tiistai 7. maaliskuuta 2017

LU/NM 2017 - Larvik

Torstaina töiden jälkeen mulla oli lievästi sanottuna pientä stressiä, nimittäin kanila piti saada siivottua loppuun, pakattua viikonlopun matkaa varten ja tietysti ajoissa piti vielä päästä nukkumaankin. Kaksi ensimmäistä onnistui hyvin, mutta ajoissa nukkumaan meneminen ei. Kahdelta yöllä, herätyskellon soidessa, oli kieltämättä fiilis eiii vielä! Bussissa onneksi sai torkkua, samoin lentokoneessa.
Oslon kentältä kaveri nappasi minut kyytiinsä ja suunnattiin siitä heti ensimmäisenä Drammeniin hakemaan 40 kipaletta isoja Oxbown pellettisäkkejä tapahtuman palkinnoiksi. Voittajien kyllä kelpasi!
Tunnin ajon jälkeen saavuimme Larvikkiin Boligmappa Arenalle, jossa torstaina oli jo aloiteltu tätä vuoden suurinta näyttelyä ja sen oheen estehypyn Norjan mestaruuskilpailut. Näky tietysti oli sen mukainen, paljon, paljon erilaisia kaneja! Estekaneja 85 ja näyttelykaneja 1250! Sekä tietysti hurja määrä kani-ihmisiä! Mulle, näin täysin talvisen elottomassa saaristossa päivät viettävälle alkuun pienoinen shokki, joka onneksi aika nopeasti tasottui.
Kun oltiin paikkoja hieman kierrelty ja ihmisiä moikkailtu aloitin valokuvaamisen, mitä oikeastaan toteutin koko viikonlopun. Pakko tietysti hehkuttaa, että kuvaamisen lisäksi kielistä norjaa, tanskaa, ruotsia tuli kuunneltua koko viikonlopun ajan! Niin ja jutellessa pulatettua takaisin ruotsi/norja sekoitusta. Hieman taas jo varmemmin mentiin, kun alkaa päästä yli siitä, että ei haittaa hittoakaan jos ei ihan kieliopillisesti mene, kunhan toinen ymmärtää!

Viideltä suunnattiin hotellille ja kieltämättä oli hurjan ihana heittäytyä hetkeksi sängylle ja käydä pesulla. Pieni voimien keruu oli kannattavaa, sillä illalla oli vielä vapaamuotoista juhlimista luvassa ja yllättäen se kesti sinne aamu kolmeen. 
Seuraavana aamuna oli omituisen virkeä olo. Johtuiko kenties yliväsymyksestä ja ihanasta hotelli aamiaisesta? Tämän jälkeen etsittiin kaverin kanssa Larvikista pankkiautomaattia, eli ajeltiin ristiin, rastiin paikasta toiseen. Onneksi löydettiin lopulta etsimämme!
Lauantaina ei enää ollut varsinaista kanien arvostelua, paitsi iltapäivällä tyyppi show. Esteillä perjantaina oltiin hypätty jo eliitti mutkan ensimmäinen kierros, vetreraani-, kombiluokka. Lauantaina luvassa oli eliitti mutkan toinen kierros ja eliitti korkeus. Sunnuntaille jäi siispä näiden jälkeen enää eliitti mutkan finaali ja palkintojen jako. 

Luonnollisesti seurasin paljon estepuolen toimintaa ja siellä hyppääviä kaneja. Lisäksi tietysti pyrin kuvaamaan mahdollisimman monen kaneja, kun hieman etukäteen sitä olin lupaillutkin. Seurasin myös yllättävän paljon ulkomuodon meininkiä ja mitä kaneja sieltä löytyi. Esillä oli paljon upeita kaneja, joita oli ilo kuvata! 

Lauantai illalla järjestettiin iltajuhla mihin otettiin tietysti osaa. Syötiin, juotiin ja jutusteltiin. Lähdin itse aika aikaisin nukkumaan, kun alkoi univaje oikeasti tuossa vaiheessa jo painamaan. Nukahdin aika nopeasti, enkä herännyt mölyäviin seinänaapureihin tai ylipäätään mihinkään. Vasta seuraavana aamuna ihanan virkeänä ja valmiina matkaamaan taas takaisin Suomeen.

Reissu oli upea ja olen iloinen, että lähdin! Tuli tutustuttua jälleen moniin ihmisiin ja opeteltua lisää kieltä. 
Kotiin palattua on ollut aika hurjaa hässäkkää, on tapahtunut mukavia, mutta myös hieman ikävämpiä asioita. Pyrin huomenna tai loppuviikosta postailemaan mitä kaikkea täällä kotosalla on tapahtunutkaan. Varautukaa, tulee aivan varmasti kilometrin mittainen postaus.


musta suurihopea

luonnonpunaiset belgianjänikset
Sachsengold ruotsalaisen tuomarin arvosteltavana

sininen wiener & valkoinen ps hermeliini
Näkymä hotellin parvekkeelta

... ja hieman kuvia Larvikista!
Boligmappa areena

Näyttelyn voittaja kani!
Theo voitti eliitti mutkan ja hyppäsi myös upeasti korkeutta! Carlos voitti eliitti korkeuden 90cm loikalla!

valkoinen ps angora

pieni havanna & castor pienirex
 luonnonharmaa belgianjätti tyyppi showssa

belgianjätti & musta englanninscheck
chinchilla hermeliini

2 kommenttia:

 1. Yli tuhat kania näyttelyssä?
  Ei voisi oikeasti uskoakkaan sitä määrää!
  Miks meidän kanit ei hyppää noin korkealle. Vaikka sentään Lucy on todella hyvä hyppimään, mutta laiska.
  Eli sulla ei ollut mitään kaneja kisaamassa?
  Mäkin haluisin mennä Norjaan. Ei tartte niinkun kanejen kanssa tai kanijuttuja niinku siellä, mutta muuten vaan käydä kattoo paikkoja ja niin edelleen!
  Hyvä postaus + kivoja kuvia!
  Odotellaan uutta postausta. Silti tykkään tosi pitkistä postauksista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On suomessakin ollut joskus melkein tuhannen kanin näyttely, mutta se oli silloin joskus. Ensi vuonna on tulossa Tanksaan iso Eurooppa näyttely joka kestää sen viikon, sinne tulee 20-30 tuhatta kania.
   Ei ollut kaneja mukana, mutta ehkä jossain vaiheessa pääsee omien kanssa kisaamaan isoihin kilpailuihin.

   Norja on kyllä hieno maa matkailua ajatellen, hyvin hyvin omalaatuinen paikka!

   Poista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni