sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Hurmaavaa ystävänpäivää!

Tältä viikolta ei saatu poikasista kasvukuvia, sillä ilmat olivat vain lauantaina puolellamme ja tuona ainokaisena päivänä olin juuri käymässä kisoissa. Toteutin kuitenkin jotain muuta, otin poikaset yhteen huoneeseen ja nappasin videoita! Hurjia vilperttejä kaikki, mutta vielä hurjempaa, että ensi viikolla nuo ovat jo 5 viikkoa vanhoja! Seuraavat viikot saa urakoida luonteenpiirteiden parissa ja siinä riittää tämän lapsikatraan kanssa kyllä hommaa! Tavoiteena saada kotiin osuvat estepuput, jotka sopivat sukua jatkamaan sekä tietysti poikasista kiinnostuneille ne oikeat ja sopivimmat lemmikki- ja kisailukanit!

Milanin poikasten tunnistamiseen videolta ei varmaan vaadi sen suurempia ohjeita, poikueessa ne viisi tyttöä ja yksi poika. Ainoa poika eli Björne on tumma mada, pyörein ja se nallen näköinen.

Elisen tytöistä helpoimmat tunnistaa on Cruella, jolla siniset silmät ja eniten valkoista. Soopeli tyttö on tietysti mustia vaaleampi ja isompi kokoisempi kuin veljensä. Pilkku on muuten musta, mutta valkoinen pilkku otsassa. Pienin naaras eli Tappi on myös koko poikueen pienin ja korvasta löytyy kulunut keltainen merkki. Kolmanneksi pienin on musta naaras, jolla iso punainen merkki korvassa, oikeasta korvanjärjestä puuttuu myös pieni palanen. Isoin musta naaras on se jolta löytyy pieni valkoinen merkki korvasta. 
Uroksista helpoimmat tunnistettavat on hyvin karvainen ja pieni soopeli uros ja musta sinisilmäinen uros. Isolla mustalla uroksella on pieni purppura merkki korvassa ja pienellä mustalla uroksella kulunut vihreä merkki korvassa.
Toivottavasti ohjeistuksesta on apua!

Kasvukuvia tulee lapsosista ensi viikolla ja samalla julkaistaan virallisetnimet! Elisen poikueen teema piti olla ensin Pokemon kaupunkeja ja paikkoja, mutta koska Cruella, nimet tulevat nyt Disneyn hahmojen mukaan. Milanin poikasissa käytösä Pokemon teema, ihan suunnitelman mukaan.
Lauantaina oli vuorossa tämän vuoden toiset kisat! 
Tällä hetkellä, vaikka mulla on kanila täynä kaneja, mulla ei oikein ole kisakaneja. Nurinkurista, mutta totta. Ainoat sisäkaudelle sopivat estekanit on Ra, Milan ja Loki. Näistä kaksi on mammalomalla, eli Lokin kanssa mennään! Liedossa tosin ei ollut helppoa(sitä missä Loki kisaa), eli eipä menty Lokin kanssa. Ilman kaneja reissu tuntui vähän turhauttavalta, niin otin sitten Gian ja Adan mukaan. 
Ada hyppi eliitti mutkassa ja se meni mallikkaasti molemmat kierrokset! Ohjaus oli mukavan sujuvaa ja nopeimman ajan se ottikin radasta. Maha vain tykkäsi ottaa kiinni kaikkeen mahdolliseen ja neljä virhettä kertyi. 
Gia ei oikein tykkää sisällä hyppimisestä ja se meni samaan tapaan maha puomeja viistäen. Ohjaamisen senkin kanssa oli yllättävän sujuvaa ja siksi Adan jälkeen toiseki nopein aika! Virheitä sille kertyi kolme kipaletta.
Gia hyppi myös korkeudessa ja siinä mentiin kyllä taas niin mahaa puomeja viistäen, että huhhuh! Hypättiin kuitenkin aina 65cm asti ja klassaus napattiin!
Korkeutta oli kyllä hauska seurata, miten vain kanit hyppäsivät sitä ja vielät odella hyvin! Kun muistelen sitä aikaa, kun korkeus saatoi olla hyvällä tuurilla kerran muutamassa vuodessa ja kanit menivät nipin napin joku 60cm.
Ps. Kyllä, olen ollut hieman sähköposti laiskolla. Ei vaan, taas sen verran tohinaa ja touhua, että ensi viikolla luvassa parin kymmenen sähköpostin läpikäynti, eli vastauksia kyllä tulossa!

11 kommenttia:

 1. Noi Elisen poikaset on kyllä ihan itkettävän söpöjä :) Tai ainahan kaninpoikaset on ihania, mutta jokin just noissa vetoaa vieläkin enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, niissä on hauskaa kun mixattu niin perinteistä jellonaa ja sporttisempaa jänöä kaskenään! :)

   Poista
 2. Voi apua, tämmöset ei tee hyvää kanikuumeeseen, aivan ihania! Jos vielä vuoden pari jaksais ootella niin voisi tälläisiä hommata :-D

  VastaaPoista
 3. Tosi ihanat noi Elisen poikaset!! Ja kivat hyppykuvat! :)

  VastaaPoista
 4. Super söpöjä on kyllä noi poikaset ja vauhtia riittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on ja yhtä kovalla vauhdilla myös kasvavat! Kiitos :)

   Poista
 5. Aivan ihanat videot! Mitä pidemmälle niitä katsoi, sitä iloisemmilta pienet kanipoikaset vaikuttivat iloloikkineen ♥

  VastaaPoista
 6. Onko sulla enemmän kaneja mitä Sagalla on? :D

  VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni