tiistai 4. huhtikuuta 2017

Esteristeytys, venäläinen & belgianjänis

Ihanaa kun päivä päivältä alkaa kevät näyttäytyä enemmän ja enemmän! Viikonloppuna lauantai oli hieman koleampi, mutta sunnuntaina helli todella ihana ilma! 
Sunnuntai aamulla heräsin jo varhain ruokkimaan kanit ja pesemään kaikki pullot. Sakea sumu piti hallussaan alapeltoa vielä yhdeksän aikaan, kun lähdin viemään kaneja ensimmäistä kertaa tänä vuonna kesätarhoille. Kanien kantourakan jälkeen alkoi hieman perusteellisempi siivous kanilassa, tosin ei kuitenkaan vielä se varsinainen kevätsiivo. Puolenpäivän aikaan olin valmis ja kannoin kanit takaisin sisälle. Toistaiseksi pitkiä ulkoiluita kanien kanssa ei voi suorittaa, vasta kun kunnon heinää kasvaa jo maassa. Kaneilla kuitenkin oli jälleen hurjan hauskaa ja poikaset varsinkin oli aivan innoissaan!
Vasta illalla alkoi sumu väistyä ja lähdin kuvaamaan Lokia, Sintyaa ja Stigiä. Tietysti suunnattiin yhdelle pelloista, kun maa alkaa olla jo suht kuivaa. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että esteristeytysten kanssa paras ulkoilupaikka on iso pelto! Loki viiletti menemään koko sydämmensä kyllyydestä ja minä sain sapattua kuvia hänestä. Lopuksi suunnattiin kanilaan ja hienosti Loki osasi itse reitin kotiin, ihan omaan koppiinsa asti. Pidän aina kaneja ulkoiluttaessa kanilan ovia auki, jos jotain sattuu, kanit osaavat suunnata kotiinsa ja ennen kaikkea pääsevät omin avuin sinne.

Lokin jälkeen otion kuvattavaksi kesällä kuusi vuotta täyttävän Sintya venäläiseni. Hänen kanssaan oltiin lähempänä kanilaa, sillä tilaa ulkoiluun hän ei tarvitse tosiaankaan yhtä paljon mitä esim. Loki. Tämä kanivanhus on ehdottomasti yksi ihanin hänen positiivisesta asenteestaan kaikkea kohtaan! Meno oli huomattavasti rauhallisempaa mitä Lokin kanssa ja se tosiaan oli oikein hyvää vaihtelua.
Lopuksi otin vielä Stigi papan kameran eteen. Menimme aluksi pellolle, mutta meno alkoi aika pian mennä niin villiksi, että siirryttiin suosiolla kanilan viereen. Välillä pelottaa paljon, että tuolta kanilta pettää sydän, jos hän pistää menemään liian vauhdikkaasti. Oltiin siispä tovi kanilan edessä ja napattiin muutamia kuvia ja varsinkin suloisia luoksetulo-otoksia.

Oli oikein virkistävää kuvata ajankanssa vanhempia kaneja, kun nyt lähinnä tullut vain kuvattua nuorempia ja poikasia. Tosin odottaa mulla jo taas tämän viikon suloiset poikaskuvat julkaisua. Niitä saadaan siispä seuraavaan postaukseen!


Lavella's Loki "Loki"


(Lavella's) Unidentified flying object "Sintya"

PippiAdolf's Segmen "Stig"


2 kommenttia:

  1. Onnistuuko sulla aina luoksejuoksukuvissa noin hyvin tarkennus 😱

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ei, ei tosiaan onnistu aina. Haastavia ovat, mutta tekemällä on oppinut kikkailemaan :D

      Poista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni