perjantai 12. toukokuuta 2017

Mitä kuuluu pikkujänöille?

Kuukausi sitten, juuri ennen kuin lähdin Norjaan viettämään pääsiäistä, saatiin viimeisin postaus Freyan jänölapsista. Poikueesta kaksi on muuttaneet ja sopeutuneet hyvin omiin koteihinsa tänä aikana. Sunnuntaina lähtee viimeisin eli Rose. 
Kotiin jää kasvamaan näin ollen yksi uros ja kaksi naarasta. Näistä katson kesän aikana yksi-kaksi jotka jäävät kasvatukseen ja mahdollisesti kisattaviksi. Tällä hetkellä mieli on hyvin avoin jokaisen kolmen kotiin jäännin suhteen, mutta kesä varmasti näyttää kenen tai keiden on hyvä jäädä kasvatukseen minulle.

Omina persooninaan nämä kaikki ovat edelleen todella minun mieleeni; sosiaalisia, rohkeita ja ofc hyvin kauniita! Vapaana ulkoilua olemme jokaisen kanssa toteuttaneet aika ajoin, samaan tapaan mitä  nyt aina kaikkien nuorien kanssa. Lisäksi olen aloittanut heidän kanssaan jo valjaisiin opetuksen, minkä yleinsä aloitan vasta esteille opettelun yhteydessä. Tässä vaiheessa kasvua voin sanoa, että heistä jokaisesta on kasvamassa oikein lupaavia ja hyvätapaisia jänöjä!

Lavella's Blood Red Role "Roole"
Lavella's Blood Red Rose "Rose"
Lavella's Blood Red Romance "Tamara"
Lavella's Blood Red Road "Tegan"
Ajattelin ensin, että esittelen kevään viimeisen poikueen seuraavassa postauksessa... mutta jotenkin se sopii nyt tähän, kun kerta jänöistä puhutaan. 
Kevään viimeinen poikue syntyi kaksi viikkoa sitten, juuri ennen vappua. Tämän poikueen synnytti keväällä kanilaan muuttanut belgianjänis Zaida. Isänä poikueessa toimii belgianjänis-esteristeytys Poksa
Olen jo pitkään odottanut poikuetta sijoituskani Poksalle, mutta sopivaa naarasta ei ole löytynyt, tai jos on niin sitten astutsu ei ole onnistunut. Tämä poikue oli perjaatteessa viimeinen mahdollisuus saada Poksalle jälkikasvua, ennen sen kastrointia. Onni oli myötä ja poikasia saatiin!

Zaidan pesässä tuhisee kahdeksan poikasta, joista viisi on naaraita ja kolme uroksia. Värivalikoima on jälleen näin ensimmäisessä polvessa luonnonpunainen ja luonnonpunainen viittakuvio. Lisäksi isän ollessa Mm-harjas (juu uskokaa tai älkää), osa tämän poikueen poikasista voi saada Mm-harjaksen, joka tosian tulee jäämään vanhemmiten pariin hapsuun.

Näistä poikasista tulemme kuulemaan pian lisää!

2 kommenttia:

  1. Ihanat noi loppu kuvat. Ja kauniit noin puput tuolla ylhäällä. Varsinkin Roole!

    VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni