keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

11.-12.7 Helsingin kisat ja hössötystä!

Yeah, puolessa välissä viikkoa mennään! Reippaaseen viikkoon ei ole tullut postailtua, eikä kyllä ihme, kun töitä ja kotihommia ollut sen verta paljon. Kesät ovat aivan mahdottomia!

Rakentelin jokin aika sitten kaneille kanilan lähelle pienen väliaikaisen ulkoaitaus kommuunin, jossa melkein joka päivä on saanut olla osa kanilan väestä. Otin myös testiin siivouksen yhteydessä ns. omatoimisen ulkoilun, jota myös lähes kaikki kanit ovat pääseet kokeilemaan. Homma toimi aika pitkälti vanhalla tutulla kaavalla niin, että puolet kaneista ovat ulkotarhoissa, puolet jää kanilaan. Kanilassa olevast saavat vuorotellen tulla ulos kopista ja juosta kanilassa. Tähän saakka siis tuttu vanhakäytäntö. Uusi kokeilu on se, että kanilan ovi on auki, näin kanit pääsevät omatoimisesti ulos, jostä käyn ne lopuksi aina huutelemassa sisälle, elleivät ole jo tulleet kanilaan takaisin. Tähän saakka toiminut oikein hyvin ja kanit selvästi tykänneet kun antaa luottamusta ja höllyttää rajoja.

Tänään töissä suunnittelin hieman erikoispostausten toteuttamista, sivupalkin äänestys kun on nyt ohi ja selvillä millaisia postauksia eniten toivotaan. Eniten kannatusta saivat kanien valokuvauspostaus, estehypyn alkeet, esteristeytysten kasvatus ja kotona olevien esteiden esittely. Näistä ensimmäisenä kiehtoisi toteuttaa uusi estehypyn alkeet postaus, mutta haluaisin toteuttaa tämän videona, eli odotetaanko suosiolla kolme viikkoa? Silloin pitäisi alkaa miltein kuukauden loma ja aikaa riittää videoiden tekoon, kuin myös kauan odotettujen valjaiden!
Voi siis olla, että aloitan helpoimmasta päästä, eli esittelen kotona olevia esteitä ja tämän jälkeen siirrytään estehypyn alkeisiin. Samalla kaavalla voitaisiin jatkaa ja kolmantena voisi tulla postaus esteristeytysten kasvatuksesta(+ info valkokorvaisista?). Viimeiseksi säästän kanien valokuvauspostauksen, koska siitä tulee laajin ja suurin toteutettava. Olen suunnutellut, että valokuvaus postaus tulisi vähintään kahdessa osassa, koska asiaa ja tavaraa(kuvia, tekstiä & videoita) siihen tulee todella runsaasti!

Tänään on viimeisnen ilmoittautumis päivä lauantaina oleviin Salon kisoihin, eli kotikisoihin. Ja sunnuntaina on tiedossa piiiitkästä aikaa kotipäivä, en muista tosiaan milloin viimeksi on saanut olla yhden, täysin kokonaisen päivän vain kotona!?
Seuraavana viikonloppuna on estekanien SM-kilpailut Maskussa, jonne ilmoittautumis aika umpeutuu aivan juuri! Tein listan jo ketä kaneja olisi kiva ottaa mukaan ja mihinkin luokkiin, pelkästään omat kanit, vain sm-luokkiin kevyet 60 euroa. Nyt onkin päällä kova pohdinta, ketä jättää kotiin ja ketä ottaa mukaan. Hyviä kun nuo kaikki kanit ovat!

Ensikuun alussa alkaa Lunan, Noran ja Diorin astutus, eli olisikin saatava astutusilmoitukset kuntoon kotisivuille!
Tämän kaiken tohinan keskellä on myös tapahtunut yksi suurempi pommi, ei sitä kai fiksumminkaan osaa kuvailla. Tästä on kai parempi kertoa erikseen pienemmässä postauksessa, eli saatte toistauseksi vielä pysyä tietämättöminä tästä ööp fiascosta?

Valitan kilometripostausta, mutta nyt avaan vielä pikaisesti viikonlopun kaksipäiväisiä estekisoja, jotka tosiaan olivat tutussa ympäristössä itiksen vieressä.
Lauantaina meni paremmin kuin erinomaisesti, nimittäin minulta ja Sagalta klassautui kyseisenä päivänä eliitti mutkalle kolme kania, Gia, Fia ja Pontus! Lisäksi Ra tykitteli eliitti mutkalla, tosin saaden yhden vauhtivirheen japanilaisesteen etupuomista. Hienosti silti toiselle sijalle! Cole nappani toiseksi viimeisen klassauksen keskivaikesta mutkasta, Milan meni samassa luokassa harmillisesti kahdella hupsulla virheellä. Helpossa mutkassa hyppivät ensimmäistä kertaa Koru ja Tico, jotka eivät c-arvostelun takia pääseet toiselle kierrokselle(raja oli 2 vp.). Nora kuitenkin sai tästä luokasta toisen klassauksen ja samalla pääsin hypyttämään sijoituksessa olevaa Eliseä, joka hyppi hienosti puhtaan radan!
Sunnuntaina rikottiin eliitin osallistuja ennätyksiä, sillä eliitti suorassa hyppi 17 kania! Harmillisesti eliitti suora hypittiin välillä hyvin kovassa kaatosateessa, mutta silti hienosti kaikki kanit hyppivät! Gia tuunasi ensimmäisen kierroksen, mutta toisen se hyppi kahdella(?) virheellä. Pontus meni ensimmäisen kierroksen kahdella/kolmella virheellä ja toisella kierroksella syötti taivaalta niin paljon vettä, että jätettiin kierros kesken. Ra tykitteli jo ensimmäisellä kierroksella luokan ainoan puhtaan radan, toisella kierroksella hypättiin kovemmassa sateessa, yhdellä virheellä. Vesisade jatkui aika hyvin läpi päivän, mutta eniten ehkä satoi eliitin ja vaikean suoran aikana. Cole hyppi ensimmäisen vaikean suoransa, molemmat kierrokset sateessa viidellä virheellä, pupu oli hieman hukassa, mutta hienosti ylitti isot ja haastavat esteet! Keskivaikessa suorassa Milan hyppi puhtaan radan ja sai viimeisen klassauksensa. Helpossa suorassa Koru meni paremman kierroksen kahdella, Tico kolmella ja Nora yhdellä virheellä!
Todella onnistunut kisaviikonloppu!

VH-13 Lavella's November "Ra"


Lavella's Fiocco di neve "Fia"
Lavella's Star Gianfar "Gia"
Sapporo Dome "Pontus"
Lavella's Black-winged kite "Cole"
Salta Ravinen "Vilke" - MYYDÄÄN!
Lavella's Lost wind "Milan"


Lavella's Skip-It "Tico"

Lavella's Connect the dots "Koru"
Lavella's Unica domanda "Elise"
Lavella's Story lines "Nora"

8 kommenttia:

 1. Nämä siu postaukset on aina niin kiinnostavia lukea, sujuvan kirjoituksen, hienojen kuvien ja kaiken muun ansiosta! Ehdottomasti suosikki-blogejani ever!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Muo itseäni hieman hirvittää tällaiset kilometripostaukset, mutta minkäs voi kun nyt aikaa todella vähän tälle blogille nytten. :(

   Poista
 2. Wau! Meni kyllä upeasti teillä :)

  VastaaPoista
 3. Teillä meni tosi hyvin kisoissa. Ihanan vauhdikkaita hyppijöitä! Voi että ku mäkin uskaltaisin pitää pupuja vapaana pihassa. Piitus on pari kertaa ollukkin jo oma-aloitteisesti kun on päässyt murtautumaan ulkohäkistä ulos :D Mutta sen kiinni ottaminen on hieman hankalaa. Kirmailu on paljon kivempaa kun luokse tuleminen. Alotin pitämään blogia: http://veuhukorvat.blogspot.fi/?m=1 Saa käydä lueskelemassa jos kiinnostusta löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja käyn katsomassa blogiasi!
   Vapaana pito ja kiinni otto vaatii omistajalta kuin kanilta molemmin puolisen kunniotuksen, mutta myös kyvyn kommunikoida. Sitä voi harjoitella, mutta vähitellen ja ajankanssa.

   Poista
 4. Milloib on tulossa myyntiin valjaita ja hihnoja?

  VastaaPoista
 5. Kuka onkaan ottanut noin upean kuvan Ra'asta tuplakryssällä? ;)

  VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni