sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Pienet jänöt esittelyssä!

En voi ymmärtää miten aina jokainen viikonloppu on näin äkkiä takanapäin? Viikolla kun jo yksi päivä tuntuu valovuosilta. Ikuinen probleema.
Mulla oli täysin vapaa viikonloppu, eli ei ollut sovittua menoa ja sai olla oikeasti ihan vain kotona. Tämä antoi mukavat mahdollisuudet puuhastella täysin omien juttujen parissa. Oli oikein mukavaa vaihtelua tällainen viikonloppu, sillä ensi viikonloppuna saa reissata jälleen, suuntahan olisi Norjaan!
Treenailin viikonlopun aikana kaneja ja varsinkin hieman vanhempia kaneja. En muista milloin olisin kunnolla hypyttänyt esim. Ra:ta tai Giaa? Hieman unisia he olivat, mutta kyllä hyppytaitoja vielä löytyy! Muutaman nuoren kanssa hypättiin myös parit esteet ja oikein sujuvasti he kaikki menivätkin!
Otin myös hypyistä videoita, jotka löytyvät alka. Lunata on aivan sairaan paljon, kun normaalisti täällä ei ole nyt ollut lähes yhtään. Lumen alla on kivasti myös jäätä... kaneilla ei sinäänsä hätää, mutta itse kania kookkaampana otuksena saa kyllä varoa!

Kävin läpi tänään Vitanin ja Freyan poikaset, samalla nappasin heistä myös ensimmäiset kunnon kuvat. Osalta on silmiä jo aukeillut ja alkavathan he muutenkin muistuttaa jo kaneja! Sukupuolet katsoin myös, Vitanilla tosiaan se aiemmin mainitsemani yksi uros ja kolme naarasta. Freyan poikasten kohdalla löysin toisen uroksen! Eli kaksi urosta ja neljä naarasta. Ensimmäisenä päivänä olin todennäköisesti katsonut jonkun heistä kaksi kertaa.

Pakko vielä hehkuttaa Freyan poikasia, sillä mulla ei ole taas hetkeen ollut kunnon belgianjänis-esteristeytyksiä. Siinä on oikeasti yhdistelmä mistä pidän, pidän ja pidän! En malta odottaa, että näen mitä näistä puolijänöistä kasvaa! Belgianjänisket ovat mainioita, samaten esteristeytykset, mutta hyvin onnistuneet välimuodot niistä ovat ulkonäöllisesti kuin luonteellisesti mahtavia!

     


Vitanin poikaset


punavahv. luonnonkeltainen vk, uros & musta otter vk, naaras
keltamusta japanilainen vk, naaras & keltamusta japanilainen kirjavaFreyan poikaset


 luonnonpunainen vk, uros & luonnonpunainen, naaras
 luonnonpunainen vk, naaras & luonnonpunainen, uros
 luonnonpunaiset viittakuvio, naaraat6 kommenttia:

 1. Niin rakastan noita kaikkia poikasia!
  En tajua miten kani voi olla noin pieni kun syntyy ja sitten kun on iso niin ihan jättiläinen voikin olla.
  Se on niin ihmeellistä!
  Mikä on sun lemppari silmäväri kaneilla?
  Mulla sininen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Tykkään kaikista, mutta eniten varmaan rubiinisilmäisistä ja punasilmäisistä.

   Poista
 2. Voi ei, kuinka ihania poikasia!
  Onko Tamin ja Poksan poikaset vielä syntyneet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Kummatkin ovat syntyneet, mutta valitettavasti molemmat poikueet olivat menehtyneet viime viikonlopun Norjan matkani aikana.

   Poista
 3. Kuinka monta kertaa viikossa kania kannattaa hypyttää tai kuinka usein sinä hypytät yhtä kania?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sen kanin mukaan kannattaa mennä.
   Hypytän yleisnä silloin kun on fiilistä, aikaa ja hyvä sää. Talvi aikaan tulee enemmän treenailtua kotona. Kun taas kisakauden ollessa parhaimmillaan kesäisin, kotitreenejä ei mennä lähes ollenkaan.
   Nuorten kanssa saatan treenata kotona noin kerran parissa viikossa ja vanhempien kanssa kerran/pari, parissa/kolmessa kuukaudessa.

   Poista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni