keskiviikko 13. elokuuta 2014

Infoa 2014 syksyn poikueista!

Päivittelinkin jo kotisivulle neljät seuraavat poikueeta ja näitä poikueita tosiaan aika innoissani odotan!
Tuodaampa nyt vielä tänne julki nämä poikueet:

ripoikue

I: Pawhill's Pongolava                                                                       E. Lavella's Pinkwying

Astutus 10.8.2014 > syntyy 9.9.2014 eteenpäin!
Koko n. 2,4kg
Turkki normaali ja rex
Väreissä madagaskar, isabella, sinisoopeli, ruskeasoopeli, mahd. kaneli, beige + valkokorva 

Odotettavissa kauniin värisiä poikasia, mahdollisesti rex-turkilla ja upeilla luonteilla! Isä on rodultaan rex, joka omaa täydellisen hurmurin luonteen, samettisen turkin ja upean ulkonäön. Se on mukava lähestyttävä ja käsiteltävyys siltä sujuu moitteettomasti.
Emä taas on vielä Suomessa harvinaisen värinen valkokorva, joka suloisen ulkonäkönsä lisäksi omaa vielä suloisemman luonteen. Sitä voi moitteettomasti käsitellä, pitää sylissä ja rapsutella. Se tykkää äärettömästi ihmisen seurasta ja haluaakin olla mukana tekemässä ja touhuamassa. Poikaset soveltuvat hyvin ensimmäistä kania etsivälle, taikka vain hieman erikoisemman väristä kania hakevalle. Vanhempien luonteiden puolesta poikasistakin pitäisi tulla hyvin sosiaalisia ja ihmisen seuraa hakevia, eli tiivistettynä upeita lemmikkikaneja!

Poikaset syntyvät Lahteen sijoituskotiin, eli näin kuljetusmahdollisuudet ovat todella hyvät Turku-Salo-Helsinki akselin lisäksi!

Jänispoikue

I: PippiAdolf's Seigmen                                                                       E: Lavella's Expiz Fizz-goy

Astutus 10.8.2014 > syntyy 9.9.2014 eteenpäin!
Koko 2,8kg
Väreissä luonnonharmaa, musta tan, valkoinen ps

Tulossa kauniita, siroja ja sosiaalisia belgianjänisristeytyksiä! Molemmat vanhemmat omaavat hyvin sosiaaliset ja ihmisläheiset luonteet. Näitä kahta jänistä voi pitää huoletta vapaana, ne seuraavat perässä ja tottelevat kuin koirat. Isä on Ruotsissa syntynyt, kaunis, sydämet valloittava belgianjänisuros. Siltä ei löydy lainkaan monille jäniksille ominaista temperamenttia, se ei ole koskaan purrut ja käsiteltävyys sillä on ällistyttävän hyvä!
Emältä löytyy belgianjäniksen lisäksi suvusta kääpiöjänistä ja venäläistä. Luonteeltaan hyvin kiltti ja sympaattinen, ei ole myöskään koskaan purrut tai tuonut esille jäniksille ominaista temperamenttia, omaan mieleeni hyvin täydellinen jänis luonteensa puolesta!
Tästä yhdistelmästä tavoitteena saada vähemmän temperamenttia ja enemmän ihmisystävällisempiä lemmikeitä. Vanhempien upeiden luonteiden puolesta poikaset sopivat myös ensikertalaisella, joka haaveilee omaa oppivaista ja sosiaalista lemmikkikaveria!

Esteristeytyspoikueet

Ja loppuun vielä esittelyyn nämä kaksi estepoikuetta, joita olen koko vuoden odottanut!

I: Porfyr                                                                                            E: VH-13 Lavella's November

Astutus lokakuu 2014
Koko n. 2,5kg
Väreissä km japanilainen, luonnonharmaa, musta, mahd. myös muita värejä jos emä kansaa sinistä ja ruskeaa + viittakuvio + otter

Luvassa hienoja esteristeytyksiä, hienosta yhdistelmästä! Tavoitteena saada poikasille emän kevyttä kroppaa, isän sujuvaa liikkuvuutta sekä molempien mukavaa luonnetta ja ihanteellista kokoa.
Isä on tänä vuonna kisaamisen aloittanut esteristeytys, joka kilpailee vielä tällä hetkellä molemmissa keskivaikeissa. Tältä urokselta löytyy mukava luonne ja ihana ohjattavuus mutkaisemmillakin radoilla. Isän isän suku tulee Ruotsista.
Emä on pitkän linjan esteristeytys, joka kilpailee molemmissa eliiteissä, sen lisäksi se on hypännyt virallisissa kilpailuissa 70cm korkeutta ja pituudessa 210cm. Sijoittunut se on myös viime Vuoden Hyppykani -listoilla ensimmäiselle sijalle ja suvusta löytyykin Vuoden Hyppikani 2012 voittaja, sekä monia muita hyvin sijoittuneita kaneja. Emältä löytyy mukavan pitkä ja kevyt kroppa, ulkonäössä on myös havaittavissa kaunista siroutta. Hypyt ovat ilmavia ja ohjattavuus radoilla mukava. Luonteeltaan todella ihmisläheinen, älyttömän viisas ja oppivainen.
Tästä poikueesta luvassa hienoja kavereita kilpailemisesta kiinnostuneille, kuin myös seurallista lemmikkiä etsiville!

Video emästä & isästä !

I: Snöflingans Running Free                                                                               E: Lavella's Star Gianfar

Astutus lokakuu 2014
Koko n. 2,5kg
Väreissä madagaskar, luonnonkeltainen, km japanilainen + viittakuvio (mahd. myös muita värejä)

Tästä yhdistelmästä haetaan lennokkaita ja sujuvia esteiden ylittäjiä isompiin esteluokkiin. Molemmilta vanhemmilta löytyy pitkän linjan esteristeytys suku ja todella hyvät ominaisuudet estehyppyyn. Hyvää kokoa, kroppaa ja ennen kaikkea mahtavaa luonnetta! Isä on aloittanut kilpailemisen tänä vuonna ja se hyppiikin jo molemmissa vaikeissa luokissa. Myös korkeutta se on pääsyt kokeilemaan ja hypännyt siinä 70cm! Luonteeltaan ihmisseuraa hakeva, hellyttävä ja oman arvonsa tunteva. Omaa hyvin lennokkaat hypyt ja mukavan ohjattavuuden radalla. Tämä uros on tuotu viime vuonna Ruotsista.
Emä on samaan tapaan tänä vuonna kilpailemisen aloittanut ja tähän mennessä se onkin jo huiman yhden klassauspisteen päässä eliitti suoralta! Mutkaradalla se kilpailee vielä vaikeassa. Emältä löytyy mm. 2011, 2012 ja 2013 Vuoden Hyppykanit suvustaan, sekä muita upeita eliitin tasoisia estekaneja. Luonteeltaan tämä tyttö on todella aktiivinen ja aktiviteettia hakeva, sille on hyvin tärkeää ihmisen seura ja läheisyys. Radoilla tyttö on hyvin vauhdikas ja näin ohjaajan onkin oltava hereillä. Pituutta tyttö on päässyt kokeilemaan kaksi kertaa, omana ennätyksenään 170cm.
Poikue on mitä sopivin sille, joka etsii lupaavaa kisakaveria sekä sosiaalista ja seurallista lemmikkikania osaksi perhettään.

Päivittelen kotisivuille paremmin, kun tiedän kahden viimeisimmän poikueen astutus ajankohdat tarkemmin. Myös hyvin todennäköistä on, että viimeisen poikueen vanhemmat klassautuvat vähintään toiseen eliittiin ennen astutusta, näin poikue olisi ensimmäinen estepoikue Suomessa jossa molemmat vanhemmat ovat klassautuneet eliittiin ensimmäisen kilpailuvuoden aikana!

Lisätietoa yhdistelmistä saa s-postilla maija.suni@hotmail.com!

5 kommenttia:

 1. Oii miten hienoja poikasia on tulossa! Ei toki yhtään Rio x Gia poikanen houkuta.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hahaa siitä vain jo varailemaan oma pikku kisakiituri! ;)

   Poista
 2. Oii, varmasti ihania poikasia tulossa! <3 Kuulostaa tosi hienoilta yhdistelmiltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tosiaan näin, sen verran kauan yhdistelmiä hautonut mielessä, että saisi nyt hienoja lapsosia tulla! :)

   Poista
 3. Mahtavat yhdistelmät kyllä! Varsinkin estepoikueita (Snöflingans Running Free x Lavella's Star Gianfar ja Porfyr x Lavella's November). Väripoikueen emäkin, Lavella's Pinkwying, on aivan valloittava!

  VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni