perjantai 23. tammikuuta 2015

Kaniblogit arvioon - Risut & Ruusut (osa1)

Jokin aika sitten pyysin kaikkia halukkaita linkkaamaan minulle kanibloginsa, jos halusi saada  siitä palautetta ja mahdollisia parannusideoita.
Blogeja linkattiin suloinen määrä, näistä tulen arpomaan aina viisi onnekasta, jotka lopulta arvioin. Nyt tulevat ensimmäiset viisi blogia. Tulen vielä arvioimaan toiset viisi ja jos intoa riittää, niin otan vielä kolmannenkin erän.
Aloitan arvion ulkoasusta, sillä se saa minut joko jäämään tai pinkomaan pois.
Tämän blogin ulkoasussa on hyvät värit, ne eivät hypi liikaa silmille tai haittaa lukemista. Fontti valinnat ovat hyvät, selkeitä lukea, mutta sopivat myös ulkoasun pehmeyteen. Iso plussa, blogin kirjoittajalle kun olet käyttänyt blogitekstissä tummanharmaata, etkä sitä ainaisen jyrkän kovaa mustaa.
Banneri on yksinkertainen, mutta sopii omalla tavallaan ja tyylillään blogin muuten niin rauhalliseen olemukseen. Banneriin lisäisin pieniä yksityiskohtia, tyyli on hyvä, mutta pienet yksityiskohtat toisivat mielenkiintoa. Bannerissa fontti valinnat ovat myös hyvät ja mustalla teksti korostuu, eikä jää ainakaan epäselväksi mikä on blogin nimi.

Kanien sivu on hyvä plussa lukijoille, jotka haluavat tietää keitä postauksissa esiintyvät kanit ovat. Kenties kaipaisin hieman laajempia esittelyitä esim. luonteen puolesta, kun blogissa seikkailee vain muutama kani.
Poimintoja sivu on myös hyvä, varsinkin niille, jotka haluavat löytää nopeasti blogista erikoispostaukset.

Postauksissa syvennytään juurikin kotipupujen elämään ja tekstin tukena selkeitä kuvia. Tekstiä ei ole tuotettu liikaa, sitä on sopivasti ja sen jaksa lukea. Meinasin lähteä sanomaan, että jotain spesiaalia vielä tarvittaisiin, mutta oikeastaan ei. Blogissa keskitytään juurikin kotipupujen elämään, eikä siihen tarvitse tuoda mitään ihmeellisyyksiä lisää.
Vanhojen postausten valikko oikeaan sivupalkkiin olisi suurta plussaa, helpottaa paljon postausten selaamista!

Yleisesti ottaen selkeä ja neutraali blogi, josta ei paljoa kritisoitavaa. Postaukset sopivat hyvin monille kanihenkisille ihmisille, varsinkin jokaiselle, jolla on samaan tapaan muutama kotipupu valloittamassa kotia.

Kaninpäiviä
Jos edellisestä blogista mulle tuli rento, neutraali ja leppoisa fiilis, niin tästä tulee rytäkällä toiminnallinen. Se jo huokuu pelkästää ulkoasusta.
Ensimmäinen mikä silmään osuu, ja pahasti on kenties hieman liian tumma tausta. Tämän jälkeen vasta huomaan hienon bannerin ja mikä ei ole hyvä, sillä tausta vie liikaa huomiota siltä. Ongelma saadaa helposti ratkaistua vaalentamalla taustaa, näin huolellisesti tehty banneri tulee esille paremmin.
Tumma tausta myös hankaloittaa muiden blogissa olevien värien ja yksityiskohtien esille tuloa. Linkeissä liukuväriefekti on hyvä ja korostaa pehmeyttä, mutta tämäkin yksityiskohta hukkuu liikaa huomiota vievään taustaan. Sivupalkissa olevat elementit ovat ehkä omaan silmääni liikaa kiinni toisissaan, mutta muuten siitä löytyy kaikki oleellinen.

Kanien sivut ovat hyvät ja tämä on juuri sitä mitä olisin edellisen blogin kanisivuille kaivannut, eli aavistuksen enemmän tietoa. Kenties kanien sivuille voisi vielä lisätä videoita, joissa kani esiintyy? Tämä toisi sivuille vielä vähän lisää ja kuvaamasi kanivideot tulisivat samalla vielä enemmän esille.
Oma esittelysivusi on samaan tapaan selkeä, mukavasti tekstiä ja sen pohjalta tietää paremmin kuka sinä olet. Omaan makuun sivun aloitusinfossa on liikaa tietoa nettiin, mutta se onkin jokaisen oma makuasia, kuinka paljon haluaa julkaista itsestään täällä.
Tapahtumien listaus on hyvä olla, varsinkin niillä kanibloggaajilla, jotka käyvät erilaisissa tapahtumissa.

Sitten postaukset, joissa on oikeasti sitä toimintaa ja menoa. Eli juuri sitä, mitä ulkoasukin jo lupailee! Postaukset ovat siistejä ja selkeitä, tekstiä, videoita ja kuvia löytyy. Todella monissa postauksissa on ihanaa idearikkautta ja se tuo postauksiin mielenkiintoisuutta. Toivottavasti tämä linja pysyy, sillä se varsinkin tuo suosiota ja lukijoita!

Yhteenvetona, hieman häiritsevää taustaa lukuunottamatta todella hyvä blogi. Jos haluaa lukea ja seurata meneviä postauksia, joissa riittää eloisuutta, tästä blogista niitä löytyy!

Elämää kanien kanssa
Miksi mulla on näin ristiriitaisia tunteita tämän ulkoasun kanssa? Omalla tavalla tykkään blogin herättämästä herkästä tunteesta, mutta silti ulkoasusta puuttuu jotain. Värimaailma on kaunis ja herkkä, mutta se voisi kaivata hieman valkeaavaloa johonkin? Esim. banneriin voisi lisätä aavistuksen vaaleutta ja jotain pientä yksityiskohtaa, joka lisäisi vielä blogiin tulevan mielenkiintoa. Yleisesti ottaen tykkään kuitenkin hirmuisesti ulkoasun tyylistä ja suosittelen pitämään tuota linjaa!
Linkeissä tuo oranssinkellertävä väri tulee aika puskista, sen tilalle voisi sopia kenties sama valkea, kuin bannerin otsikossa?
Sivupalkissa on hyvin kaikki tarpeellinen, mutta jos jotain sille vielä tekisin, niin järjestystä muuttaisin. Kyselyt on hyvä olla aina ensimmäisenä, mutta käviälaskurin vippaisin kenties letkan viimeiseksi.

Nyt on hyvin minun makuuni kirjoitettu esittelysivu, eli kaniaiheiseen blogiin sopivaa, valottaa kuka blogia kirjoittaa, mutta ei mene liikaa henkilökohtaisuuksiin.
Sivuihin on kootu hyvin tietoa siitä, mitä kaneja ja muita eläimiä blogissa esiintyy. Molempien kanien esittelysivut on ihanan laajat ja tällaista on ihana löytää niiltä, jolla on se muutama pysyvä lemmikkikani ja tällainen onnistuu! Lopuksi vielä löytyy tapahtumakalenteri ja tulokset, josta mulla ei ole muuta palautetta annettavana, kun hieman tämän sivun siistiminen, niin että sopii paremmin blogin muuten kauniiseen ja siistiin ulkoasuun.
Sivujen selkeyden ja siisteyden vuoksi, ottaisin kommentointi mahdollisuuden pois sivuilta.

Nämä postaukset ovat blogin tyyliin sopivia! Niissä on toimintaa, mielenkiintoa ja tuodaan esille kanien, kuin sinunkin elämän aktiivisuutta. Postaukset eivät ole liian yliampuvia, ne pysyvät hyvin blogin ulkoasun lupaamassa tyylissä.
Se mikä minun on vielä tuotava esille, on valokuvaamisessa tapahtunut kehitys! Valokuvat tuovat paljon mielenkiintoa blogiteksteihin, jotka ovat välillä hieman pidempiä.

Tässä blogissa postauksia kotoa, kisoista ja reissunpäältä. Jos on laiskempi lukemaan, niin tässä blogissa on vaihtoehtona, myös kauniit ja monipuoliset kuvat postauksissa!

Bunny Life!
Tähän blogiin saapuessa tulee hyvin touhukas fiilis, mutta kenties huonolla tavalla hieman levotonkin. Tässäkin blogissa tausta vie liikaa huomiota bannerilta, kokeilisin kenties hieman levollisempaa ja neutraalimpaa, näin banneri tulisi paremmin esille. Levottomuutta taustasta saa myös pois, kun se ei skrollaudu hiirenmukana, vaan pysyy paikoillaan, vaikka alaspäin menisikin.
Banneri on nätisti koottu ja kuvat kasattu yhteen. Tätä blogia jo aiemmin seuranneena, bannerien tekoon löytyy hyviä ideoita ja ne totetetaan nätisti. Nyt kuitenkin, jo pienen aikaa bannerit ovat olleet aika samankaltaisia. Kun bannerin perusteko sujuu jo näin hyvin, lähtisin kenties seuraavaksi leikittelemään enemmän yksityiskohdilla, väreillä ja sävyillä. Näin bannereihin saa lisää mielenkiintoa ja samalla oppii uusia tekniikoita!
Jos taustaa ei oteta mukaan lukuun, blogin värimaailma sointuu keskenään hyvin.

Tässä blogissa on myös kanien sivut toteutettu mielestäni hyvin, mukavasti kuvia ja laajempaa tietoa. Ainut minkä kenties vielä lisäisin sivuille, olisi videoita esim. kanien hypyistä.
Blogin kirjoittajan sivu on sopivan kattava, lisäksi on ollut hyvä idea jakaa tiedot aihealueiden mukaan! Myytävät, edesmenneiden kanien ja tapahtumien sivut on hyvää ekstraa, tosin jos jatkossa tapahtumat sivulle tulee rutkasti lisää tapahtumia, pitää sitä varmaan lähteä hieman tiivistämään.

Blogiteksteissä on touhukkuutta ja niistä jokaisesta löytyy omaa spesiaaliaan. Tekstiä on postauksissa vaihtelevasti, mutta lähes aina löytyy paljon kuvia katseltavaksi. Hyvät kuvat elävöittävät tekstiä ja lisäävät entisestään postauksien mielenkiintoisuutta. Blogia päivitetään säännöllisesti, kotipupun arjen ohella tulee myös postauksia tapahtumista.

Yhteenvetona aktiivinen kaniblogi, jonka postauksissa mielenkiintoa riittää. Ulkoasua päivitetään mukavan useasti, eli uutta ilmettä saadaan blogiin useamman kerran vuodessa. Tätä blogia lukiessa, tulee monille varmasti jo hinku esteradoille(näin talven kisataukoa kun nyt vietetään), tai edes vähintään kiinnostus herää lajia kohtaan!

Pieni kani, Suuri loikka
Sopivasti arvontakone antoi arvosteltavaksi jo tälle kerralle, (minulle ainakin) hieman uudemman blogin! Kun enemmän blogia tarkastelee, muistuukin jo mieleen, että onhan tässä blogissa ennenkin tultu vierailtua. Yleisilmeeltään hyvä blogin alku, mutta kuitenkin taitaa olla vielä hieman muiden kaniblogien varjossa.

Ulkoasu on hyvin perinteinen, vuodenaikaan sopiva, mutta silti hieman liian tylsä. Jo pelkästään houkutteleva ulkoasu herättää uusien ja mahdollisten pysyvien lukijoiden kiinnostusta, eli siihen kyllä kannattaa panostaa ja nähdä vaivaa. Tänä päivänä, kun bloggaaminen on hyvin suosittua, löytyy netistä rutkasti ohjeita blogin ehostamiseen. Jo omin kätösinkin pystyy saamaan paljon aikaan, ihan valmiista bloggerin blogipohjasta.
Alkuun kannattaa miettiä tyyli ja sen pohjalta toteuttaa banneri. Jos ei ole ideoita blogin ulkoasun tai bannerin suhteen, kannattaa kerätä niitä nettiä selailemalla. Matkia ei koskaan kannata, mutta kannattaa lähteä rohkeasti yhdistelelemään erilaisia ideoita ja pyrkiä toteuttamaan jotain uutta, näin syntyy parhaat ideat ulkoasuihin.
Bannerin tekoon kannattaa käyttää aikaa, panostaa yksityiskohtiin, omaperäisyyteen ja siihen, että se sopii myös blogin yleisilmeeseen. Kannattaa muistaa myös se, että parhaiten oppii tekemällä ja kokeilemalla uutta!
Tämänhetkisessä ulkoasussa banneri ja muu blogin ulkoasu sointuu värienpuolesta keskenään, mutta vielä parantamisen varaa on.

Kanien esittelysivulta löytyy mukavasti perustiedot ja vähän luonnekuvausta, mutta tässä kohtaa kun kaneja on kolme, voisi jokaiselle kenties toteuttaa omat ja laajat esittelysivut? Sivuilla voisi olla enemmän kuvia kanista, perustiedot ja laajempi luonnekuvaus, kenties kertoa vielä miten kani on päätynyt omistukseesi. Lisäksi jos oikein innostuu, voisi jokaisesta kanista tehdä esittelyvideot, jotka liittäisi sivujen loppuun.
Poikassivusta en lähde kommentoimaan sen enempää. Kasvatus ja kasvatusperjaateet, kun ovat yksin jokaisen oma asia.

Postauksia on blogin aloittamisen jälkeen tullut paljon ja hyvään tahtiin, toivottavasti tämä into säilyy! Postaukset ovat vaihtelevia, välillä saadaan kanien kuulumisia ja toisinaan erikoispostauksia. Osassa postauksissa on todella hyvin kuvia tekstin tukena, mutta vastaavasti taas osasta kuvat uupuvat kokonaan. Kuvia kannattaa aina olla tekstin lisäksi, vaikka edes se yksi-kaksi.

Hyvällä alulla oleva kaniblogi, jossa postauksia tulee useampi kuukaudessa. Jatkon kannalta tärkeänä pitäisin ulkoasun parannusta ja pientä postauksien ilmeen hienosäätöä. Kannattaa panostaa ideointiin ja tuoda rohkeasti esille uudet ideat, ne voivat olla niitä uusia parhaita ideoita!
Uskon, että mistä vain blogista voi tulla suosittu, jos vain jaksaa nähdä paljon vaivaa sen eteen. :)

Huhhuh, god i'm so dead! Nyt ensimmäiset viisi blogia syynnätty hyvin pinnallisesti, taitaa mennä hetki, enne kuin otan seuraavat viisi ja harkitsen huolella sitä kolmatta viittä.
Koitin mahdollisimman neutraalisti arvoida blogit ja nostaa esille sellaisia asioita, joita minä lähtisin ehostamaan. Nämä ovat tosiaan minun omia mielipiteitäni, eivätkä ne ole ainoita oikeita. Eli halutessaan, voi viitata niihin kintaalla. Toivottavasti muutkin, kuin vain blogin kirjoittaja lukee nuo ja nappailee tekstin seasta itselleen ideoita.

Koitan nyt viikonloppuna saada kuulumispostausta aikaan, sillä on tapahtunut paljon, paljon kaikkea pienessä ajassa!

12 kommenttia:

 1. Tää oli kiva postaus! Kiitos paljon rakentavasta palautteesta, tietää mitä parantaa! :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mukavaa, että tästä on hyötyä. :)

   Poista
 2. Kiitos paljon, joo tiedän parannusta on paljon. Mutta nyt, kun tiedän asiat mitä parantaa, niin eiköhän ulkoasu yms.. muuta kokonaan näköään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi! Blogisi on niin hyvällä alulla, että nyt vain kun ulkoasun saa omaperäisen näköiseksi ja blogia hieman hienosäädät, niin todella hyvä tulee! :)

   Poista
 3. Suurkiitos palautteesta! Sain paljon hyviä vinkkejä. :)

  VastaaPoista
 4. Huomasimpa yhden jutun sun blogista, kun tänään ekan kerran pädillä kävin kääntymässä. Ainakin meidän vekotin vie internet versioon (ei mobiilversioon siis), ja sillä osa tekstistä jää näkymättömiin vasemmasta reunasta. Sama ilmiö toistui tietsikalla, tosin Ctrl+hiiren rulla korjasi asian. Kun taas pädillä en saanut zoomattua pienemmäksi, jostain syystä. Sulla on toi tekstikehyspostauksille aikas iso (leveä), johtunee siitä...? Tähän asti en ole vastaavaan ongelmaan törmännyt minkään muun blogin kanssa. Tulipahan mieleen, kun mulla jäi pädillä lukematta koko postaus ton takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, näin on. Ongelma on sivulinkkien koodissa, joka on toisen koodin sisällä. En vain ole jaksanut paneutua nyt asiaan, muiden kiireiden ohella. Tarkoituksena olisi kuitenkin seuraavan ulkoasun ulostuonnon yhteydessä ratkaista tämä ongelma.

   Poista
 5. Tosi kivat arvostelut! Olispa mukava jos omakin blogi pääsisi... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja toivotaan, että seuraavalla arvontakerralla onni suosisi. :)

   Poista
 6. Kiitos paljon ja kiva kun arpaonni suosi tällä kertaa myös minua :). Tuosta taustasta on tosiaan ennenkin sanottu, joten vaihdoin sen nyt vaaleampaan. Kyllä nykyinen näyttää omaankin silmään paremmalta!

  VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni