sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Hyvää joulua!

Ihanaa joulua kaikille! Nauttikaa enemmän tai vähemmän pidemmästä lomasta! Tänä vuonna tosiaan joulu tuli ihan hetkessä ja se on myös ohi yhtä nopeaan. Niin kuin jo etukäteen arvailinkin, niin joulua kohden kiire vain kasvoi ja kasvoi. Tämä viimeinen viikko oli aika hurja, mutta onni on, että joulu on vain kerran vuodessa!

Kuluneella viikolla saatiin Tatin poikaset maailmaan! Keskiviikko aamuna Tatti oli synnyttänyt. Neljä poikasta oli pesässä, mutta yksi ulkona. Sain tämän epäonnisen poikasen lämmitettyä, virkoamaan ja takaisin pesään. Valitettavasti iltaan mennessä kyseinen poikanen oli kuitein kuollut. Tähän päivään asti pesässä tuhisi kaksi urosta ja kaksi naarasta, aamulla kuitenkin löysin toisen uroksista kylmettyneenä toisesta päästä koppia. Sen verran pulleassa kunnossa oli, että päättelin sen raahautuneen Tatin nisän mukana ulos pesästä. Harmittaa niin vietävästi, mutta niin, ei näille vain voi yksinkertaisesti mitään. Päivisin poikasia pystyy seuraamaan, mutta yöllä todella paljon vaikeampaa.
Huoli on ollut myös Stig-papasta, se sai nimittäin eilen yhden pahimmista tukehtumisista ja tämän jälkeen alkoi arastella syömistä. Onneksi tämän päivän aikana pappa on ollut paljon virkeämpi ja syönyt jo paremmin. Äsken kävin vielä katsomassa tilanteen ja kunnon papanaakin jo tullut! Toivotaan tämän tästä helpottavan! Se on ollut nyt muutenkin karvanvaihdon päättymisen jälkeen niin hurjan hyvässä kunnossa, että olisi todella hassua jos se nyt päättäisi päivänsä.

Koska viimeinen kuukausi on tullut herättyä päivittäin kukonlaulun aikaan, niin ei vain tänäänkään jaksanut nukkua hemo pitkään. Siispä kaneja ruokkimaan ja aloittamaan päivän askareita! Kuvasin myös aina välillä video klippejä, joista tein pienen koosteen. Videolle tuli todella vähän materiaalia aamulta. Eli siitä puuttuu kaikki aamu touhuilut kanilassa, kunnolla videoita aloin ottamaan vasta yhden aikoihin päivällä. 

Meidän kaneilla on aika pitkälti päivästä toiseen samat ruokarutiinit, mutta joskus saatan heittää jotain kuivattua perus sapuskoiden sekaan. Jouluna mulla on myös ollut tapana antaa kaneille jotain extraa ja näitä näkyy videolla. Sain myös jo jokin aika sitten idean, että laitan Luovassa kilpailussa voittaneille saman tapaista sekoitusta, mitä tarjoilen nyt joulun aikaan kaneille. Jos muut haluaa kokeilla samaa, niin ainesosia löytyy videolta. 

Tämän vuoden joulusiivo jäi kanilan osalta todella pieneksi, mutta tänä vuonna ei tyydytty vain jouluvaloihin, tuotiin kanilaan asti ihan kokonainen kuusi! Tuota kanilassa jaloittelevat saavatkin sitten jyystää tovin. Lisäksi laitettiin jokaiselle myös omat kuusenoksat, lahjojen ja tuoreiden lisäksi. Tänään oli siispä varsinainen herkuttelu päivä kaneilla!

Tällä hetkellä tuntuu, että kanilassa asustaa hurjasti väkeä! Omien kanien lisäksi kanilassahan asuu myös siskon kanit, mutta nyt hetken aikaa myös muutama tutun kani. Norjasta rantautui keskiviikkona pari kania, jotka hetken aikaa asustavat kanilaan mentävällä käytävällä, ennen kuin pääsevät omiin koteihinsa. Tietysti näitä vierailevia tapauksia tuli myös muistettua, oksilla ja porkkanan palasilla.

Miten muilla on sujunut joulu?

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni