maanantai 15. joulukuuta 2014

Valkeamaa ja upea rex uros!

Lauantai aamuna lähdettiin siskon kanssa jo hieman suunniteltua aikaisemmin kohti Humppilaa, sillä ilma... oli mitä mielenkiintoisin. Lunta tuprutti oikein urakalla ja kun korvessa asuu, niin eihän täällä tietystikkään vielä varhain aamulla ollut teitä ehditty kunnolla aurailla. Onneksi tuli jo edellisenä iltana pakattua auto, sillä alkumatka varsinkin tuli kuljettua hyvin matovauhtia, tästä huolimatta päästiin siskon kanssa jo kahdeksan aikoihin perille ja valmistelemaan Suomen Estekanit ry:n kilpailualuetta.
Sanoisin toisena vastuuhenkilönä, että erinomaisesti onnistuneet pikkujoulukilpailut! Ilmapiiri oli todella mukava ja hyväntuulinen, päästiin aloittamaan estekilpailut aikataulun mukaan ja kilpailu eteni hyvällä vauhdilla. Lopussa päästiin palkintojen jaon ohessa jakamaan PetsGolta ja Candycanelta kysymäni lahjakortit ja ostetut palkinnot, sekä tietysti meidän perheen kasaama Suomen Estekani ry:n joulukori. En voi sanoin kuvailla, kuinka mukava fiilis oli jakaa näitä pikku spesiaali palkintoja ja jakaa samalla hyvää joulu mieltä! Jos vain mahdollista, ensivuonna uusiksi tämä tempaus!!
Varsinaisesti tässä vaiheessa vuotta on huonommin kisoihin vietäviä kaneja, mutta saatiin siskon kanssa pieni kokoonpano otettua mukaan. Vaikeassa mutkassa hyppi siskon Fia, joka meni kahdella sanoisinko hyvin hupaisan tohelolla virheellä, tulos riitti kuitenkin toiseen sijaan. Keskivaikeassa hyppi minulta Kurlaaja ja Fipa. Kurlaaja meni toisen kierroksen kahdella virheellä, sijoittuen kolmanneksi ja Fipa taisi mennä viidellää(?) virheellä. Virheistä huolimatta mielestäni Fipa meni meiltä mukana olleista kaneista parhaimman radan, nämä olivat myös sen ensimmäiset sisäkisat. Helpossa oli kokeilemassa aloittelevat estepuputit Nora ja Vilke, molemmat saivat mennä hyvin vapaaseen tahtiin. Molemmat suorittivat todella hienosti ratansa, tästä on hyvä siis jatkaa keväällä, kun molemmat nuoret ovat kasvaneet vielä vähän lisää!

Humppilasta mukaan tuli otettua myös aivan uskomattoman ihana ja iso rex uros, Mällo Tom-Tom eli Tomppa. Luonteensa puolesta Tomppa on todella valloittava tapaus ja se taitaa todella hyvin sylissä pysymisen, joka on esteristeytksiä täynä olevassa kanilassa hyvin harvinainen taito. Tomppa tuli minulle Johannen kanilasta astutuslainaan ja tätä hurmuria tulen tosiaan käyttämään Liilaan. Tulen toteuttamaan yhdistelmän tässä viikon lisällä ja sen jälkeen jännitetään syntyykö tammikuussa kanilaan, jotain hyvin harvinaisen väristä porukkaa!
Lisäksi nyt vuoden vaihteen tienoilla olisi tarkoitus astuttaa myös Kurlaaja ja Sammy, näille molemmille tulossa estepainotteiset poikueet. 

Loppuun vähän kuvia, laittakaa jälleen kerran palautetta tulemaan. Mikä kuva saa sinusta eniten ruusuja ja mikä taas risuja?

Mällo Tom-Tom "Tomppa"


Brokside Spyridon "Jokeri"


Hopeakuun Jill "Jili"

Lavella's Expiz Fizz-goy "Efy"


12 kommenttia:

 1. Jos ens vuonna on nää joulukisat, ni tuun takuulla, harmittaa kun en päässy tänä vuonna :/ Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ensi vuonna saisi samallaiset pikkujoulut pystyyn, tuossa oli mukava myös se, että useampi yhdistys kimpassa järjesti ja se toi enemmän kani-ihmisiä saman katon alle. :)

   Poista
 2. Ihania kuvia, tosi kauniit värit! Pidin eniten Jokerin vikasta kuvasta :)

  VastaaPoista
 3. Upeita kuvia jälleen! Jokerin eka kuva ja Efyn eka kuva teki suurimman vaikutuksen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itsekkin pidän paljon Efyn ensimmäisestä kuvasta :)

   Poista
 4. Hienoja kuvia jälleen! Eniten pidin Jokerin vikasta kuvasta, kun siinä on tosi ihana valo :) Voisitko muuten joskus laittaa postaukseen millaisilla asetuksilla olet kuvannut siinä olevia kuvia? Nyt kun oon alkanu itsekin opettelemaan kuvaamista uuden kameran myötä, niin kiinnostaa kaikki tämmöset... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut suunnitelmissa, että toteuttaisin postauksen missä olisi kuvien käsittelystä kuvia ja yhden isomman videon missä näkyy koko homma pihalta-kameraan-koneelle-käsittely-nettiin. :)

   Poista
 5. Tomppa on kyllä kieltämättä varsin ihastuttava tapaus! Innolla odottaen millaisia poikasia tulossa tosta yhdistelmästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään aloin astuttamaan Liilaa, eli 15.1 eteenpäin jännitetään poikasten syntyvän! Toivon tosiaan, että tulisi erikoisemman väristä sakkia, mutta jos ei ole tullakseen tähän poikueeseen, niin josko sitten seuraavaan viimeistään. :)

   Poista
 6. Ihania kaneja ja tositosi hienoja kuvia! :-) Mikä kamera sulla mahtaa olla?

  VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni