tiistai 4. elokuuta 2015

Estekanien SM-kilpailut 25.-26.7.2015

Tuntuu siltä, etää kaikki muut ovat saaneet jo sm postaukset tehtyä ja ite tulee niin, niin myöhässä. Nyt kuitenkin jo pelottavan rutiiniksi tulleella vauhdilla toteutan tämän postauksen, sillä ohjelmaa on vielä hyvin paljon illaksi!
SM viikonloppu oli kokonaisuutena todella hieno! Lauantaina helli aurinko, sunnuntaina sade. Vaihtelevasta säästä huolimatta kanit olivat erittäin upeita! Peukku myös sille, että vihdoin SM-kilpailut erosivat  hieman enemmän normaaleista estekilpailuista. Tosin kaikki kunnia tästä kuuluukin hyvin pitkälti Hennalle, joka sai aikaan tämän fiiliksen. Toivottavasti ensivuonna tämän vuoden miinukset ovat poissa ja yhdistys on myös täysillä mukana. Lisää ehkä tästäkin aiheesta joskus myöhemmin, sillä nyt monen sivun romaaniin ei taida olla aikaa.

Laitan jokaisen kanin viikonlopun saavutukset niiden omien kuvien yhteyteen. Helpompi yhdistää näin kuka teki, ja mitä.


Lavella's Skip-It "Tico"
Lavella's Story lines "Nora"
Tico ja Nora kilpailivat minulta lauantaina helpossa mutkassa. Molemmat hyppivät jo ensimmäisellä kierroksella niinkin hyvin, että vain yksi virhe tarttui matkaan mukaan. Toisella kierroksella taisi vain ajat parantua, niinkin hyvin, että palkintojen jaossa Tico voitti nopeimmasta radasta erikoispalkinnon. Nora klassautui näistä kisoista keskivaikeaan mutkaan.

Lavella's Lost wind "Milan"
Milan oli mukana molempina kisapäivinä. Lauantaina sen kanssa kokeiltiin jälleen korkeutta ja mukavasti parannettiin ennätys 65cm, vaikka lopussa vauhti kiihtyi hieman liikaa.
Sunnintaina Milan hyppi ensimmäisen vaikean suoransa, molemmat kierrokset niin hurjin ilmavaroin, että taisi olla molemmilla kierroksilla suuni todella auki hämmästyksestä. Virheitä molemmilta kierroksilta tuli kolme ja nekin niin hassuja, että oikeasti hieman jopa harmittaa!
Milan oli mukana myös sunnuntaina sm pituudessa, tämä oli samalla tyttösen ensimmäinen kerta kyseisessä rataluokassa. Aloitimme 80cm ja jatkoimme aina 230cm saakka, kuvitelkaa! Tämä huima tulos riitti toiselle sijalle!

Lavella's Black-winged kite "Cole"
Cole hyppi lauantaina itselleen uuden ennätyksen sm korkeudessa, hypäten 70cm! Suunnintaina vaikeassa suorassa ensimmäisellä keirroksella mentiin useammalla virheellä ja tästä johtuen ei päästy toiselle kierrokselle. (Luokan arvostelu muuttui c:ksi ja säästettiin viisi minuutti (Y), olenko ainoa joka miettii, että anteeksi mitä?)
Sunnuntaina Cole oli mukana myös hyppäämässä ensimmäistä pituuttaan. Milanin tavoin Cole aloitti 80cm ja hyppäsi upeasti 220cm asti!

Mountain Magic "Ada"
Lavella's Star Gianfar "Gia"
Ada oli mukana lauantaina eliitti mutkassa, se toteutti todella hienot radat ja liikkuminen oli todella upeaa, jälleen kerran! Höpsönä mummelina se tosin et jaksanut taaskaan keskittyä tarkkuuteen ja mm. tiputti todella ahkeraan radalla olleita pystyjä.
Sunnuntaina Gia pääsi hyppimään eliitti suoraa ja meni 4+2 radan! Tämä tulos riitti 6. sijaan, joka on todella hienosti! Päivänpäätteeksi Gia hyppäsi pituudessa 180cm!
Sapporo Dome "Pontus"

Pontus oli hyvin vauhdikkaalla päällä ja sillä oli hieman liikaakin energiaa sm viikonloppuna. Lauantaisella eliitti mutkalla se teki oman ennätyksensä keräämällä virhemäärällä, ensimmäiseltä kierrokselta pelkästään 9 virhettä! Normaalisti Pontus on hyppinyt eliittejä kahdella virheellä. No tämä sähläys tuli annettua anteeksi päivän päätteekisi korkeudessa, jossa Pontus hyppäsi upeasti 80cm!
Sunnuntaina jo heti aamusta tuli otettua matsi Pontuksen kanssa, kun kielsin sitä repimästä kompostikehikon päällä ollutta pressua rikki. Tästä suuttuneena ennen eliitti suoran radalle menoa pupu päätti napata minua oikein kunnolla kiinni olkapään alueelta ja sitten mökötettiinkin koko eliitti suoran ajan, kun puremisenkin kielsin siltä.
Iltaakohden möksis oli onneksi taantunut ja Pontus hyppäsi pituudessa itselleen hienon ennätyksen 210cm!

VH-13 Lavella's November "Ra"

Lopuksi vielä meidän SM viikonlopun pikku tähti! Viime postauksen kuvia katselleet tietävätkin jo hieman mistä oikein puhun.
Lauantaina Ra hyppi eliitti mutkan 3+0 tuloksin ja muutaman sekunnin erolla toinen sija! Korkeudessa Ra oli aivan hullu, siis tietysti vain hyvällä tavalla. Se hyppäsi heti ensimmäisellä yrityksellä 90cm, jota olemme jo neljä/viisi kertaa yritetty. Näin ollen tavoitteemme on rikottu ja tämä tulos riitti sm kilpailuissa samaan tapaan toiseen sijaan!
Sunnuntaina eliitti suora hypättiin 2+1 tuloksin ja tällä napattiin Ran kolmas kakkos sija tuona viikonloppuna! Pituudessa se rikkoi myös oman ennätyksensä ja hyppäsi 220cm! Upea Ra!
 

9 kommenttia:

 1. Onnea hienosta kisamenestyksestä! Ra oli mahtava :')
  Ja et todellakaan ole ainoa jota ihmetytti vaikean suoran arvosteluluokka.. xd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja tuohon olisi hyvä keksiä kyllä jokin fiksu ratkaisu, kun pidemmän päälle ei ole hyvä, että joka kisoissa luokkia vaihtuu c-arvosteluksi!

   Poista
 2. Eikö pitäis vähän panostaa tuohon vaatetukseen, kun olet menossa huppareilla tms. kanien sm-kisoihin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäiskö sillä olla korkkarit ja häämekko sitten?

   Poista
  2. pakko sanoo että maija oli kyllä yks tyylikkäimmistä kisoissa :D monet ei panosta tuonkaan vertaa!

   Poista
  3. Estekisoissa ei ole (onneksi!) mitään pukukoodeja, jokainen pukeutuu juuri niinkuin itse haluaa. Näin vauhdikkaassa lajissa mukavuus ja käytännöllisyys menevät ulkonäön edelle, kuten pitääkin. Pääosassa ovat kuitenkin kanit, eivät niiden ohjaajat :)

   Poista
  4. Ihan huomioitava asia ja tosiaan toimiva varmasti esim. koiranäyttelyissä. Kanien kanssa touhutessa, en itse koe tarvitsevani kuin sellaiset vaatteet, jotka voivat likaantua, mennä rikki, olla eläinpölyssä ja ennen kaikkea ne ovat mukavat ja säähänsopivat. :)

   Poista
 3. Tattista erityismaininnasta, vaikka olihan tossa urakassa pari muutakin isosti mukana! :D Toivon mukaan tosiaan ens vuonna ihan yhdistyksen puolelta lähtis se isojen kisojen tuntu, peukut pystyssä sen suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä, hatunnoston arvoinen homma, itselläni ei varmaan hermo olisi kestänyt tuossa hommassa! :D

   Poista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni