaamaan ja viemään kani aina tarvittaessa kauemmas, uusia luoksetulo kuvia varten. :)

   Jos et tiedä ennestään mitä kanisi tuumaa ihmisestä, kokeile. Laita kani valjaisiin ja pitkä hihna perään. Mene johonkin hyvään avaraan paikkaan esim. pellolle ja laske kani n. 4-5metrin päähän sinusta. Odottele mitä kani tekee, se voi lähteä kauemmas, mutta silti vielä tulla takaisin. Jos kuitenkin kani lähtee viilettämään jo useampien metrien päähän, lähdet vain kävelemään rauhassa perään ja otat sen vielä rauhallisemmin kiinni. Juuri Nummelan kisoissa katsoin kun yhden tytön kani pääsi karkuun, porukka lähti paniikin omaisesti saalistamaan sitä kuin susilauman ja saivat kanin näin hyvin hämilleen. Sitä ei missään nimessä saa tehdä, edes autat vain tapahtuma sarjaa missä kani on hyvin vaikea saada yksin kiinni.

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi. :) Täytyypi kokeilla. :D

   Poista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni