tiistai 5. huhtikuuta 2016

Meren takaa saapuneet!

Viikko sitten tuttu tuli Norjasta vierailemaan tänne Suomeen ja toi mukanaan kaksi odotettua ruotsalaista esteristeytys neitiä! Nämä ovat nyt kanilan kahdestoista ja kolmastoista ulkomaan tuonti, eli tuttuun tapaan otettu todella rauhassa ja rennosti. Vaikka matka, joka tultiin lähes Norjan rajalta, oli pitkä, ovat molemmat tytöt olleet todella reippaita alusta lähtien. Nyt vielä seuraavat kolme viikkoa nämä viettävät pakollista karanteeni elämää, mutta sen jälkeen alkaa vähitellen totutus kanilan joukkoon! 

Molemmat tapaukset ovat hieman pidemmän linjan esteristeytyksiä, eli harvemmin tosiaan olen ottanut tällaisia ulkomailta itselleni. Vain lähinnä sellaisia kaneja joilla on ollut mukava projektoida eteenpäin kasvatusta, eli ei  siis suoraan valmista. 
Nämä neidit saapuivat minulle Julialta, joka omistaa nykyisin siis Colen. Tytöt tulivat avuksi kasvatuksessa, kisattaviksi, mutta lähinnä asumaan ainakin toistaiseksi luokseni. Riippuen miten asiat menevät, voivat tytöt päästä takaisin varsinaiseen kotiinsa tai jäädä tänne.

Snowflake's Follow the Dots eli Doris on pian vuoden ikäinen nuori esteristeytysnaaras. Todella seurallinen ja menevä tapaus! Tempperamenttia kuitenkin löytyy, eli tarkkana pitää olla kun kätensä koppiin laittaa. Doris ei ole paljoa kisannut Ruotsissa, eli sen kanssa aloitetaan ihan helpoista luokista eteneminen kisauralla! Toistaiseksi Doriksen kuntoa ja lihasten kehitystä pitää seurata, sillä tullessaan se oli todella luiseva, lihaksiton isolla mahalla. 

Silverados Major Free eli Freya on pian pari vuotias esteristeytysnaaras. Se on Dorista paljon leppoisampi tapaus, eikä ole toistaiseksi yrittänyt viedä sormiani, vaikka ruuan perän se on todella paljon! Freya on aavistuksen enemmän kisannut, verrattuna Dorikseen. Viime aikoina varsinkin napannut todella hyvin sijoituksia ja klassauksia itselleen keskivaikeasta suorasta. Tosin ilmeisesti Freyan klassauksia ei jostain syystä lasketa nyt Suomessa, vaikka ne on saatu puhtailla radoilla. Hassua, sillä viime vuonna tulleella Lunalla säilyi vaikean klassaukset. Mutka radalla Freya ei ole niin hyvin pärjännyt ja siksi aloitetaan ihan helposta mutkasta täällä Suomessa. 

Katsotaan kesän jälkeen osallistuvatko molemmat vai vain toinen neideistä kasvatukseen. Suvultaan ovat todella mukavia, sillä todalla vähän samaa sukua omiini esim. Freya 0,05%. Näistä siis tulee olemaan hyötyä kasvatuksessa, sillä omaan makuun alkaa erisukuiset projektoinnit olla projektoitu ja nyt viimeiset vuodet ajattelin lähinnä keskittyä yksin niiden hyvien estekanien jalostamiseen.

Viikon parin päästä lähdetään vähän testaamaan tyttösten kanssa esteitä, eli silloin viimeistään taas lisää näistä neideistä!

Snowflake's Follow the Dots "Doris"
Silverados Major Free "Freya"
12 kommenttia:

 1. Ihania pupuja! :3 Kiva postaus :)

  VastaaPoista
 2. Aivan upeita molemmat! Doriksen pilkut tekevät siitä kyllä erityisen ♥

  VastaaPoista
 3. Niin kauniita! <3 Hassut nuo Doriksen korvat, missä asennossa ne yleensä ovat? Viittakuvioiset japsit on niin mun lemppareita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Doriksen korvat on vähän samallaiset kuin Reinellä ja Lokilla, eli varsinkin ulkona vaihtavat asentoa tosi tiuhaan. Asumuksessaan Doriksen korvat ovat lähinnö lupat. :)

   Poista
  2. Doris on viittakuvioinen gepardi, ei japsi ;) btw, tosi ihania molemmat

   Poista
  3. Gepardista puhutaan lähinnä rexien yhteydessä, joilla pyritään vartavasten jalostamaan näitä pilkullisia joilla on vain aavistus viitan valkeaa. Geneettisesti gepardi on ihan sama km japsi viitan kanssa. Samaan tapaan kuin luonnonpunainen ja punavahvisteinen luonnonharmaa.

   Poista
 4. Tosi kiva postaus! Ja noi kanit!��

  VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni