torstai 20. huhtikuuta 2017

Min påskeferie!

Huikeeta! Sain vihdoin läpikäytyä kuvia Norjan reissulta ja valkattua mitä niistä julkaisen täällä. Pääsiäinen meni aivan käsittämättömän nopeasti ja tietysti noihin muutamiin päiviin tuli ahdettua aivan sairaan paljon kaikkea! Arvaattekin varmaan, että nää mun lomat harvemmin kuluu täysin maatessa ja voimia kerätessä. 

Viime torstaina pakkailuiden ohjesta postailinkin. Torstai illasta hyppäsimme Doriksen kanssa kaverin kyytiin ja suuntasimme satamaan. Meidät otettiin aivan viimeisinä sisään, mutta tämä meinasi, että päästään aamulla ensimmäisinä ulos. Laivalla vietiin koirat hyttiin, kierreltiin hieman paikkoja ja ostettiin vielä muutamia tuliaisia. Vetäydyttiin hyttiin aika aikaisin ja käytiin nukkumaan.
Pitkäperjantai valkeni hienona Tukholmassa. Kaupunki oli hyvin hiljanen ja liikenne oli aivan olematon. Saatiin ajella rauhassa aina Örebrohon asti, missä alkoi lumisade. Suurin osa kanssa autoilijoista oli vaihtaneet jo kesärenkaat, eli ongelmia siitä tietysti seurasi. Meillä onneksi oli vielä talvirenkaat alla, mutta se ei paljoa auttanut. Hyvin pian liikenne tyssäsi aivan täysin ja siinä sitten odotettiin lähes tunti, että päästään taas jatkamaan matkaa. Kevätkeleistä suoraan talveen, se lumen määrä hämmensi hyvin paljon ja varmasti myös ruotsalaisia. Onneksi päästiin lopulta jatkamaan matkaa ja lumipyry heltyi lähestyessämme Karlstadia. 

Julia vinkkasi minulle jo edellisellä viikolla kaninäyttelyistä, jotka järjestettiin kyseisenä päivänä aivan siinä matkanvarrella. Siispä sovimme, että Doris lähtisi sieltä Julian matkaan ja samalla poikkeaisimme katsomassa hieman ruotsalaisia kaneja. Kyseessä oli pienet paikallisnäyttelyt, johon oli ilmoitettu reipas parisataa kania. Kaneja tosiaan oli monipuolisesti hyvin pienistä, aina suuriin jätteihin asti!
Emme kauaa viipyneet näytelyssä, sillä matkaa Norjaan oli vielä useampi tunti. Rajan ylitettyämme alkoi vähitellen sää muuttua entistä paremmaksi, kaverilleni päästessä paistoi jo aurinko ja helli ihana lämpö! Arvaatte varmaan, että hetken tosiaan vain otti ja nautti siitä kesäisestä fiiliksestä! Tämän jälkeen alkoikin tavaroiden purku autosta...

Näyttelyssä mukana ollut nuori ranskanluppa.

Yksi suosikki kohdistani aivan Norjan ja Ruotsin rajalla.Koska on kevät ja paras poikasaika, oli myös kaverillani useampi poikue kasvamassa kanilassa. Nappasimme muutamat söpöyskuvat kolmesta luppalapsosesta. Sisäkanilassa oli myös kivoja kääpiöjänis poikasia. Tosin liian sähköisiä ulkona kuvattaviksi.. siispä tyydyimme lähinnä vain ihastelemaan niitä.


Yksi eniten odottamani asia, oli päästä näkemään Dane, Zed ja Vilke, minun norjapojat! Zedi ja Vilke olivat kaverini kanilalla, mutta Dane kisattavana ystäväni Tonjen luona. Eli harmillisesti hänen näkemisensä siirtyi seuraavaan vierailuun.
Lauantaina aamupäivä meni uutta jääkaappia ostaessa, mutta sen jälkeen lastattiin autoon koirien lisäksi myös Zed ja Vilke ja lähdettiin katsomaan viime syksynä löytämääni kuvauspaikkaa. Ranta oli tosiaan huikean näköinen, sillä talven jäljiltä vesi on laskenut todella paljon. Harmillisesti juuri tuohon kohtaan osui kova tuuli, eli se tyrmäsi aika rajusti kuvaussuunnitelmiani. Sain kuitenkin otettua jonkun verran ihan ok kuvia.

Tämän jälkeen katseltiin maisemia ja suunnattiin toiselle rannalle koirien kanssa. Tuolla rannalla oli huomattavasti helpompi olla, sillä tuulta ei ollut missään. Ulkoilimme koirien kanssa ja tietysti minä myös kuvasin. Lopuksi otettiin vielä kummatkin pojat kertaalleen kuvattaviksi ja saatiin kuvia, joihin oli hyvä päättää kuvausreissu!
Oli ihanaa käydä kuvaamassa veden äärellä, sillä se on hyvin vires elementti minulle. Ja siis, ylipäätään Norja on niin hurjan kaunis maa, että voisin muuttaa kaikkien kanieni kanssa sinne jo pelkästään siksi, että saisin ulkoilla ja kuvata kanejani hienoissa maisemissa! Eikö kuulostakkin hassulta haaveelta?

ZEDVILKE


Fiilistelykuvia rannalta...ZED
VILKESunnuntaina treenasin vielä hieman esteitä kummankin potsun kanssa ja hienosti he muistivat miten esteitä mennään. Kesällä päästäänkin sitten taas kisaamaan!

1 kommenttia:

  1. Haha ei se kuullosta yhtään hassulta että haluaisit muuttaa kaikkien kanejen kanssa Norjaan. Se on todella kaunis maa todellakin!
    Ja noi ensimmäiset kuvat tuolla ylhäällä,wau!

    VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni