tiistai 21. kesäkuuta 2016

Hyvin reipasta menoa!

Hetki sitten sain laitettua kotisivuille useamman kanin etsimään lemmikkikoteja ja jo nyt pääsen toteuttamaan tämän viikon ensimmäistä postuasta! Tämähän on suuremmoista, sillä kellokaan ei ole vielä paljoa. Näin ollen ehtii vielä hyvät tovit pupuilemaan ja toivottavasti ajoissa nukkumaan. 

Todella laiskalla päällä olen ollut kanien myynnin suhteen, sillä vaikka todella mukavia ostajia löytyy, niin valitettavasti näitä mukavia on harmillisen pieni osa kyselijöistä. Välillä tuntuu, ettei aina oikein ymmärretä edes, että ollaan oikeasti eläintä ostamassa. Koska kasvattajana tuppaa olemaan elinikäinen vastuu siitä, että eläviäolentoja syntyy omasta toimesta, ei niitä mielellään minne vain halua antaa. Mikään ei tunnu pahemmalta, kuin se, että kani päätyykin huonoon kotiin ja sinä yksin kasvattajan olet siitä vastuussa, että eläin joutuu siihen tilanteeseen. 
Onneksi vuodet ovat runnoneet ja sitä kautta opettaneet. Tähän mennessä jo aika hyvin ensimmäisen yhteydenoton perusteella osaa arvioida tilanteen. Todella pitkällehän kiinnostunut ostaja pääsee jo sillä, kun esittelee itsensä, kertoo mitä on hakemassa ja mihin. Tuon kaiken voi sisällyttää todella tiiviiseen pakettiin. Romaania ei todellakaan tarvitse kirjottaa, niitä kun taas on kovin pitkästyttävää lukea ja ehtii puolet asiasta unohtua ennen kuin pääsee loppuun.
Monet kerrat olen sanonut, että kaikkein helpoimmalla pääsee, kun ei tarvitse myydä mitään yhtään kenellekkään. Joskus on varmasti tullut vannottua, että nyt loppuu tämä kanien myynti. Onneksi loppupelissä ei ole koskaan pakko myydä mitään kania, jos sopivaa kotia ei vain löydy. Vaikka ikävät kaninostajat tuovat pahaa mieltä ja harmaita hiuksia, silti piristää aina ne kunnolliset ostajat. On ihanaa nähä se, kun joku on aidosti kiinnostunut kasvatuksestasi ja haluamaan itselleen tästä kasvatuksesta kanin. Tykkään itse todella paljon omista kaneistani, lemmikeistä kuin kasvatuksessakin olevista. Ei niitä muuten tässä olisi. Näitä kaneja on ihana myydä, kun löytyy hyvä koti, jota aidosti kiinnostaa ja halutaan oikeasti sitoutua siihen kaniin. Sanoinkuvailemattoman iloiseksi tekee myös se, kun saa nähdä, että oma kasvatti tuottaa suurta iloa siinä omassa perheessään.

Koitan pitää mahdollisimman hyvin huolta siitä, ettei kani määrä pääse luonani kasvamaan liian suureksi. Kanimäärän tulee olla sellainen, että niille riittää aikaa ja ne jaksaa hoitaa joka ikinen päivä. Liikaa ei siis saa antaa valtaa tunteilleen, pitää huomioida ensisijaisesti kania ja mikä on sen parhaaksi. Kaikkea kasvatuksesta pois jäävää tai ylipäätään poikasia ei voi jättää aina lemmikeiksi itselleen, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö kani sopisi lemmiksiksi jollekkin toiselle. Kaikki kanit eivät edes sovi kanila ympäristöön, vaikka haluaisi kuinka kovin. Tällaisissä tapauksissa on ihanaa, että on ihmisiä, joilla on kiinnostusta tarjota pysyvä koti kanille, jota ei itse voi pitää.
En mielelläni laita kasvattejani pois, sillä lähtökohtaisesti kaikki ovat lemmikeksi sopivia. Joskus kuitenkin tulee niitä tilanteita, ettei kani syystä tai toisesta voi myydä. Silloin on todella harvoin muita vaihtoehtoja, jotka ajaisivat kanin itsensä etua. Onneksi tällaisia tilanteita on todella harvoin.

Näitä omia ajatuksia ja perjaatteita on mukava jakaa. Useasti näistä asioista kysellään, mutta varmasti moni myös pohtii. Pitää kuitenkin muistaa, että jokaisella kasvattajalla on ne omat toimintamallinsa ihan kasvatusperjaatteistaan lähtien. Loppupelissä harva kasvattaja kasvattaa tismalleen samalla tavalla.

Lopuksi vielä kuvia Elisen kahdesta kotona olevasta lapsukaisesta, joille etsin molemmille koteja. Tähän tulokseen tulin, sillä on näille kahdelle parempi, että saavat muuttaa siihen omaan kotiinsa. Vaikka näillä näkymin nyt kumpikaan tyttö ei jää jatkamaan sukua, niin suunnitteilla on silti käyttää johonkin tulevista poikueista näiden tyttöjen veljeä, joka on sijoituksessa.
Ja ihan  lopuksi löytyy vielä videoita viime viikkoisista hyppy treenailuista. Pojat hyppivät todella hienosti, kun taas tytöillä tuntui kaikilla olevan vain kiimat mielessään. 


Lavella's Spring Sprite "Pilkku"

 Lavella's Drizella Tremaine "Drizella"13 kommenttia:

 1. Kiva postaus (taas jälleen kerran). Ja ois kiva jos olisit tosi aktiivinen tällä viikolla täällä blogissa! Mutta en sitten tiedä miten ehdit kuvata ja kirjoitella...?

  ps: hienosti hyppii kaikki kanit!

  VastaaPoista
 2. Ja hei on pakko sanoa vielä että söpöjä ja hienoja kuvia! <3

  VastaaPoista
 3. Tuleeko tuon Äly ämpäriin poikasen nimi älyämpäristä :D Ehkä kaukaa haettua mut toi tuli ekana mieleen (on siitä huolimatta erittäin suloinen nimi, ei siinä mitään) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tule suoranaisesti, nimi juontaa yhden radiokuunnelman sanonnasta Äly ämpäriin tänään on perjantai.

   Poista
 4. Todella kauniita nuo elisen lapset! Jam uutenkin Hienosti hyppivät kaikki kanit!meilläkin valeraskailee tyttö, ja urokset muuten vain.ovat sekaisin!joissain blogeissa pitkät postaukset ovat tylsiä, kamalaa tuskaa, mutta tässä blogissa kaikki postaukset luen innolla vaikka pituutta onkin enemmän(tässä tilanteessa plussaa)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Pitäisi ehtiä useammin postaillan niin ei tulisi aina niin paljon tekstiä kerralla, mutta mukava kuulla, että pidempiäkin tekstejä jatksetaan lukea. :)

   Poista
 5. Jep mäkin tykkään pitkistä postauksista! :D

  VastaaPoista
 6. Bjöööörnee jag älskar dig 8)

  VastaaPoista
 7. Kiva postaus! Ihanasti kanit hyppivät!❤
  Tuleeko tällä viikolla vielä postauksia?

  VastaaPoista
 8. Vastaatko S-posteihin milloin?
  Ihan sairaan hyvin hyppivät nuorukaiset!

  VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni